jälle öösel

ma ei maga. sest koit ajas mu üles. ma pole seda sorti, kes ei suudaks uinuda, kui keegi äratab. aga ma olen seda sorti, kes ei suuda magada, kui keegi patsutab, lükkab, tekki pealt kisub ja kurdab sinna juurde. kell on pool neli. õnneks ei ole mul väga vara hommikul kooli asja. kõik need inimesed võivad nüüd kahjurõõmu tunda. ma olen pahas tujus. ma lausa kujutan ette, kuidas hunnikute kaupa inimesi moodustaks praegu lauseid stiilis: "mul ei ole lapsi, mul ei ole Mitte Kunagi sellist probleemi", "sait nüüd, ise tahtsid nii noorelt last saada, nüüd ise kannatad" ja "noh, on siis nüüd hea? mina ikka elan oma elu ära ja siis hakkan lapsi tegema." murca on kuri. murca saadab kõik need värdjad parastajad pimedasse kohta.

arvutuskäik: homne kontrolltöö annab max viis punkti. eksamile pääsemiseks on vaja 2.5 punkti. näidistööst olin võimeline lahendama ülesandeid kolme punkti peale. on täiesti ilmselge, et ma ei kavatse kulutada rohkem aega selleks õppimisele. ma käin ülikoolis läbi saamise tasemel mitte A-de ja kiituste teenimise tasemel. sest kraad on kraad. maksimumile või mitte. jah, kõlab küll masendavalt. aga ma läksin sinna matemaatikat õppima, mitte uut matemaatikat avastama. ja õpetust saan ma ka ilma A-deta. ma kujutan ette, et sellisel juhul jääb mulle võimalus asju distantsilt vaadelda ja nende üle arutleda. muidu kulutaksin ma kogu vaba aja õppimisele. kogu loominguline tegevus jääks ära. samas mudugi, mida rohkem teed, seda rohkem jõuad. ma pole päris kindel, kas ma tahan nii palju jõuda.

parim asi minu praeguse korteri juures on asjaolu, et statoil on lähedal. see on kogu aeg avatud ja ma ei pea arvestama tavakodaniku ööpäevarütme, et endale jäätist osta. minumeelest täitsa hea.

Comments