iroonia-ollus

Vaata, vahel ikka igast inimesed tulevad rääkima, kuidas ühel või teisel asjal on halb aura või mõnes kohas on negatiivne energia. Nagu mingi nähtamatu ollus oleks igalpool. Mõnes kohas ühte, mõnes kohas teismoodi mõjuga. Mul on viimasel ajal igatahes mingi odava komöödia sorti huumoritajuga iroonia-ollus ümber. Just sel päeval, kui ma tahtsin kauem magada ja otsustasin lissalt bussiga kooli minna, jäin ma maha sellest bussist, millega ma õigeks ajaks oleksin jõudnud. Tänu sellele ei jõudnud ma last ära hüljata enne kooli ja olin sunnitud ta kaasa võtma, mis oli ikkka jõhker ettevõtmine. Liigelda läbi linna lapsega, kes ei ole sugugi huvitatud koolist, kõndimisest või millestki, mis pole otseselt mingi nunnu loomaaia-rollimäng. Lõpuks, väsinu ja äratüdinuna kooli jõudes selgub, et ma olin tunniplaani valesti vaadanud ja loeng oli juba paduammu ära. Eeh. Vastik-vastik. Just siis. Selliseid oh-loengut-ei-olegi-situatsioone ei esine, kui ma ei lähegi kooli. Ega ka mitte siis, kui minekule ei eelne mingit hiiglaslikku eneseületamist.

Hommikul linna sõites laiendasin oma silmaringi noorte inimeste koha pealt. Võinoh, teadküll, mul on see värk, et ma juba 3 aastat tagasi lõpetasin selle gümnaasiumivärgi ära ja vahel on nunnu kuulda inimestest, kes veel päriskoolis käivad. Ülikooli on ikkagi oopis teine asi ju ometigi. Igatahes, noored gümnasistid saatsid bussis teineteisele mobiili bluetoothi kasutades mingeid kontrolltöid. Ja jõulupakk maksab 75 krooni. Keka õpetaja. Ja kõikmuu, mis sellega kaasneb.

Tead, mis mu palk tegi. Tegi Puuf! Ei ole raha, ei ole. Maitea, kuidas mul jälle õnnestus. Täiesti ulme, nagu.

Sellega on nüüd nii, et Raigo on poole ööni tööl peaaegu iga päev. Mina magan viimase Tõrvandisse mineva bussi maha ja siis olen kellelgi külas. Üldiselt siiski Joalatel. Aga näiteks eile oli Aivi juures väike Titanicu vaatamine. Tee joomine, vestlus, mõningane Monopol ja puha. Ühelt poolt nagu hästi lahe, et õhtuteks erinevat seltskondlikust leidub. Teiselt poolt on ikka erilise man-jaki tunne küll alles südaööl iga kord "külast" ära minna.

emme, mis häält ninasalvikud teevad?
ma ei tea. äkki nad urisevad?
ei.
möirgavad?
ei. ninasalvikud teevad ninahäält.

Mul tuleb näiteks reedel venna linna. Siis on see võrgupidu Urus. Mis on ilgelt lahe asi. Ma lähen ise kah. Kuigi ma tegelikult ei mängi arvutimänge. Oluliselt. Mulle lissalt meeldib Urus, kui seal mingi üritus on. Eelmine aasta, kui seesama üritus oli, olin kah kohal ja oli kah lahe. Mai teagi, kas Urg on järsku iseäranis armastusväärseks muutunud või olen ma lihtsalt kergesti kiinduv.

iseäranis

Ühelt poolt on see, et tahaks jonnida. Ei taha aastavahetusel Midagi Erilist teha. Ei taha olla nagu Kõik Teised. Äkki ma tahan hoopis vara kaine peaga magama minna. Teiselt poolt teevad peaaegu kõik aastavahetusel midagi võimalikult šeffi ja päris tobe oleks sel ajal lihtsalt jonni pärast kodus pidurdada.


ikk valla ja kodominek. või siis ilma selle esimeseta.

Comments

  1. mina olengi lihtsalt kainelt iga uusaasta öökodus maganud oma lastega, enne öösärkides õues rakette vahtinud ja siis tuppa tuttu
    ükskord kui palju süüa oli , olid tom ja marek meil , need magasid peadpidi salati taldrikus kui nende isa neid hommikul otsima tuli
    olen vist siis jube igav inimene;)

    ReplyDelete
  2. Ma jätkan oma aastavahetuse ignoneerimist ja sõidame kolmekesi maale.

    ReplyDelete
  3. Ja Urgu mõtlesin ka minna, sest siis on neil seal Wiiiiii...

    ReplyDelete

Post a Comment