TIR

ehk Teen Ise Remonti.

Eile õhtul näiteks värvisin poole ööni esikuseina. Mitte terve esiku tervet seina. Ühe seina värvisin ära. Aivi köögi värvi roheliseks. Sitaks ilus sai. Muuhulgas sai ka mu punane kleidike ja vasak käsi sama ilusaks. Ja parema käe peopesal on vill. Üleeile õhtul panin tapeeti. Päeval panin koos Aiviga peaaegu kõik ära, aga ma tahtsin selle tapeedivärgiga samal päeval valmis saada. Öösel remonditegu on lahe. Millalgi peaks köögi ja vannitoa kah ette võtma.

Oiappi, ühel kurja näoga kutil on kaela peal kaks täppi. Nagu hammustuse jälg. Ja tal on kahtlaselt vanamoodne särk seljas. Ja kahtlaselt tavaline läppar. Teadagimis.

Kusjuures, nagu usinamad ajaleheristsõnade lahendajad teavad, läppari kohta öeldakse ka üsapuuter. Umbes kõige tobedam sõna, mida ma kuulnud olen.

Ma olen koolis. Just tegin ühe hästi tänuliku programmi valmis. Maitea. Lissalt tuli nii välja, et kui kõik on õige, ütleb 2 korda aitäh. Ma ei viitsind kah nuputada, kuidas ta ühega seda teeks. Lastasiis olla.

Kohe algab see loeng, kus peab selle täiesti suvalise inimesega, kes su kõrval on, järsku koostööd tegema. Maitea, misvärk sellega on. Veider nagu. Mitte, et mulle inimesed ei meeldiks. Inimesed on toredad.

Tegemist on "kõnni mantlihõlmad lehvimas ja käed ülbelt taskus"- aastaajaga. Sest täpselt nii soe on, et mantlit pole mõtet eest kinni panna ja veel piisavalt külm, et ilma mantlita ei saa. Kõnnaku juurde sobivad sonimütsid ja triibulised sallid. Ja porised saapad. Ei sobi lapsevankrid ja käest kinni hoidmine. Senised kogemused on näidanud, et väikelastele pole mõtet käed-taskus-kõnnakut külge harjutada. Nad komistavad ja ei saa käsi taskust välja ja siis on katkiste küünarnukkide asemel katkised ninad ja lõuad. Hiljuti pole ette tulnud, aga mul on suht hea mälu.

Kolm korda võid arvata, kes praegu loengusse hiljaks jääb.

Comments

  1. Anonymous14:42

    Üsapuutri, mitte üsapuuter.

    ReplyDelete
  2. Mihkel arvas, et ma peaks tema arvamust sulle avaldama. Tapeedivärvimise kohta. Võib olla, et see värv võib hakata sealt tapeedi pealt maha kooruma. Vot.

    ReplyDelete
  3. Ahjaa. Ja kommentaaride heakskiitmise idee on natukene nõme. Sa võid mittesobivad arvamused ju pärast lihtsalt ära kustutada. Aga nii hea on vaadata, et comment edukalt avaldatud. Siis loed veel üle ja kui kirjavigu või midagi on, saad paanitseda.

    ReplyDelete
  4. ristsõnas oli üsapuuter - läptop.

    ReplyDelete

Post a Comment