voodiveidruste teema

Sest see on mingi värk. Meem ütlevad nad selle kohta. 6 veidrat asja, mida ma voodis/enne magamaminekut teen. Ma praegu ei tea neid. Hakkan jooksupealt välja mõtlema. Vaatab, kas tuleb ka midagi.

1. Ma nüüd ei tea, kui palju selles veidrat on, aga mul on midagi kaisutamise vastu. Mitte teadlikult ja otseselt. Olen võimeline küll kaisus olles või kedagi kaisus hoides magama jääma. Lihtsalt, ma ärkan natukese aja pärast üles ja kolin ennast teise voodiserva, et üksi magada. Kari karvaseid kaisuloomi voodis tundub minu jaoks nagu tobeduse tipp. Täiesti üleliigsed vidinad.

2. Kindlasti saab luua seoseid minu kehaehituse ja kõhulimagamise harjumuse vahel. Sest vahel mõni rinnakam neiu on ikka maininud, et ei maga kõhuli. Ma magan enamasti kõhuli. Ja sitaks mõnus on, tänan küsimast.

3. Ma tahan õhtul voodiserva peal istuda, telefoni käes hoida ja mõelda, mis kellaks seda helisema panna. Tagurpidi arvutamine ajas. Umbes, et kell 10 pean ma seal olema, pool tundi enne seda pean minema hakkama, tund enne seda pean ärkama, kakskend minti enne seda pean äratust alustama. Mõnikord on keerulisem. Näiteks kui vahepeal on hommikune õppimine või lapse kuhugi viimine. Mis mind iseäranis närvi ajab, on see, kui mind mu tähtsa rituaali juures segatakse. Ma tahan seda ise välja mõelda, siis ma usun seda ka. Mitte et keegi tuleb valmis vastusega: "vahetpole, ärka kell seitse, küll sa siis jõuad." Nii ei saa.

4. Kui last poleks ja kardinad oleksid, magaksin ilma riieteta. Aga ei ole seda luksust mulle antud. Vahepeal harrastasin seda, et öösel Koitu lohutama/jootma/pissitama minnes haarasin kiirelt hommikumantli, aga t-särgi ja pükstega magama minna on kõvasti lihtsam.

5. Mul on hiigelsuur suletekk. See paljudel inimestel esinev vajadus raske tekikuhja järele on minu jaoks täiesti arusaamatu. Kerge tekk, mis hingab ja hoiab sooja. Ja on suuuur. 220x220. Siis piisab. Kitsad tekid on nagu... nagu üks maiteamis. Tekk peab olema tekikoti sees ja ilusti. Kui tekikott on poolest saadik tühjaks rabeletud, on kohe pahasti. Mis voodipesu punkti alla veel läheb, on padi. Patju on üks, see on sulepadi ja suht lapik. Et saab voltida ja laiali laotada. Reguleeritava kõrguse ja tihedusega.

6. Ma ei võta tavaliselt meiki maha, söön tihti enne magamaminekut või joon kohvi, hambaid pesen kah enamasti hommikul. Aga ma panen alati muusika kinni, lülitan kõlarid välja, kustutan tule, lukustan ukse, panen akna kinni. Magamaminek on selgelt määratud aeg. Mul pole teleka ette või raamatu vahele ärakukkumise kommet. Mõnikord muidugi päeval juhtub. See ei loe. Kui kogemata magamajäämine õhtu peale jääb, ärkan ikka mingi hetk üles, teen kogu rituaali läbi ja alles siis magan edasi.


Statcounter ütleb mulle, et kusagil 30 kanti on neid igapäevaseid. Ma tean, et päris mitmel neist on blog. Tunne ennast puudutatuna nüüd ja mine avalikuks oma tudimis-teemaga. Ei, tegelt ka.

(Rojukese juurest tuli see mulle, muide)

Comments