teeks vahelduseks ühe pika postituse hoopis?

Ma armastan oma elu. Mul on imeilus terve laps, ma ise olen noor ja terve. Ma olen sünnipäraselt andekas ja osav. Minu jaoks on teed lahti. Mul on palju vedanud. On palju kohti kuhu ma kuulun ja inimesi, kelle seas ma end hästi tunnen. Mind on tarvis. Mul on elu veel ees. Mul on imeilus kodu, toredad vennad ja lahe õde. Mul on kaks elus olevat vanavanemat, kes on hirmuslahedad ja üleni minu poolt. Mul on alati toeks olev ema ja piisavalt häid sõpru. Ma elan selles tohutult lahedas linnas, millesse ma täiesti armunud olen. Mul on palju häid iseloomujooni. Ma oskan ennast armastada. Mulle meeldib mu eriala ja inimesed, kellega ma tänu sellele kokku puutun. Ma olen vaba oma valikutes, ma saan teha ja teen, mis mulle meeldib. Ja tunnen sellest rõõmu.

Mu elu on täiesti kohutav. Mul pole tööd ja mitte kunagi raha. Ma õnnestun kõige sagedamini ebaõnnestuda. Mul pole ühtegi asja, mida ma teeksin kogu hingest. Ma pole pühendunud, kõik mida ma teen, teen millegi muu kõrvalt. Miski mind ei kutsu. Ma oskan ennast vihata. Neljandat aastat ülikoolis ja ma tunnen end bakakraadis kaugemal, kui üldse tunda saab. Ja mida ma teen, kui ma ära lõpetan? Kes tahab palgata kõigemuukõrvalt matemaatikat õppinut? Võibolla mõni nendest, kes oleks mind palganud juba pärast keskhariduse saamist. Kes tahab mind sellisena magistiõppesse? Kes mind üldse tahab? Ma olen juba nii vana, et rasvkude võtab endale pähe ja tekib kuhutahab. Samal ajal olen ma veel nii noor, et vistrikud tekivad kah kuhu tahvad. Mul on peaaegu alati kõht tühi. Mu blog on täis vingumist ja hala.

Siuke lugu siis. Maitea, kas ma võiks seda kuidagi kommenteerida ka? Ma mõtlen, et see rõõmurullikese osa on ka päris tugev tunne. Ja piisavalt sage. Hoolimata sellest, et ta kirjapandult nii lühike on.

Olen Räpinas. Koit nii igatses mind. Tõin talle kaks töövihikut ka. Ühe numbrite kirjutamiseks ja teise kleepsudega. Ta on nagu mina. Ta ei viitsi väga pikalt kleepse kleepida ja loomakesi värvida, sest see on liiga lihtne. Ta ei viitsi väga pikalt numbreid kirjutada ja keerulisi ülesandeid lahendada, sest see on liiga raske. Selle pärast tõingi kaks vihikut. Et ta saaks vahetada. Üks kass tuli mulle praegu sülle nurru lööma. Ee... ma arvan, et see on Kiti. Nad tulid siia korraga ja ma ei ole võtnud vaevaks neil väga kindlalt vahet teha. Nad on natu sarnased ka. Selles mõttes, et kassid ja kolmevärvilised ja omapead tegutsejad. Hästi ilusad väikesed kiisud olid vanaisa trepikoja keldris. Maitea, ma arvan, et peaks äkki kodutute loomade varjupaika nendest teatama. Sest nad elavad täitsa keldris. Ja nad on niiii pisikesed ja nunnud. Piiksusid seal. Aga vanaisa ütles, et ülevaltkorruse mutid söödavad neid. Nagu oleks nende kassid. Kas sul tohib oma kass olla, keda sa keldris pead? See vist ikka ei ole õige. Neil on ju mingi miljon seadust selle kohta, kuidas oma looma armastama peab.

Maisaa enam noori poisse vaadata, et mmmmm... värske liha... Sest ma vaatan ja mõtlen, et mu väike vend on umbes nii vana. Mõtlen, et lapsed, kas teie vanemad teavad, mis te teete? Kas minu poeg on kah teismelisena kusagil muru peal parmude ja punkaritega odavat õlut joomas? Mitte et ma arvaksin, et selles midagi üdini paha oleks. Lissalt mul jookseb aegajalt see programm. 'Mõtle, mis mees su lapsest saab' programm. Ja siis ma üritan teda teismelisena ette kujutada. Veider, ma sulle ütlen. Ja mulle tuli meelde, et kunagi, kui ma vähe noorem olin, aga mitte väga palju, siis ma ühel peol suudlesin neljateistaastast ja ma praegu mõtlen, et midakuradit.

Nelja inimese telk, suur rulli keeratud suletekk, pilgeni täis topitud õlakott, magamismatt ja mantel. Kõik need asjad võtsin oma õlule ja marssisin Viljandist välja tee äärde. Parem õlg on täitsa kohutavalt valus, vasak on lihtsalt valus.

Ma olen vist natuke päikest ka saanud. Õlanukkide peal on tedretäpid.

Peaks liiga palju sarjasid/filme vaatama. Dariat, Ally McBeali, kõriauguni Batmani filme, Spongebobi, mõnda asja oma personaalsest liigasuurest filmikogust, Six Feet Under teine hooaeg on täitsa pooleli. Tartuffist võiks seekord rohkem välja pigistada, kui eelmistel aastatel viitsisin. Peaks liiga palju raamatuid lugema. Ma avastasin, et kuigi Lutsus pole Gaimani peaaegu üldse enam, saab teda rohkelt Apollost. Maksab mudugi liiga palju. Ja terve kari Vonneguti asju ahnitsesin endale koju ja pole aega saanud lugeda. Tegelikult tahaks mingit osa neid raamatuid kah läbi lugeda, mida peaaegu iga endast ja oma raamatulembusest lugu pidav inimene on lugenud. Leida üles need raamatud, mis muudavad mu elu. Tahaks nutta ja naerda end puruks lihtsalt raamatut lugedes.

Vaatasin jälle oma filmikogust ühte filmi. Fallen Angels. Päris raske oli jälgida. Maiteamiks. Võibolla see cantonese... miskeel see on? kantooni? mingi Aasia igatahes. Aga vist oli jah hea. Selles mõttes, et näiteks seks ja vägivald oli kuidagi sügavaks ja mõtestatuks tehtud. See kipub viimasel ajal olema hea filmi üks omadusi. See mudugi pold viimase aja film. Mingi igiammune hoopis. Üheksakend viis on näiteks ammu juba.

Ma kogu aeg mõtsin, et miks mina pole oma riietusega Femmesse saanud. Nüüd vist saan. Sest Folk ja pulmakleidid. Aiviga koos ja puha. Fotograaf käskis palju. Käskis kuristiku servale seista ja asjad käest ära panna ja korraga kaamerasse vaadata.

Siis kui ma üksinda olin, siis ma nutsin pimedas.

Tegelt ei ole nii, et ma kirjutan hästi palju. Ma teen seda lissalt hästi pika perrioodi jooksul. Käin vahepeal ära, teen muud asja. Mängin minesweeperit näiteks. Keegi nässakas on siia arvutisse 14 sekise rekordi teind. Vaja üle teha. Ja nimeks kirjutada Murca Kõikselahedam.

Üldse ei viitsi mingeid linke teha. Ise guugeldad, kui miski huvi pakub.

Comments

  1. Anonymous15:08

    "Keegi nässakas on siia arvutisse 14 sekise rekordi teind. Vaja üle teha. Ja nimeks kirjutada Murca Kõikselahedam."

    Kas Sina siis ei teagi veel, et minesweeperi punktisumma "üle tegemine" (ja inimeste hulluks ajamine) käib niimoodi:

    Win3.x, Win95, Win98, ja WinME korral:
    c:\windows\winmine.ini failis on kõik parimad ajad ja nende väljamängijate nimed ilusti kirjas ja muudetavad. (Tegu siis tavalise tekstifailiga.)

    Win2000, WinXP ja Win2003 korral tuleb tööle ajada regedit.exe ja avada võti nimega HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\winmine kus on ka kõik ajad ja nimed ilusasti kirjas ja muudetavad.

    ReplyDelete
  2. Ma panin nüüd Femmesse teie pildi ülesse ka.

    ReplyDelete

Post a Comment