votsulle seh

7.07

Räägi palju.
Räägi palju seksistlikke nalju.
Kui miski on sulle arusaamatu, anna sellest teistelegi teada.
Keeldu personaliga vene keeles suhtlemast.
Lase arvutil loengu ajal teha PIIP! et kõik teaksid, et su aku on tühi.
Istu vaheajal koridori kivipõradnal ja passi netis.
Kui sa arvad, et ta on nohik, ütle talle seda.

Arukas mainekujundus – you’re doing it wrong.

Hommikuks oli Marje tekkinud. Hommikusöök oli hea. See on see ‘kõnni oma taldrikuga ja kühvelda omale’ söögikoht. Kühveldasin. Pärast ei saanud jagu. Üks esimesi loenguid oli introduction to atmosphere. Marje arvas, et see tehti meile juba paarkend aastat tagasi ära. Mina arvasin, et naljakas.

Öösel käisin venelaste ja paari taanlasega mänguväljakul viina võtmas. Umbes hästikorraks. Sest külm oli ja tudi tuli peale. Ööd on siin valgemad, kui nad Tartus olid. See tuleb millestki. Laiuskraadist näiteks. Muidu on siin sama. Männid ja värgid on ka. Külmem on küll. Kohe isuga.

Idaeuroopa aktsent kõlab inglise keeles nii ilus. Mingi liiga palju Ameerika filme liiga paljude idealiseeritud seksikate venelastega, vot mis.

Täna teevad nad selle asja kah, mille nimi on Ice Breaking Party. Hmm... ma pole veel seisukohta võtnud. Kindlasti pesen ma juukseid. Kas terve peo jooksul või ainult alguses, see on küsitav.

8.07

Pidu oli vägev. Heledalt valgustatud konverentsiruumi nurka oli keegi mõned šampusepokaalid sättinud ja inimesed seisid väikestes gruppides. Nad rääkisid ilma ennustamisest ja ilmast. Mõned vahtisid nurgas ja kurtsid vähese alkokoguse üle. Üks tüdruk oli sametkleidi selga pannud. Mina käisin ühe juurest teise juurde ja rääkisin eriti entusiastlikult piinlikest seltskonnamängudest, mis sisaldavad tantsimist ja kallistamist. Nad arvasid, et ei ole hea mõte. Vihjed selle kohta, et me võiksime midagi aretada seoses mikrofonide ja ekraani olemasoluga, olid juba liig. Millalgi sai paar juhet paari kohta tehtud ja natuke muusikat lae alla lastud. Siis läksid kõik inimesed ära. Maitea, kas hoolimata sellest või tänu sellele, et ma keeldusin venekeelset muusikat mängimast. Sest vaata, see juhe oli minu arvuti taga ja ma tegin seal, mis tahtsin. Ma keeldusin ka eestikeelset muusikat mängimast. Sest ma mõtsin, et iseäranis tobe oleks. Jagasin rohkelt helifaile edasitagasi pulga abil teise arvuti ja enda oma vahel. Viimasel ajal ongi failijagamisest saanud mingi pulgateema. Mugav ja puha. Kõrini sai, läksime õue. Leidsime ühe puuri, kus olid täpilise taguotsaga metsloomad. Kitsed? Ühel oli vist baby inside. Ta oli hästi sõbralik ja noris süüa. Lisaks leidsime veel 3 välikohvikut, ühe putka, ühe suletud poe, mere ja veel mõned loomapuurid. Pesukaru oli ühes puuris. Meri oli lahe. Sest ta tegi seda häält, mida ta teeb, kui ta meri on. Jaa, see oli hea lause. Ühes loomapuuris olid tegelt linnud. Faasanid. Neil peaksid ju sabad ka olema? Igatahes pold. Millalgi tegi see kellaaeg, mida ta ikka kipub tegema – sai üks. Siis ma proovisin magama jääda. Ei jäänud. Mõtsin pikalt selle peale, kui hea internet võiks olla sel ajal, kui Kõik Inimesed ei ürita Samal Ajal sinna pääseda. Ei viitsind alla minna. Sest üleval pole neti haisugi.

Ahjaa, rühmatöö. Grupitöö. Mingiasi. A-la-ti on minu rühmas üks tüdruk, kes on asjast üleni liiga palju huvitatud, esitab igast tarkasid küsimusi ja on hästi... endast lugupidav sinnajuurde. Töö tegelikult valmis saamise koha pealt on see igati kasulik. See on ka ainus kasulik asi selle juures. Tahaks hullult mingit hullu psühholoogiajura siia juurde panna, miks sellised tüdrukud üldse on ja miks sellised. Aga eiviitsi. Sest ega ma tegelt ju ei tea kah.

Magada tahaks.

Kas mu käed värisevad, sest ma olen saanud liiga vähe kohvi või selle pärast, et ma olen saanud liiga palju kohvi? Kuidas ma selle välja selgitan?

Vahepeal ma juba mõtsin, et põhiline asi, miks siin nii tore on, on need targad inimesed kõik. Ja siis ma nägin eile paari lolli inimest. Võinoh, taipamatut. Selles asjas, kuhu nad oma nina olid toppind, vähemalt. Aga mudu on küll. Targad pärisinimesed kõik mu ümber. Liiga palju inglise keelt. Ma hakkan varsti ingliskeeles mõtlema ka. Ja siis ma saan poole vähem mõelda, sest mul pole väga palju sõnu. Oh, õudust.

And for those of you who can stay awake the contents of this lecture... hmm see on vist mingi lahe mees. Võibolla peaks teda lausa kuulama.

Comments