Võtta kass?

Jah, sest
1. mulle meeldivad kassid
2. täiega meeldivad kassid
3. mulle meeldivad kodud, kus on kass(id)
4. Koidule meeldivad kassid
5. lapse vaimse arengu seisukohalt on lemmikloomad üks tähtis värgivärk
6. kiisud on ju niii nunnud
7. mul pole kunagi päris oma kodulooma olnud

Ei, sest
1. mind pole piisavalt kodus, et kodulooma pidada
2. äkki ma tüdinen tast ära ja hakkan kahetsema, et üldse võtsin
3. kassitoit maksab raha
4. kassi ravimine maksab raha
5. kassimänguasjad, liivakast, transportkast maksavad raha
6. katki näritud juhtmete ja tapeedi asendamine maksab raha
7. ma ei saa siis pikaks ajaks kodust ära minna


Ma nägin turu peal nii ilusat kiisut. Suurte kõrvadega ja mustvalge. Ilusa kassi näoga.

Ohõudust, ta kasvab nii kiiresti. Laps mul. Nagu peaaegu päris inimene juba. Hmm... peaks ta lugema õpetama. Süüa tegema ka. Näiteks pannkooke. Pannkoogid on üleni nunnu asi, mida lastel teha lasta. Ma tegin päris väiksena pannkooke ise. Ma tegin päris palju asju väiksena ise. Ma arvan vähemalt. (pane tähele, emme mul kohe kommenteerib täpsustuse selle kohta)

Nüüd on mul läbi seinte minemise unenäod.

Aga tead, mis ma veel avastasin. Väikest last ei huvita, mida inimesed temast arvavad. Ta võib rahuliku südamega aint loomahäälitsuste abil suhelda või siiralt oma pluusi pealt leitud makaroni üle rõõmustada. See teeb muidugi igast kommete õpetamise keeruliseks. Kuidas sa teed lapsele selgeks viisakuse mõtet, kui talle on arusaamatu teiste arvamusest hoolimise mõte. Või ta automaatselt eeldab, et kõik inimesed lihtsalt armastavad teda.

m u r c a says:
rasmus jõudis ühes tükis kohale?
Roland says:
kõrv puudu.
m u r c a says:
ups
Roland says:
kus panid?
m u r c a says:
kõht läks tühjaks

See oli naljakas.

Mul pole tegelt midagi öelda.

Comments

  1. 1. Kassid saavad suurepäraselt ka üksi kodus hakkama.
    2. Kui sa juba kassi võtnud oled, siis sa naerad selle lause üle. Vähemalt mina naersin, kui mulle meelde tuli, et ma enne nii mõelnud olin.
    3. Tõsi, aga kassi saab õpetada ka kodutoitu sööma.
    4. Kõik kassid pole sugugi haiged.
    5. Mänguasju saab väga edukalt ka ise teha, otsid mingi nööri, seod mingi suvalise asja sinna otsa ja siis keerutad mööda tuba ringi. Selles täiesti piisab. Mingi kraapimise asi võiks ka olla. Liivakast maksab, jah, kusagil 100-200.- ja puuri kui sellist saab alati kellegi käest lenata. Kui sa just teda kogu aeg kuhugi ära ei taha viia, siis oleks jah arukam see endale ise osta. Kusagil 200-300.- vahele peaks jääma see.
    6. Ma ei tea, oleneb kassist jälle. Osad närivad jah. Aga saab kenasti välja õpetada. Võtad mingi pritsiga pudeli, lased sinna vett sisse ja kui ta hakkab tegema midagi, mida sa üldse ei taha, et ta teeks, siis lased otse NÄKKU. Ja uuesti ja uuesti. Teine võimalus on kõik juhtmed ära sekjuurida, kleeplindiga näiteks.
    7. Kassi saab enamasti kellegi juurde jätta. Või kaasa võtta. oleneb, kuhu sa lähed.

    Üsna tõenäoliselt mu kõige pikem kommentaar üldse.

    ReplyDelete
  2. kuule kuule kuule, kui sa veel eriti lahe tahaks olla, siis ma just käin toitmas üht Hitleri näoga kassipoega, kes elab ühes...augus ja keda ma kahjuks ise enam võtta ei saa, aga ta on täiega nummi

    ReplyDelete
  3. kui kodus on väike laps, siis PEAB kass olema vaktsineeritud ja kontrollitud
    mingist AUGUST ei tohi küll mingit kassi lapse koju tuua ilma asrstliku kontrollita
    ja murca ei-d on üsna kaalukad
    kui vahel ei ole raha endalegi süüa ostmiseks, siis ewi saa ju kassi võtta
    ei saa ju kassi ukse taha tõsta et nüüd püüa endale süüa ise mul pole raha
    ja kassi ei saa KELLEGI JUURDE jätta
    kass hoiab maja ja kodu mitte inimest
    tal on see mingi silitamise saamise vajadus muidu tekib vist liiga palju elekrit ta karvadesse ja siis ta lihtsalt kasutab inimesi ära ennast nende vastu nühkides
    ilma et ta mingeid tundeid teie vastu tunneks
    kass peab saama käia omapead aga mitte kinnises korteris istuma päevad läbi
    mis laste isetegemisse puutub siis mõned lapsed saavad varakult kõigega hakkama ja mõned ei tule endaga ka täiskasvanuna toime
    kuigi kasvatus on üks

    ReplyDelete
  4. Meil on kassidega nii

    Jah, sest
    1. Marko tahab kassi

    Ei, sest
    1. Sirla ei taha kassi

    ReplyDelete
  5. Minu meelest ajab joanamari hullu juttu.
    1. Sa saad valida, millise kassi sa võtad - mina võtaksin emase kassi. Mulle üldiselt kassid ei meeldi, sest nad käituvad nagu kassid, aga kunagi oli mul emane kass ja see käitus peaaegu nagu koer, tuli kutsumise peale kohale jne, nii et see oli juba peaaegu okei. Lisaks hoiavad emased kassid rohkem inimest (mis tähendab automaatselt seda, et enamus neist hoiab ka rohkem lapsi). Igatahes saab kassi vabalt kellegi juurde hoida viia, olen ise sõbranna kassi hoidnud, polnud mingit probleemi.
    2. Vaktsineerimine on muidugi vajalik, aga see maksab a la 100-200 krooni aastas, ainult alguses kassipojale tuleb kolm süsti järjest teha.
    3. Kui krõbinate ostmiseks raha pole, pooldaksin mina kodutoidu asemel toortoitu, kuigi sellega on nii, et koertele on vist lihtsam odavat kraami saada, kassid pole ju erilised närijad. Igatahes on see neile kõige loomulikum ja kõige tervislikum variant. Siin on jälle parem emane kass, sest emased kassid on väiksemad ja söövad vähem = kokkuhoid.
    4. Kass saab väga edukalt toas elada. Tuleb ainult valida kass, kes on juba sündinud kodukassina - kui võtad näiteks Kasside Turvakodust tänaval sündinud kassipoja või täiskasvanud kassi, üritab ta kindlasti ikka välja saada. Igatahes, kui kass on kastreeritud/steriliseeritud, ei taha ta nii väga hulkuma minna ja on valmis rahulikumalt ka esimesel korrusel akna peal passima (eeldusel, et ta on juba noorena lõigatud, vanematel see enam sissejuurdunud harjumusi ei muuda).
    5. Näiteks 2 ööpäeva järjest üksi kodus olla ei ole kassi jaoks mitte mingi probleem. Saab oma paid hiljem kätte ja ongi kõik, ainult toitu ja vett peab ees olema.

    Raha on muidugi tõsine argument, olen ka ise olnud olukorras, kus enam koeratoidu jaoks ka raha ei ole, aga kõik teised asjad on sellised suhtelised. Kuigi muidugi tuleb arvestada sellega, et kass elab kuni 15 aastaseks ja teda tuleb siis kolides igale poole kaasa vedada. Rääkimata sellest, et kasside puhul on normaalne see, et nad vahepeal karvapalle välja oksendavad jm rõvedusi teevad, mis minu jaoks kassid üsna ebameeldivaks muudavad.

    ReplyDelete

Post a Comment