-------


T: Vanadel aegadel oligi nii, et kui ühele inimesele tulid mingid imelikud mõtted pähe, ta hakkas nagu teist moodi asju nägema, siis öeldi selle kohta, et tal on šamaani haigus. Siis polnudki tal muud valikut, kui šamaaniks hakata.
M: Ja sina arvad, et sul on šamaani haigus peal, sest sul on kõik need imelikud mõtted?
T: Just.
M: Hmm. Põnev. Mina arvan, et ma olen jumal.
T: Aa, see on mul juba ära olnud.


Alusta oma päeva klaasi mahlaga. Sest mahla sees on mitu head vitamiini ja mahl on ilusat värvi ja ilusate asjade vaatamine teeb olemise heaks.
Alusta oma päeva kähkukaga. Sest seksuaalne kontakt vallandab igast toredaid hormoone ja õhetavate põskede ja säravate silmadega kodust välja minna on tore.
Alusta oma päeva Tarkpea loenguga. Sest naermine on sulle kasulik ja selles loengus käimine teeb mitmeski mõttes targemaks ka.
Alusta oma päeva tervisejooksuga. Sest mõõdukas spordi harrastamine on südamele hea ja varajastel hommikutundidel on õues eriti värskendav.
Alusta oma päeva sissemagamisega. Sest esimene loeng on nigunii igav ja loengust puudumine annab terve päeva kestva kõikevarjutava süü- ja mõttetustunde.
Alusta oma päeva mähkmete vahetamisega. Õige muusikaga. Vales voodis. Uudiste kuulamisega. Pohmakaga. Suudlusega. Lauluga. Tülitsemisega. Kuuma dušiga. Kohviga. Peavaluga. Liiga hilja. Hea tujuga.

Päeva alustamine on mingi tähtis asi. Selle alustamise viis paistab omavat mingit mõju sellele, kuidas see kulgeb. Või kuidas selle kulgemine tundub. Lõpuks on kõik ikkagi mõtlemises kinni. Aga mõtlemist mõjutavad jällegi peast väljapoole jäävad asjad. Või vähemalt paistavad mõjutavat. Selle pärast. Selle pärast on kõik kohad täis soovitusi ja nippe oma meeleolu ja üldise enesetunde mõjutamiseks. Proovi teinekord, küll siis näed.

Ei tahakski üldse midagi teha. Tahaks hoopis hästi palju magada. Tahaks hoopis ainult kirjutada. Tahaks hoopis kellegagi niisama lobiseda. Tahaks, aga ei saa. Sest ma tegelikult tean, et kui ma midagi ei tee, ei pole magamine kah mõnus. Väsimust ei teki, und ei tule. Ma tean, et kui ma midagi ei tee, ei tule mul mõtteid ja siis polegi mul millestki kirjutada. Ja kui ma midagi ei tee, pole mul millestki rääkida. Lisaks veel see, et inimesi kellega rääkida kohtab ju midagi tehes ja kusagil käies. Ega nad kõik mulle koju ei tule, et minuga lobiseda.

Tahaks, et mu kurk ei valutaks. Vanaema andis mõned rahad ja ma ostsin taruvaiku endale. Päris palju maksis. See on see mõnus, mitte see õliga. Õliga variant ajab mul südame pahaks. Nüüd ma muudkui pihustan. Etanooliga värgeldust oma suu limaskestadele. Mingit tavapärasest erinevat joovet pole saavutanud. Algebras olin kohati humoorikas küll. Aga algebra ongi selline humoorikas tujutõstev asi. Vähemalt viimasel ajal. Ja paistab, et ainult mulle. Millest polegi väga hullu. Mulle meeldibki erineda. Ma olengi selline isevärki.

Oh, mul on nii palju teha. Oh, kui keeruline on mu elu. Oioi, kui maha ma juba jäänud olen. Ahastus ja õud, kui paljudeks asjadeks ma valmistuma pean. Miks ometi on mul nii palju tööülesandeid nii paljude lähestikku asuvate tähtaegadega? Sa kergem küll natuke.

Räägi muidugi kogu aeg mingit kahemõttelist juttu, mille teine mõte on hästi nilbe. See töötab hästi. Maitea, mille suunas, aga töötab.

Comments