vahekokkuvõte

Õhtul on köögis nii soe. Maailma kurjus ei loe. Kõik ebaõiglus ei loe. (see)

Sain lapse. Laps on armas. Ta muudkui räägib. Ta muudkui küsib. Eile käisime trennis. Ma olin nii kaua talle mingit lasteaia- ja koduvälist aktivitit otsinud. See pole, nagu inimesed väga armastaksid väikeseid poisse. Inimesed armastavad väikeseid tüdrkukuid. Väikesed tüdrukud on oodatud mingisse miljonisse tantsulaulumängu-trenni. Igatahes, nüüd leidsin ühe poistele mõeldu ka. Akrobaatika ütlevad nad selle kohta. Tegelt on see siuke trenn, et seitse ühesuurust väikest poissi jooksevad, hüppavad, ronivad tund aega ja treener vaatab, et nad õigesti ja piisavalt teeksid. Pluss tasakaaluharjutused ja mingid asjad veel. Hästi armas. Treener on selline paps. Räägib lastega eriti nunnut häält tehes. Saatis mulle trenni jooksul umbes liiga mitu sõbralikku naeratust ja heakskiitu otsivat pilku. Nunnu, noh. Vahetevahel teeb trikki ka. Kõnnib käte peal või teeb saltosid. Siis on äge.

Kooliga on mingi värk. Oota. Lasma mõtlen. Mul vist läheb hästi. Selles mõttes, et ma sain selle suure kontrolltöö 21 kolmekümnest ja rõõmustasin. Aga häda nende õppejõududega. Ma saan aru, et nad on üleni targad ja neil on targematki asja mõelda, kui minu kontrolltöö parandamine. Aga ikkagi. Tagasiside saamine on hullult tähtis. Kahe kontrolltöö tulemusi ootan praegu.

Koduga on see seis, et sassis on. Mh. Mul ei paista jälle üldse aega olevat. Ma olen plaani võtnud köögikapi suurpuhastuse, sest see ikka veel lõhnab nagu need inimesed, kes siin enne elasid. Nad olid kindlasti toredad, aga see on natuke ikka minu tuba ka. Aga pane nüüd tähele, kui tubli ma olen. Ma pesin külmkapi ära. Nii tubli. Iga tüdruku elus tuleb see koht, kus ta peab võtma vastu selle ränga otsuse. Ta peab ühel päeval otsustama, et tema külmkapp haiseb liiga palju, et selle pesemist edasi lükata. Lõhnataju ongi põhiline indikaator, mille järgi otsustada, kas lükata koristamist veel edasi või mitte.

Siis on veel see asi, et emme tuleb ükspäev siukse jutuga: 'te Riinaga ei mahu sinu väiksesse korterisse... kui ta linna kooli tuleb, pead vist suurema otsima.' Mul oli alguses mudugi et mõh? Sest mina küll ei teadnud, et nii. Noh, enesekeskne nagu ma olen, ma pold mõelnudki, kus Riina elama hakkab, kui Ellerisse sisse saab. Nüüd olen ma igatahes selle peale mitu korda mõelnud. Oma väikese hirm-andeka õega korteri jagamisest. See tundub juba peaaegu nagu hea oletatav mõte. Siis mai tohi lissalt muusikainimesi endale külla kutsuda. Sest need jooksevad kohe keel ripakil selle geniaalsema õe juurde. Siis mai peagi enam koristama, saan öelda, et mu õde on kunstnik ja tema jaoks on kõik sassis. Ja veel mingi terve kari mõttetuid nalju.

Sometimes I wish I was like Mariella...

Mis mul siis veel on? Ma ei tunne ennast enam nii üksikuna. Ja mul on sellest hea meel. See on hea.

Raamatud. Jane Eyre tuleb läbi lugeda. Siis ma saan Aiviga teeõhtu korraldada ja sellest (või millestki muust) lõputult rääkida. See zen-äri raamat läks korraks puhkusele, sest Gaiman. Mul saab Gaimani jutukeste raamat kohe läbi, siis ma saan selle Taliesinile tagasi anda ja teeselda solvunud pettumust, et ta pole seda filmi vaadanud, mis ma talle laenasin, kui raamatu sain. Sipsiku raamatu lugesimegi läbi. Iga õhtu kaks jutukest ilmeka armastava häälega ette lugeda ja läbitasaigi. Pipi on veel pooleli. Pipi on paksem ka. Kusagil riiulite vahel on mul pooleli üks Vonnegut ja pöidlaküüdi reisijuht on ju ka veel lugemata. Mul on tunne, et ma loen liiga vähe. Või valesid asju. Või midagi. Kuidagi.

Mhmh. Essee eest saadud punktidest pole ma ka midagi kuulnud. Kas ma tahangi? Sest mulle see ei meeldinud. Oma esee. Mulle meeldib mu blog. Mis näitab mudugi nii mõndagi minu kohta.

Oih. Mu hommikuaeg sai just otsa. Mida Koit hommikul vaadata tahtiski? Transformereid? Vist oli jah. Panen transformerid taplema ja hakkan lasteaiariideid otsima. Kohv sai kah just joodud.

Comments

  1. riina räägib ikka jätkuvalt sellest et ta läheb viljandisse õppima
    kuigi ellerisse minek oleks selles mõttes toredam et õed vennad ühes linnas õpiksid ja üksteist aidata saaks
    ja mul ka südamel kergem et üksteisel silma peal hoiate
    aga viljandis pidid paremad pedagoogid olema
    eks te ise tea mis te teete
    peaasi, et ise rahul olete ja ennast ükskord ka ära elatada suudate selle pagasiga mida õpite

    ReplyDelete

Post a Comment