pealkirjutaja


Sesmõttes, et kui mõni inimene on aegajalt mõelnud, et ta ei leia endale poest midagi, sest kõik on tehtud minusugustele kondikubudele. Siin on üks kurb kurb lugu ühest minusugusest. Oranžid velvetid. Ma olen juba ammu endale siuksi tahtnud ja seal oli neid veel. Nagu soodusmüükidega ikka, oli seal ainult tibatibatillukesi ja tillukesi suurusi. Võtsin tillukesed ja mõtlesin, kas mu muidu täitsa keskpärane pepu muutub teel proovikabiini üheks pisikeseks pepuks. Ja nagu selliste asjadega ikka (tähendab, selliste asjadega, kus mina mõtlen, et mingi asi võiks võluväel toimida), see toimiski. Mahtusin imekaunilt pisikestesse oranžidesse velvetitesse ja hõissasaa ja ridiradiralla, nad olid mulle liiga lühikesed. Täiesti piinlikult häirivalt lühikesed. Nohjah. Nad on väikestele tüdrukutele õmmeldud. Väikestele lühikeste jalludega tüdrukukestele, kes käivad põhikoolis ja ei ole täiskasvanud naise pikkusega. Keskmine suurus oli liiga suur ja nii jäigi. Ja loomulikult olid kõik lahedad maikad ainult ekstra suurtes suurustes ja kõik muu oli liiga nõme, et seda isegi kaaluda. Nii on koguaeg. Sestnoh, vahepeal ma ikka mõtlen, et peaks hoopis pärispoest riideid ostma, seal on erinevaid suurusi ja parem valik. Aga ei ole. Mudugi ei käinud ma kõiki poode läbi, ega ma mõni selline pole. Ja pealegi poleks mul millestki vinguda, kui oleks selgunud, et järgmises poes on igat sorti imelikke arvesse võetud.

Mõtsin mingi sellise veidra asja välja. Alguses meeldis mulle, kui mehed on ilusad ja siis sain ma aru, et nad on sinnajuurde tihti rumalad. Sellest mõjutust saanuna hakkas mulle meeldima, kui mehed on targad ja siis sain ma aru, et nad on sinnajuurde tihti hullud. Huvitav huvitav, kas me jõuame sellest mõjutust saanuna varsti sinna, et mulle hakkab meeldima, kui mehed on... hullu vastand?... vaimselt hästi terved. Kuigi, karta on, et siuksi pean ma otsima minema kuskilt sealtkandist, kus hambahaldjas ja tark blondiin üheskoos hängivad.

Portisheadiga on mingi pika taibu värk. Alguses ta ei meeldinud mulle. Nüüd ei saa kuidagi küllalt. Enne nagu ei jõudnud kuidagi kohale.

Appi, mul kummitavad mingid aastatetagused asjad. Näiteks üks asi, mida gümnaasiumis koolipsühholoog mulle ütles. Tookord oli nagu mingi suvaline asi. Nüüd ma mõtlen, et kuidas ta sai midagi niisugust öelda. Kui ebaprofessionaalne. Kui loll. Kui tobe asi, mida öelda. Või siis mingid hetked sellest ajast, kui me tookord kodu mängisime kolmekesi. Või mingid hetked ajast, kui Tiidu toas oli mootorratta kujuline kolahunnik. Jepjep kummitav minevik sessi lõpusirgel. Tänks. Just seda mul oligi vaja. Mõtsingi, millal see saabub.

Element x on haššis.

Nad lubasid selle raamatu mulle eilseks ja seda pold. See tuleb umbes esmapa-teisipa. Kui ma oleks teadnud, et nad nii teevad, ma oleks läinud teise raamatupoodi. Aga nad lubasid. Mul oli ruttu vaja. Ja ma andsin oma numbri neile. Nüüd on nad minu jaoks mingi asja tellinud ja ma vist ei saa teise poodi minna, pean sellesama ära ootama. Või saan? Igatahes üleni ebamugav.

Ta naeratas mulle ja ma naeratasin vastu. Pärast alles hakkasin mõtlema, et ta ei meeldi ju mulle. Nüüd ma olen ju üleni kahpealgeline. Naeratan niimoodi sõbralikult, ise ei salligi seda inimest. Ja naeratust ei saa tagasi ka võtta. Vaata, pahu asju saab mingil määral tagasi võtta. Lähed vabandad või nii. Ütled, et ei mõelnud seda nii. Aga naeratus on läinud. Maisaa minna ja öelda, et see naeratus tuli kogemata ja tegelt arvan ma sust ikka teadagimidag. Eip. Nii ei käi.

Jajah. Oleks sul minu mured.

Mh. Peab Tõnn siis nii kaugel olema. Mul oleks just umbes praegu sellist sõpra vaja.

Its all about me.

Ma pean selleks eksamiks hästi palju valmistuma. Mitte selle pärast, et see oleks väga raske aine või mul oleks palju punkte vaja, et läbi saada. Õppejõu pärast. Ta on üleni selline. Ta oskab seda pettunud nägu teha, kui mõni tudeng tema ootustele ei vasta. Ja ta ükskord ütles mulle oma tõsiste silmadega otsa vaadates, mis ta must arvab. Hästi arvas. Oh. Nüüd on mul selline vastutuskoorem. Nüüd ma ju pean. Sest ta ütles nii. Ja ma tean, mis nägu ta teeb.

Ma tean küll, mida ma tahan. Ma tean, miks ma seda ei saa. Sest mu tahtmised on seotud minust sõltumatute asjadega. Ja ma ei tahakski, et nad must sõltuksid. Ma lausa tahan, et nad ise, oma peaga. Selle pärast ma ei saagi. Pole veel saand. Võibolla oleks pidand rohelisi oliive ostma. Igaksjuhuks. Minesatea, äkki oli ikka Rolandil hoopis õigus.

Ma saan varsti lapse. Oma ainsa kõige tähtsama kalli lapse tagasi. Ainult vähem kui nädal veel.

Comments

  1. minagi olin hädas, kui olin sinu vanune
    kõik riided, mis olid laiusest parajad, olid lühikesed
    ja mis olid pikkusest parajad, olid laiad
    nii ma siis hakkasin ise õmbema
    kui olin tüdinud kandmast vaid ühte kleiti ja ühte mantlit, mis mu ema sõbranna mulle õmbles ateljees
    ta aitas veel mõned asjad välja ka lõigata ja overlokitas midagi
    et sai nagu päris
    ja ma käisin riides kui pupe
    sellistes kostüümides ja kleitides mida kusagil ei müüdud
    ja kõik, kes ei teadnud, et ise õmblen, arvasid et ma olen hirmrikas, et iga nädal uue kostüümi saan endale tellida;)
    see polnud mingi probleem teha endale kohtamiseks tunni ajaga kostüüm või banketiks õhtu tualett
    ema veel varastas ära mu pooliku keebi, et ma hull seda valmis ei teeks ja sellega tänavale ei ilmuks tema häbiks
    ning viis ateljeesse kus mulle korralik mantel sellest välja lõigati
    nii ma siis pidingi leppima korraliku mantliga:(
    ja selle valmis õmbema

    ReplyDelete
  2. Niipalju kui ma Sind tunnen, usun et Sulle sobiksid NATUKE hullud, mitte ilusad mehed, keda on vististe kõige võimalikum leida raamatukogust – passi arvutite taga istujaid ja püüa külge lüüa einelauas. Aga see on muidugi ainult minu, vanainimese, arvamus. Eks Sa ise tea paremini.
    Tänu Su kommile 16.1. leidsin piisavalt huvitavat Mirjam Paalese kohta. Võta heaks või pane pahaks, aga Sa oled selles kaasaegsete noorte kambas, kes ja kelle mõttelaadi vaatlemine on saanud üheks mu nüüdseks hobiks, omamoodi plussmärgiga kuju. (Su võimalik hammastekiristamine ei lähe mulle ültse korda!)
    Kas trahv on nüüd ära makstud?

    ReplyDelete

Post a Comment