Vitamiinipuudus


Koolis olen. Ma tahtsin mingit asja kirjutama hakata, aga nüüd hakkas kõrvalruumis keegi eriti kõva häälega seletama ja hullult segab.

Tahtsin programmeerida, sest tähtajad juba karjuvad ja ma pole umbes midagi teinud. Aeg on kudagi eriti kavalasti mööda lipsanud see nädal. Aga ei saand. Pea ei hakand tööle ja mul õnnestus ennast veenda, et enda progema sundimine on hetkel võimatu. Lisaks veel kindlasti mingitpidi kahjulik.
Enda veenmine asjade kahjulikkuses,
selles olen ma kuramuse osav.

Asjad lähvad pankrotti. Seda on päris kole vaadata. Sellised kohad, mis on alati olnud ja pidid alati olema saama, lihtsalt panevad oma uksed kinni. Päris kõhe, marvan. Wilde peale mõtlen praegu. Ja selle peale, et kui nii jätkub, läheb veel igast asju täitsa üleni kinni. Ja kõik muutub. Ja mis siis saab, kui kõik muutub. Natuke isegi huvitav. Võinoh, ma pole väga majandusteadlane ega midagi. Mingeid päriselt olemasolevatele asjadele tuginevaid oletusi ja võrdlusi ei tee, keerulistesse analüüsidesse ei lasku. Aga ma ikka mõtsin, et kogu see praegutoimuv jama on natuke huvitav, sest keegi ei tea, mis saama hakkab. Mingi hullem muutus käib, kõik liigub mingis suunas ilge kippelt ja ette näha ei ole. Ja varem toimunu põhjal ei saa midagi järeldada. Sest maailm on vahepeal hoopis teistsuguseks muutunud. Inimesed on praegu hoopis teised. Ja hoopis teistsugused asjad võivad juhtuda.

Hulludest teooriatest rääkides. Ma olen kusagilt kuulnud sellist teooriat, et naiste sisse on aegajalt vaja spermat panna, sest see sisaldab mingeid erilisi aineid, umbes nagu “vitamiine”, mis takistavad naisi muutumast närvihaigeteks fuuriateks. Nagu naised oleksid kuidagi niimoodi väikse kiiksuga ehitatud. Mina mõtsin, et see võib olla sedalaadi väljamõeldis, millega on lagedale tulnud abielus olevad naised, et seletada oma vallaliste naistuttavate talumatut või veits hullumeelset käitumist. Ivi arvas, et see on lissalt meeste väljamõeldud teooria teadagimilleks. Ja samal ajal, naised käivad küll vahepeal kuidagi ebainimlikult närviliseks ja mingi hea põhjus võiks ju selle taga olla.

Viisakusväljendid sisaldavad tihti asjade soovimist. Üldiselt soovitakse teisele inimesele viisakuse poolest häid asju. Tervist. Õnne. Edu. Päikest. Jõudu. Head isu. Jätku. Siuksed toredad asjad kõik. Põmst, viisakusväljendi genereerimiseks tuleb võtta üks tore asi, see osastavasse käändesse käänata, soovi korral hüüumärk taha panna (haah ma ütsin taha panna) ja ongi olemas. Ja seoses sellega, et raha on üks kuramuse tore asi, mis kõigile headmeelt valmistab ja igast asju käima lükkab, võikski oma e-maile ja pöördumisi lõpetada reaga: Raha! Natuke segaseks võibolla jääb. Nimetav ja osastav kääne kattuvad. Aga marvan, et inimesed saavad aru küll. Lisaks rahale on mudugi veel terve kari toredaid asju, mille ütlemise võiks viisaksuväljendite hulka arvata.
Toitu.
Heroiini.
Lapsi.
Vanni.
Hingerahu.
Kohvi.
Naudinguid.
ülbust.
Inimesi.
Kiiret internetti.
Valgustuslikku infot.



Comments

  1. Wilde läks jah kinni. Kogu täiega, st koos alumise korruse raamatupoega. Seda viimast seletab muideks otseselt Rahva Raamatu filiaali avamine Taskus. Niipea kui see Tasku raamatupood avati, nii langes seal Vallikraavi otsas oleva raamatupoe käive otsekohe umbes neli korda.

    Mis ongi loogiline. Ja selles suhtes pole mõtet konkreetselt hirmu tunda. Ajad muutuvad. Ja see ärimudel, mis Kalle Rannul seal Greifi endises trükikojas oli ja mida kymmekond aastat Wilde pub ja too raamatupood nautisid, see enam ei tööta lihtsalt. Isegi hästi, et neil niikaua õnnestus. Uus aeg vajab teistsuguseid kõrtse.

    Mis puutub värskesse spermasse, siis, jah, muidugi on Ivil õigus, et see on kiimas meeste väljamõeldis. Pidavat veel ka vistrike ja kortsude vastu aitama, kui soojalt näo peale lasta ja sisse hõõruda.

    Aga, teisest küljest on see ka hea eufemism teadagi mille kohta ytelda, et "mul on vitamiinipuudus". Hea.

    ReplyDelete

Post a Comment