ja taaskord tagantj2rele

-------------pyhapa-----------------------

Mõne jaoks on saavutus umbes Nobeli preemia saamine ja võibolla mõne teise jaoks näiteks see, kui ta täna prügi välja viib. Saavutus on saavutus. Auk on auk. Jne.
Mina olen täna saavutusprintsess. Eelmine kord oli üleni tore ja armas küll, kui mind autoga raudteejaamast sadamasse ja käekõrval sadamast hotelli veeti. Seekord on kõik teisiti ja ma sain selle kõigega täitsa ise. Sa vahi raiska. Siuke olengi. Kuigi Tallinnas oli korraks edasi-tagasi käimist, sest ma unustasin bussipileti osta ja vähe veider dialoog kioskimüüjaga. Ja tegelt Helsingis olin rohkem kui korra juba veendunud, et ma olen oma peatusest mööda sõitnud, täiesti võõrasse linnaossa jõudnud ja maailmalõpp. Aga näe. Siin ma olen. Tuppa astusin, siis telekas laulis: you’re just too good to be true can’t take my eyes... Eriti äge on see, et ma sain samasuguse toa nagu eelmine kord, aga see on peegelpildis eelmisega võrreldes. Peegelpildis tuba. Mis võiks veel lahedam olla. Nüüd ma pean linna peale questile minema. Mul on vaja kohvi. Kõnekaarti. Juua. Süüa mai kavatse osta, sest mul on võileivad kaasas. Kraanivett juba jõin. Sest mudu on äkki no bunnies for me. Ja seda mei tahaks.

Tallinnas tuli korraks täiesti kõikehaarav kurbus ka peale. Ma vaatasin, et ta tahab tulla ja täitsa tundsin, kui lähedal ta on ja siis ma lihtsalt lubasin. Ma oleks võinud ta ... hmm... mitte perse saata ilmselt... tagasi saata, minema peletada, talle vastu hakata. Aga ei. Vaatasin rahulikult pealt, kuidas ta tuleb ja seal ta siis oli, üleni kurb ja ennasthaletsevalt helehall mu ümber. Ma isegi ei mäleta mis ilm seal linnas täna oli.

Stardikas maksis päris mitu euri, aga läks väga hea meelega kohe tööle.
Kohv on kõige jõledam üldse. Kuigi piim ja suhkur. Ja ma veel võtsin suure.


-----------esmaspa---------------------------


Füüsikud on ikka lollakad küll. Eksole, mõtlevad mingi asja välja, proovivad, kas see töötab ja hakkavadki seda igalpool kasutama. Nad isegi ütlevad välja, et neil pole näiteks õrna aimugi, mille pärast see töötab või kust see tuli. Asjad võetakse lambist, laest, sinisest taevast või kellegi teise põhjendamatust artiklist ja siis kasutatakse. No ma saan aru, et filosoof võib niimoodi oma tööd teha, et leida tervet karja vastamata küsimusi ja siis neile vastamata jätta. Aga füüsikud võiks nagu ühed teistmoodi elukad olla ju.
Matemaatikud on ikka lollakad küll. Kõik on neile vaja ära põhjendada. Kõigele peab mingi täpne definitsioon leiduma. Ei saa siis lissalt vaadata asjale peale, tšekata, kas see enamvähem funkab ja on loodud mingil ‘oodataval’ viisil ja siis seda lissalt kasutama hakata? Lihtsalt intuitiivselt hoomata selle olemust ja lasta tal olla. Millegi jaoks see intuitsioon ju ometi on. Ikka on vaja torkima minna ja liiga sügavale süveneda. Arutleda ja nuputada, kas ikka ja alati ja miks ometi ja kellele ja kuidas. Oh...

Mõtsin, et tulen ‘koju’ ja genereerin õhtuotsa matemaatikumoodi definitsioone füüsikumoodi leiutatud värgeldustele. Tee peal mõtsin, et teen läbi mõned pildistamisharjutused. Haah, ma oleks praegu ‘hargutused’ kirjutanud kogemata, deem kui naljakas. Igatahes, pildistamisharjutused on siuke asi, et ma mõtlen mingi tehnilise nükke peale, kuidas ma pilti tahan teha ja siis harjutan selle teostamist. Täna ma harjutasin mitut moodi manuaalfookust, läbi lillede (=puude) vastupäikest pildistamist ja voolava vee pildistamist ka. Üritasin harjutada linnukeste pildistamist, aga mai viitsind seal jäätisepaki kõrval vahtida, kuni see harakas tagasi tuleb. Niiet. Ilma linnukesteta. Tegelt tahaks veel siukest asja harjutada, et pildistan linnulaulust rõkkavat metsaalust ja pärast on pildi peal linnulaul kuulda. Teadküll. On näiteks võimalik vulisevat oja niimoodi pildistada, et pärast on oja vulinat justkui kuulda. Osav peab lissalt olema. Osav kuulama. Aga pildistama eelkõige. Eile ma pildistasin nagu maniakk õhtutaevast. Kõik kohad olid mingeid täiesti piibellikke pilvi täis ja need käisid nagu pöörased mööda taevast mulle tõestamas, et ma ei oska ennustada.

Toomas: kas te ei leia, et vasak käsi on halvasti defineeritud?

Ma tean, mis peaks tegema. Peaks umbes terve liigapalju raha kulutama ja osa oma üleni originaalsusest ja isikupärasusest nõretavatest loodusfotodest paberile laskma. Nagu suurele paberile, nii suurele, kui annab. Ja siis minaeitea. Kinkima neid raamitud kujul inimestele ja vaatama, mis nad teevad.

Ma elan kesklinnas. Täna olen ma näinud kahte sõitvat autot ja mõnda pargitud autot. Umbes nelja harakat, mingeid puhvis-pepuga laululinde, linavästrikku, tervet karja suitsupääsukesi, päris mitut kajakat, miskiseid tundmatuid vist-faasan-linde, vähemalt viit koera, ühte väikest India tüdrukut kolmerattalisel. Ma jagan kabinetti selle Hispaania tüdrukuga, kes pole üldse jutukas ega võõraid inimesi näpuga katsuv ega naeratav ega seltsiv ega pealetükkiv. Ma praegu hakkasin mõtlema, äkki ta on tegelt soomlane. Õnneks oli minu meeletult stereotüüpidest pungil maailma täna rõõmustamas Joana, kes väga võluvalt Lõuna-Euroopalikult magas lootusetult sisse ja jäi täiega hiljaks, oli metsikult jutukas-vaimukas ja mõõdukal määral viisakusnorme ignoreeriv ja kõikmisveel. Ja Mihhail oli see kohutavalt hästi kasvatatud üleni liiga intelligentne venelane nagu ta ikka on. Niiet üldiselt on kõik veel hästi.

Kurvastuse nurgake käis eile. Päris jube. Tegin endaga kognitiv-käitumuslikku nõustamisseanssi. Mul on ju kaks poolt. Tegelt rohkem kui kaks, aga nõustamisseansi jaoks piisab kahest, tuleb lissalt õigesti vaadata sellele. Ühel pool on üks nõustajana ja teisel pool on kõik teised nõustatava mitme olekuna. kihina. Täna tunnen ennast juba hästi. Ma hakkan selles juba osavamaks muutuma.

Mul pole üldse internetti siin toas.


Oh... you both have layers? You know, not everyone likes onions.

p6hildimaterjaal. mingis suvas j2rjestuses. vaata m6ndasid suuremalt ka, tuleb parem tunne:










Comments

  1. parem käsi on ka valesti defineeritud
    oli kord üks väike poiss, kes püüdlikult hoidis üleval oma vasakut kätt ja hüüdis, et SEE ON TEMA PAREM KÄSI!!!!!!
    ja proovi sa vaielda ;)

    ReplyDelete

Post a Comment