patuurgas

Vaata, mis ma laeva peal vahtides ära täitsin. See on surmapattude listist inspireeritud saada-mööda-bloge-ringi värk:

RAEV
1. Kelle peale sa viimati vihastasid? Ma üldiselt ei vihasta inimeste peale. Rohkem olukordade või käitumiste peale. Mõni võib seda vaadata kui inimese peale vihastamist, aga tegelt see pole. Aga ma vihastan küll. Tihti.
2. Relv sinu valikul? Oot, piits ei lähe relvana arvesse jah? Hmm... need pisikesed revolvrid on kuidagi veetlevad. See on nii paha küsimus, mina ei ole üldse nii paha. Ei taha kedagi katki teha. Uimastada tahaks küll. Et nad vait jääksid. Näiteks akna all lõugavaid inimesi tahaks paariks tunniks rahunema saata vahel. Mürginoolega kuklasse.
3. Kas sa lööksid vastassoost isikut? Jah, ikka. Kuigi ma olen täheldanud, et näiteks millegagi torkamine töötab paremini. Pliiatsiga. Eeh. Nii nohik...
4. Aga samast soost? Raev ei ole sooliselt diskrimineeriv. Seal pole üldse vahet, kummast soost on inimene, kes mind närvi ajab. Eriti kui mind on juba nii kaugele aetud, et ma kallale lähen. Siis on soorollid mu viimane mure.
5. Kes viimati su peale vihane oli? Kui mu juhendaja poleks nii viisakas, siis tema, sest ma olen täiesti talumatu juhendatav. Aga ta on kõriauguni viisakas. Appi, maiteagi. Ju siis mingi sõprade kategooriasse jääv inimene. Mul on palju vihastamisväärseid omadusi. Ignorantne kaabakas, nagu ma olen. Olla oskan.
6. Mis vihastab sind kõige enam välja? Ebaõnnestumine. Kuni mingite väikeste asjadeni välja. Näiteks kui midagi jääb luku vahele ja lukku ei saa kohe siuhhti kinni tõmmata vaid peab pusima. Hullult nõme. Aganoh, selleks pean ma juba enne millegi pärast tiksuma pandud olema.
Järjekindel sisutu lolli juttu rääkimine liiga kõva häälega minu kuuldekaugusel on ka päris ärritav. Näägutava häälega mammid bussis telefoniga rääkimas. Mingid koolikaaslased absurdseid arulagedaid teooriad loomas või pikalt ilma pointita ja ilma stiilita mölisemas. Igasugune loll möla, mille kuulamist ei saa vältida. See kohe ajabki närvi. Muu lolluse väljendamine on tavaliselt lihtsalt masendav.
7. Kas pead pikalt viha või mitte? Ei. Olen proovinud ei õnnestu. Pikka viha ei pea. Samas, mõnikord teen ma mingit niisugust asja, mida saab tõlgendada pika viha pidamisena. Mõnikord ma nimelt otsustan mingite sündmuste tagajärjel mingit asja mõne inimese või olukorra suhtes midagi põhjapanevat ja käitun sellest hetkest alates selle ümber teistmoodi. Kui ma ükspäev jätan sinuga rääkimise järele, see ei pruugi tähendada viha pidamist. See võib tähendada, et ma otsustasin, et ei pea sinuga rääkimist enam heaks mõtteks. Rahulikult otsustasin. Vihaga on sellel vähe pistmist. Või selle pidamisega.

LAISKUS
1. Mida sa peaksid iga päev tegema, aga pole tegelikult päris ammu teinud? Programmeerima tsee-pluss-plussis, programmeerima mathcadis, klaverit harjutama, ennast mingil sportlikumal viisil liigutama, kui seda on jalgratta peal mööda linna veeremine. Esimese äratuse peale ärkama.
2. Kõige hilisem aeg, mil oled ärganud? Just üks nädalavahetus oli, kui ma endaarvates läksin õhtul magama ja pärast mitu korda peaaegu üles ärkamist ja poolunes vahtimist ärkasin lõpuks üles kell neli pärastlõunal. Päris halb. Noh ja ööpäevarütm on mudugi päris tihti sassis. See vist ei lähe laiskuse alla, sest tavaliselt tähendab see lissalt teistel aegadel magamist enam-vähem samas üldkoguses.
3. Nimeta inimene, kellega oled plaaninud ühendust võtta, aga pole seda teinud. Ohjeebus... nii halb teema. Ma mõtlen, et kui ma pole temaga ühendust võtnud, ju ma siis pole ka seda nii väga plaaninud.
4. Kõige magedam vabandus, mida oled öelnud? Vabanduse teeb eriti nõrgaks see, kui seda liiga tihti kasutada. Ma ütlen kogu aeg, et ma ei saanud hästi magada, aga enamasti ma ikkagi sain... võinoh siuke suhteline. Noh ja terve kari veel, mis pole just kõige tabavamad. Peavalu, väsimus, juhe koos, päevad, kiire, süda murtud, kõht tühi jne. Igast asju saan ma öelda, keegi ei saa kontrollida ja lõppkokkuvõttes suht mage ikka.
5. Oled sa kunagi vaadanud ka pikki reklaame? Mhmh. Mõned on päris toredad. Kuigi mul telekat eriti pole, niiet kui ma just juutuubi otsima ei lähe, olen enamasti suht reklaamivaba.
6. Millal tegid viimati korralikult trenni? Defineerime siis korralikult trennis käimise kui mingi korrapärase organiseeritud trenni-eventidel käimise? Liiga ammu. Kui hakata endale ette kujutama, et rattasõit, jalgsi trepist käimine või liiga raske läppari kaasaskandmine on trenn, siis olen ma mudugi eriti tubli ja iga päev.
7. Mitu korda vajutasid hommikul edasilükkamisnuppu oma äratuskellal, et kauem magada? Täna hommikul kolm korda... või neli. Mõnel hommikul rohkem. Mitu viieminutilist tükki on tunnis? Kaksteist? jep. Üle kaheteist korra tavaliselt ei lükka. Päris palju üldiselt. Poole tunni jagu ikka.

APLUS
1. Lihasööja? Jaa. Ma peaaegu kahtlustan mõnikord, et asja ei saa söögikorraks nimetada, kui seal sees mingit lihalähedast asja pole. Vahel tuleb söögiisu asemel ’isu hambad lihasse lüüa’. Rebida hammastega suurest nätsakast endale mahlane suutäis. Ma vahel hammustan inimesi ka, aga seal pole tavaliselt söögiisuga palju pistmist.
2. Suurim kogus alkoholi, mida oled korraga ära joonud? Ma purjun hästi kergesti ja juba väikestest kogustest, ikka väga, usu mind. Niiet siin mingit rekordit ei püstitata. Ja mismõttes korraga? Ükskord olin sunnitud kaks sipsikut järjest alla neelama. Pärast oli hästi sipsikune olla tükkaega.
3. Oled dieeti pidanud? Kartulivaba dieet oli mul. Aga see pole päris, seal oli palju järeleandmisi. Üldiselt mai saa. Pole seda tahtejõudu. Kui võimalus tekib, siis söön. Söön palju ja suht valimatult. Võimalust ei teki või laiskus ei lase süüa teha, siis ei söö.
4. On sul kaaluprobleeme? Kehamassiindeks näitab alakaalu. Ma eelistan mõelda, et see kehamassiindeks on üldse lihtsalt ainult üks lähenemiseviis kehakaalule ja sellele võib hoopis vaadata, et igal inimesel on mingi tema kaal, mis on talle mõeldud ja mingi surkimine, et see ’normaalne’ oleks, on üleliigne. Nüüd kõik ’ülekaaluga’ inimesed tahavad mind puust vaiaga rünnata, ma tean küll.
5. Mida eelistad? Magusaid, soolaseid või vürtsikaid toite? Jah, aitäh. Rasvane on ka hea. Siuke rammus. Koorene või võine. Tegelt ka. Kui ma mõnikord ise süüa teen, siis lähtun ikka põhimõttest, et igast pipraid tuleb tarvitada isuga, kõik võiga üle kallata või võis kuumutada ja 35%-st koort sekka. Piima peale juua. Jäätist moosiga magustoiduks.
6. Oled sa kunagi vaadanud väikest last või looma & mõelnud:”Mmm.. Lõunasöök.”? Parte vahel vaatan niimoodi. Lapsi tavaliselt mitte. Ma üldiselt titasid ei söö. Ühe pardi pistaks küll praegu.

IHA
1. Mitu inimest on sind alasti näinud (arvesse ei lähe arstid & perekonnaliikmed)? Oot... ma loen kohe kokku... oikurat, ma töötasin ju aktimodellina kunagi. Üks foto rippus pärast kesklinnas ka hästi suurelt. Palju. Palju on see vastus.
2. Mitut inimest oled näinud alasti (arvesse ei lähe filmid & perekonnaliikmed)? Mh. See on mingi tobe küsimus. Inimesed käivad ju ujulates ja trennides ja saunades. Kõik kohad on paljaid täis. Niimoodi intiimses oleme-koos-teineteisele-alasti situatsioonis olen suht vähestega olnud. Kui see küsimus tegelt sinna sihtis. Sihtis ju.
3. Oled sa kunagi avastanud, et vahid vestluskaaslase (ükskõik kummast soost) rinda või jalgevahet? Jep. Vahel teen komplimente, kui mõnel on dekoltee eriti kaunilt. Vahel hoian end tagasi õelat märkust tegemas, kui eriti labaselt on. Jalgevahede kohta komplimente ei tee, kuigi vaatan. Mingi arusaam käitumisnormidest mul siiski on. Vahel vaatan salaja või endalegi ootamatult, vahel mittenii.
4. Oled sa seksinud? Ei, ma rasestusin pühast vaimust. Usust. Armastusest. Puberteedist. Aga viimasel ajal mitteeriti. Seksind siis. Rasestunud ka mudugi. Mis küsimus see üldse on? Hullult näitab iha. Pattu. Patust iha.
5. Lemmikkehaosa (teiste juures)? Kui ma nüüd silmad ütlen, siis on üleni nõrk, jah? See oleneb. Mõne inimese juures on käed just See. Mõnel inimesel on üleni armastusväärsed varbad. Rindadest ja peppudest rääkimata. Käed on selles mõttes lahe, et mulle meeldib märgata, kui mehel on naiselikud käed. Kuigi, ära nüüd valesti aru saa, mehelikud käed on ka üleni pandav. Agajah. Kätega on vahel värk. Ma vaatan ja mõtlen ja nii. Aga mõnel on täiesti suvalised mittemidagiütlevad käed ja näiteks hirmus isuäratav nina. Teadagi.
6. Kas prostituudid on sulle ettepanekuid teinud? Mulle on tehtud ettepanekuid, mis viitavad, et mind peetakse prostituudiks. Üldsegi, prostituudile tehakse ettepanekut. Tema on teenusepakkuja ja mina lähen ja küsin teenust – teen ettepeanekut. Ja üldse, kes on prostituut? Mida tähendab ettepanekut tegema? Kuidas sa aru saad? Kas see alasti tüdruk, kes mullivannist välja sirutub ja rõõmust huilgavate meeste silme all mind suudlema hakkab, teeb ettepanekut? Ja kellele? Kas tema on prostituut? Kui abielunaine saab uue paari kingi, sest ta oskab oma laulatatud abikaasale head suuseksi teha, on prostituut? Kui sa oma rahaga mind purju joodad ja ma pärast üleni jaatavaks ja nõustuvaks osutun, kas mina olen siis prostituut?
7. Oled sa kunagi teinud rasedustesti või suguhaigustetesti? Jah. Suguhaiguste suhtes nad ju testivad sind kui verd andma lähed ka? Rasedaid nad igatahes testivad esimese asjana. See pole mudugi päriselt testitegemine, see on testi teha laskmine. Haigust endal kahtlustanud ei ole. Rasedust - rohkem kui korra.

AHNUS
1. Mitu pangakaarti sul on? Minul on üks. Rahakotis on kolm. Teised pole päris minu.
2. Kui sul oleks miljon krooni, mida teeksid sellega? Kohe praegu? Midagi. Ma olen mingis kuramuse laevas. A muidu... ohmaitea. Ostaks midagi. Kellelegi. Kulutaks ära noh.
3. Kas oleksid pigem rikas või kuulus? Kuulus. Ma olen hullult edev. Marvan, et kuulsus on natuke nagu võim ja võim on üleni cool. Seda saab rahaks ka muuta, kui vaja peaks olema. Raha on lihtsalt üks teine meetod võimu saamiseks. Ja kuulsus on säuke suhete asi, inimestevaheliste suhete. Raha on mingi teistsugune asi. Kuidagi vähem. Hoomamatum. Kaduvam. Tühi.
4. Kas võtaksid vastu igava töö, kui teeniksid selle eest hullult raha? Kui ikka hullult raha ja ainult igava, mitte hullult igava, siis on mõeldav. Ma olen suht leidlik tööd endale huvitavas mõtlema. Pealegi, igav on kahjutu. Kahjulikku tööd aint raha pärast ei teeks. Nüristav ja igav pole siin ju sama asi, onju.
5. Kas oled midagi kunagi varastanud? Varastamine on halb. Sina ei pea mitte varastama. Ei, tegelt vist ikka. Mul juhtub rohkem seda kogemata võõra asja kaasavõtmist kui päris planeeritud ärandamist. Päris planeeritud ärandamiseks olen ma liiga hästi kasvatatud. Võinoh, kas see kasvatamisprotsess just hästi oli, aga selle tulem on mingi definitsiooni järgi hea.
6. Kui palju muusikat on sul arvutis? Vähe. Võiks rohkem olla. Palju on selles mõttes, et ruumi võtab küll juba päris palju. Mu muusikamaitse teeb trikke ja koguaeg on tunne, et muusika mu arvutis on liiga ühte sorti ja mulle on midagi muud vaja. Midagi muud on mul koguaeg vaja.

UHKUS
1. Mida oled teinud, mille üle oled tõsiselt uhke? Hmm tõsiselt? Praegu ei tule küll ühtegi meelde. Tegelt on nii, et see eriline uhke olemise tunne kulub päris kiiresti maha.
Kui ma nüüd nädala ajaga bakatöö valmis kirjutan ja viis eksamit sellesama nädalaga ära teen, siis ma olen uhke, marvan.
2. Mida oled teinud, mille üle su vanemad on väga uhked? Oh, jälle ta tuleb nende mõistetega. Kes on vanemad? Inimesed, kes mind on kasvatanud? inimesed, kes mind on viljastanud? inimesed, kes mind praegu kasvatavad? inimesed, kelle nimed on mu sünnitunnistusel? inimesed, kes minu pärast muretsevad ka siis, kui vaja pole? inimesed, kelle poole ma hädas pöördun? Igasuguseid vanemlikke organeid vist rõõmustab see kooli kõrvalt ema olemine. Marvan. See oleks natuke nõme, kui nad oleksid uhked mingi asja üle, mis ma olen kunagi juba ära teinud. Protsess on see, mis loeb.
3. Üks asi, mida tahaksid elus saavutada: Ühte asja küll mitte, tervet karja toredusi tahaks. Kraad täitsa ruuliks, mingi päris suure inimese majanduslik seis kah. Niimoodi, et saab igast suuremaid tehinguid ka teha, kui söögi ostmine ja arvete maksmine. Põmst, suureks peaks kunagi saama. Isemaks, kui praegu. Ma pole praegu piisavalt ise. Olen väike, olen alles väike.
4. Kas sind ärritab teisele kohale tulek? Ei.
5. Kas oled kunagi osalenud võistlusest, teades, et sinu oskused on palju paremad kui kaasvõistlejate omad? Jah. On isegi oletatud, et ma mängin Aliast ainult selleks, et võita ja siis räpaselt uhkeldada.
6. Oled sa kunagi petnud, et saada paremat kohta? Väiksena kindlasti. Ma muidu arvan, et sohki tehes pole pärast see uhketunnne päris see.
7. Mida tegid täna, mille üle oled uhke? Mul on nagu mingi ähmane mälestus, et ma sain lõunapausi ajal mingi tabava naljaga maha, aga see ei tule mulle praegu meelde.

KADEDUS
1. Millist asja või inimest tahaksid oma sõprade/tuttavate asemel omada? Oot.. siukest vahetust teha, et mina saan asja ja jään oma sõpradest/tuttavatest ilma? Siukest asja küll ei ole. Ühtki inimest ka oma inimeste asemele ei taha. Juurde küll. Mul on suht kesine loomaaed.
2. Kellega tahaksid kohti vahetada? Päris-päriselt mitte kellegagi. Aga vahel tahaks siukest "being john malkovichi" stiilis, läbi kellegi silmade elamist küll teha. Ei lähe kadeduse teemasse.
3. Oled sa kedagi petnud (igas mõttes)? Sohki teinud ja üle kavaldanud ikka. Paarissuhetes olen ma (vähemalt seni paistab nii) täiesti okseleajavalt truu. Ise ka imestan.
4. Oled sa kunagi soovinud, et su füüsiline välimus oleks teistsugune? Vahel ma soovin, et mul oleksid tissid küljes. Mõtlen, et äkki see oleks kuidagi lahe. Ja siis teinekord tahaks siuksi ilusaid kõhulihaseid. Või veatut näonahka. Aga üldiselt olen ikka oma välimuse küljes kinni. Imelik oleks ju mingi teistsugune olla. Ma olen ju selline. Selline olemine on ju mina olemine.
5. Millist kaasasündinud iseloomujoont tahaksid oma sõpradelt endale? Kaasasündinud tohutu geniaalsus ja andekus. Oh, kui äge see oleks. Võime loengus kohe aru saada ja kõik meelde jätta. Raskelt tarka panna koguaeg. Aa oot... iseloomujoon vä? Iseloomujooned sünnivad kaasa? Seda populaarsuse geeni oleks võibolla tahtnud. Aga minesatea.
6. Kas sa tahaksid, et oleksid ise seda küsimustikku saanud koostada? Küsimustikud on üldse nõme ja neile pole mõtet oma aega raisata. Veel vähem nende koostamisele.
Tegelt päris tobedad küsimused olid kohati. Võibolla selles mõttes oleks äkki paremini teinud. Poleks selliseid rumalusi küsinud. Mingeid teisi pigem.

Comments