jääkliikme peaosa


Ei tea jah, kes endale just Buffy fondi tõmbas, et endale buffyteemalist särki teha.
Ja huvitav küll kellel on päris oma imeilus Michael Jacksoni pildiga t-särk.
Mina isiklikult arvan, et fännisärkide kandmine on lahe ja matean küll, et see kuskil 90ndatel moest ära läks. Mis ongi tegelt natuke hea. Sest siis maolen fännisärki kandes lahe, sest ma pole nagu kõik teised. Mis on loomulikult üks laheduse kriteerume. Ja retro ka. Loomulikult. Ja geek. Terve komplekt. Peenvärk.


Soojendasin endale suppi ja mõtlesin supi soojendamisest. Täpselt nii keerukas olengi. Teen midagi ja sel ajal, kui ma seda teen, on mul mõtetes selle tegemine. Mõtsin tegelt rohkem selle supisoojendamise analoogi peale. Vahel öeldakse vana suhte uuesti alustamise kohta ’supi soojendamine’. (tegelt vist Tõnn ütles) Mõtsin, kui kuramuse hea võrdlus. Sest värskelt kuum supp on alati parem kui soojendatud. Ja mõnikord kui päris soojaks ei soojenda, siis aint leigeks soojendatud supp on ilgelt halb. Suhetega on äkki ka nii. Siis läks üleni hulluks ära. Päris supi soojendamise kohta on selline perenaiste tarkus, et kui sa soojendad, soojenda ainult nii palju, kui palju sa korraga ära sööd. Sest kui sa ei söö seda korraga ära, mis sa soojendasid, jääb see üle, seda peab hiljem uuesti soojendama ja nisuke värk ajab supi hullu kiiresti hapuks. Suhete soojendamine, ainult natuke soojendamine, õigesti soojendamine, sama suhte mitu korda uuesti soojendamine, suhete hapuks minemine... jälgid jah? Noh ja siis teine variant, kuidas ka tohib suppi soojendada, on lasta terve supikogus uuesti päriselt keema, süüa sealt niipalju kui isu on ja ülejäänu pärast külmkappi tagasi. Läbikeetmine ennetab pahaks minemist. Kuumus tapab igast värke. Kuigi see kah pole ikka päris see, mis on värskelt kuum supp. Aga rohkem lubatud. Muidu tuleb soojendamisega ikka ettevaatlik olla. Mõnikord on targem ärajahtunud värk kohe ära visata. Sest mudu oled supis. Lõppudelõpuks pead sa ise seda suppi sööma, mille endale kokku oled keetnud. Deem, ma olen täna mitmetasemeline.
----------------------------------------------------------
Ja siin natuke eilsest ööst salvestunut:

Murca says: ta on vist suht vähese seltsieluga
Margit says: tal on mees.
Sellega on ju mingi värk. Mitte et seltsielu oleks põhimõtteliselt aint vallaliste inimeste asi ja pärast mehe saamist oleks justkui seltsielu eesmärk ära täidetud ja enam pole tarvis. Või on? Võibolla me valetame koguaeg endale ja kõigile, et me käime väljas lõbutsemas, kõrtsis aega veetmas ja pidudel muusikat kuulamas ja tege-tegelikult me käime endale meest otsimas, et saaks lõpuks ometi sellega ühele poole. Ja lõpuks, kui mees on olemas, pole enam vaja rabeleda, tervist alksi ja sigarettidega rikkuda ja öid vahele jätta. Siis hakkad teisi eesmärke täitma. Kraad. Töökoht. Karjäär. Lapsed. Kodu. Hingerahu. Misiganes. Sest otseloomulikult oleme me ju kõik räpased loomad aint seksi ja paljunemis-edu peal väljas. Ja iga meie käitumismuster on sellega seletatav.
Või. On see hoopis niimoodi, et kui sul on mees, siis ta on suure tõenäosusega kuripaha manipulaator-ahistaja, kes ei luba sind kunagi õue mängima. Ja sa pead kõik päevad ööd veetma talle õlut ja rahuldust serveerides.
Või on see hoopis nii, et meestega tüdrukud käivad aint nendel üritustel, kus käivad teised meestega tüdrukud ja sellepärast vallalised tüdrukud arvavad, et siukstel üldse seltsielu pole. Tegelt on neil mõnesmõttes kaks korda rohkem seltsielu, sest nad suhtlevad paaridega. 2 on rohkem kui 1. Vähemalt viimati oli, kui ma kontrollisin.
Või on nii, et õigehea mees on ikka üks mõnus asi ja õigehea mehega tüdruk tahaks koguaeg õhtuti ainult ainult temaga kahekesi tantsida, purju juua, lobiseda, jalutada, muusikat kuulata, filme vaadata, mänge mängida. Polegi talle kedagi teist vaja. Mitte kunagi. Mitte millekski.
Võisiis kõige tõenäoliselmalt kõik need variandid mingis järjestuses ja sageduses.

”Ja kui päikesest jääb väheks, siis on öösel taevas tähed.”

Oh Tule Taevas Appi. Võijummal. Siin läheb terve öö ju. Käisin just õues pausil. Ilus on seal. Naabrid kuulasid mingit muinasjutulist soundtracki muusikat, kus oli viiuleid. Kuskil üritasid ööbikud ennast lõhki laulda. Ja nagu ikka sellistel puhkudel, keeras natukese aja pärast majade vahele üks auto. Ma pidin vaatama kuidas see parkimiskohta otsib ja siis kasutusse võtab. Eelmine kord vaatsin ühte naist autot parkimas. Terve igavik läks tal. Seekord oli autos kolm purjus teismelist poissi, kes astusid pärast telefoniteel kellegi üles ajamist minu juurde juttu puhuma. Ja viina võtma. Ja suitsu tegema. Olid säuksed viisakad ja rahulikud. Tegid üllatunud imestunud häälitsust, kui ütsin et eksamiks õpin ja mitte gümnaasiumi omaks. Kommenteerisid mu ratast. Lobisesid nisama. Nad olevat ujumas käinud. Ühel kukkusid püksid maha, kui ta üle tee tuli. Nööp pold kinni ja käed olid. Ma naersin.


Comments