ühtlaselt pidev


Päeval magamise unenäod on ikka nii hull. Ma nägin nii hulle asju nii hullus võtmes, et hulluMeelne. Hull värk noh.

Mittelõplik nimekiri asjadest, millest ma tean, et mõned teised on vaimustuses ja mille vaimustavus mulle üldse kohale ei kipu jõudma.
• Green Day. See bänd ja selle soiguvad ballaadid. Selle lugude kitarri peal tinistamine. Einoh, kitarrimäng mulle ikka meeldib. Aga kõikidest maailma lugudest valida just neid... maisaaaru. Võibolla mingi moe värk lissalt.
• Nine Inch Nails. See on ka bänd. Korduvalt olen üritanud kuulama hakata. Korduvalt olen jälle kõik ära kustutanud. Ei tööta minu jaoks. Kindlasti on seal ka mingi seletus olemas. Umbes, et ma alustan valest otsast või midagi.
• Mingi terve kari filme, mille kohta ma saan aru küll, et seal peaks olema mingi sügavus ja lõputu draama ja mis mind kohe üldse ei liiguta. Ja ma olen liigutatav inimene. Ma olen kuramuse tuulelipp. Ma nutan reklaame vaadates ka. Ja osa filme paneb lissalt kulmu kortsutama. Requiem for a Dream oli üks näiteks.
• Pika ninaga kingad. See vist ei vaja kommentaari.
• Põsepuna.
• Varvassokid. Seda ma olen kindlasti varem juba ka ära maininud. Varvassokid tundub nagu sitaks lahe veider iseäralik idee ja ma täiega harrastaks neid, kui nad nii kuramuse ebamugavad poleks. Õuudne. Mingi värk Igalpool Vahel, väk. Samal põhjusel varbavaheplätud ja stringid.
• Pikad küüned. Kuigi ma ausõna kunagi proovin ära mingid kunstküüned, sest minesatea. Oma küüntega on küll see, et natukenegi pikaks kasvavad, kohe hakkab häirima.
• Solaarium. Ebatervislik, ebaloomulik, kulukas. Mõnel juhul isegi inetu.


Mittelõplik nimekiri inimestest, kellele tahaks vastu pead anda:
• Liiga alandlikud inimesed. Kes peavad vajalikuks igat oma sammu, käiku ja sõna välja vabandada või selgitada. Kes nõustuvad sinuga ükskõikmis või annavad täiesti sisutuid ja seisukohatuid vastuseid arvamus-küsimustele. Kellest sa saad vähima pingutusetagi sajaga üle sõita ja ära kasutada. Kusjuures ei sõida ja ei kasuta, sest lissalt vastik on.
- sa tuled ka mängu?
- no ma võin
- võid jah, aga kas sa tahad?
- ma ei pea
• Liiga ennasttäis inimesed. Suht halb sõna selle kohta mudugi. Igatahes need on need inimesed, kelle loomuses ongi sinuga mittearvestamine. ”Oh, ma jõin kõik su joogi ära, ma olengi selline, ha-ha.” Ei küsi luba, ei küsi arvamust, ei tee märkustest välja. Segavad vahele, topivad nina, käsi, arvamusi. Mõned on purjus peaga või teismelisena siukesed. Mõned on muidu ka. Ma mõtlen, et annad korra vastupead ära, kuidas ta muidu õpib.
• Mingid siukesed sallimatud tüübid, kellel on mingi tobe eelarvamus, mis on täiesti põhjendamatu ja mida nad lisaks kasutavad teiste hukkamõistmiseks. Näide? Umbes kujutavad endale raskelt ette, et kõik inimesed käivad ööklubis juhusuhteid ja suguhaigusi ja narkootikume ja Minesatea Mida harrastamas ja siis asuvad innukalt vihkama ja jälestama mõnda oma tuttavat, kes julgeb tunnistada, et on ööklubis käinud. Kusjuures siuksed inimesed pole tavaliselt ise kordagi ühtegi öökluppi astunud. Ja samas stiilis suhtumine misiganes teise tegevuse kohta.
• Sellised väikesed lapsed, kes umbes juba sünnist saati on ilged drama queenid. Jah, ma täitsa tean, et laste peksmine on meie ühiskonnas... nii pisut... ebasoovitatav ja ega ma tegelt ei anna ka ühelegi neist vasta pead. Aga seda ahvatlust ei ole mõtet eitada. Nad röögivad ja ahastavad ja loobivad ennast nigu lollakad isegi pärast seda, kui kõik neile hõbekandikul ette on veetud. Minu oma ka mõnikord.
• Ja siis siukesed. Räägid talle mingit asja ja ta reageerib ühe sõna peale, segab vahele ja edasi ei kuula. Ei lase edasi rääkida ka, sest ta on oma viimase sõna öelnud. Näiteks: ”päh, ma raamatuid ei loe.” või ”venelased on ju lollid.” Oh.
• Inimesed, kes ei kasuta tühikut kirjavahe märgi järel. Inimesed, kes kasutavad meeletult palju emoticone msnis. And last but not the least: Inimesed, kes liialdavad hüüumärkidega.


Ja naudin selle kõrg-kuninglikku kahvatust,
kes käpuli mu ees on maas


Mingi positiivne nimekiri ka siis juba:
• Riisikujulised makaronid. Õujeah. Ma riisisalateid üldiselt ei harrasta ja tavalised makaronid on tavaliselt liiga suured salati sisse. Need riisikujulised on sitaks lahe.
• Koiduga öösiti ülevalistumine. Üksi on ka lahe ja nii on ka lahe, kui Koit magab. Aga praegu näiteks on kell pool kaks saamas, mina kirjutan seda ja koristan kööki, Koit istub põrandal ja mängib legodega. Ja mul on just niisugune tunne, nagu ma olen seda mõelnud. Seda emaks olemise asja. Mul oli see juba ammuammu plaanis. Et mul on niisugune armas laps ja me teeme koos nii ja oleme sellised, nagu meile parajasti õige tundub.
• Mu juuksed justkui lehvivad tuule käes. Nii ”pikad” on juba. Päris äge.
• Aivi mõistab mind poole lause pealt. Vahel poole sõna pealt. Vahel hukka. Vahel põhjusega.
• Vanaema on porgandeid harvendanud ja need peenikesed mulle andnud. Need polegi kõik veel pahaks läinud. Ma keedan neid salati jaoks.
• Raamatukogust saab laenata riidest koti raamatute kojuviimiseks.
• Mul on hästi lahe vanaisa.


Tead, misukesi inimesi ma kohanud olen? Näiteks ühte niisugust, kes tegelt ka usub, et homoseksuaalsus on haiguslik nähtus ja seda peaks püüdma ravida või vältida. Ühte niisugust, kes oma valvekorra ajal võtab alaealistelt lastelt alkoholi vastu ja joob seda koos nendega. Ühte sellist, kelle nimi on Tõnis ja ta on Saaremaalt, naljakas. Sest see õ seal. Saad aru? Saaremaa ja õ täht nimes. Päris hea. Khmm. Täpselt ühte niisugust, kes suudab minu katkise häälestära ühe puuduva keelega kitarri peal imeilusat muusikat teha. [Mingi halb nali ’tee tüdruku südamesse (pükstesse)’ stiilis.] Ühte niisugust inimest, kes teeb midagi valesti ja siis püüab jätta muljet, et selles oli keegi teine süüdi, väites, et see keegi teine on seda sorti, et kutsub inimestes esile niisugusi valestitegemisi. Mmm.. ja ma tean selliseid, kes lähevad päikese käes niimoodi ilusti isuäratavalt pruuniks nagu kuklid ahjus.


Ma vaatasin ühte meeletult pikka loengut piibli ja dinosauruste kohta. Kuulasin mitut ööülikooli loengut Jumala, piibli ja loomade kohta. Koos ja eraldi. Hommikul kuulasin koos lapsega veel Turovski loomajutte ka. Internet on ikka nii lahe.

Ma nägin sind. Mis siis, et ainult unes.

Suvi hakkab läbi saama. Kell on pool neli ja õues on peaaegu täitsa pime.

Ma tahan kajakaid tulistada.

Ma lähen Poola Woodstockile.

Comments

  1. Lahe!
    Eriti meeldiv oli pos. asjade nimestikus lugeda: "Mu JUUKSED justkui lehvivad tuule käes."
    Rääkigu, mis nad tahvad, aga natuke romantikat on ehteks igale inimesele

    ReplyDelete

Post a Comment