You do remind me a little of Hooch

Näe, loe motivatsioonipsühholoogia slaidi:
Alates vastassoo esindajaga “käimisest” (dating) muutuvad neiu- ja noorukiea seksuaalsed stsenaarimuid fantaasial põhinevasit masturbatsioonilistest kujutlustest kaaslase isikule suunatuiks ja temast sõltuvaiks stsenaariumiteks.



Mul on inimestest nii kõrini. Ma saan üleni häiritud nendest kogu aeg. Nendest, kes on, sest nad ei jäta mind üldse rahule. Ja nendest, keda ei ole, sest nad üldse ei armasta mind. Olen vihase näuga raamatukogus ja loen slaide. Ja olen trendikriitik. On olemas sandaalid, millel on nagu väiksed sääred. St varbad on paljad, aga pahkluud on mingi kunstnahkse jalanõu-osaga kaetud ja seal on lukk või pandlad või midagi. See teeb võimalikuks kanda teksapükse sandaalides. Nii. Halb.

See'n seevärk. Üritad pingsalt pingsalt mitte mõelda mingi asja peale, mitte seda oma silmade ette kujutada, mitte seda peast läbi lasta ja mida rohkem sa üritad, seda raskem on sellest mitte mõelda. Tulemus on kavatsetust soovitust ristivastupidine. Ingliskeeles öeldakse selle kohta ironic processes of mental control. Naljakas.
Noh, esiteks ma saan aru küll, miks seda nii nimetatakse. Niipalju, kui ma olen näinud/kuulnud mingeid väljamõeldud inimesi (filmides) vaidlemas inglise keele õige kasutuse üle, alati on seal iroonia defineeritud kui tegevuse ja selle taga oleva mõtte vastupidise-tähenduseline olemine. Aga eesti keeles on iroonia rohkem see peen pilge või huumor. Onju. Seega. Siis on peaaegu nagu mu vaimne kontroll pilkaks mind peenelt. Räpase muigega. Iroonias ei ole midagi heatahtlikku. On võimalik saada mõnitatud iseenda poolt.

Mitte et ma üleni hull tisside järele oleks – hea algus lõigule
aga mulle meeldib Euroopa filmide juures see, kuidas nad ei ürita paaniliselt nagu riigisaladust varjata kellegi reaalselt paljaste nibude näitamist.


Roland on vegan ju. Ja tead seda laste sööki, kus on mingi looma kujulised krõbinad ja piimaga süüakse ja nii. Noh, tuleb välja, et krokodillid on vist osaliselt piimaga tehtud, aga karud ja need teised... ei ole. Tähendab, Roland sortis terve paki seest krokodillid välja. Mul on kausitäis krokodille. Ma söön neid koduse kontrolltöö ja sellesiin kirjutamise kõrvale.


Sina ei aja mind hulluks. Mina lähen hulluks. Ise.
Sina ei ole ilus. hea. Mina näen sind nii.
Sina ei saa mulle pinda käia. Mina ise defineerin oma ruumi, luban sind sellesse ja ise ärritun.
Sa ei ehmata mind. Ma ehmun.
Mina ei ole kahtlustäratav. Sina kahtlustad.
jne
tead küll


Mul on vahel selline komme, et kui keegi, kes mind tegelikult ei tohiks väga hästi teada, siiralt arvab minust mingi koha pealt väga hästi, tekib mul tahtmine talle tõestada, et ta eksib. Sest mismõttes ta tuleb mulle ütlema, et ta teab, kui pai osav andekas misiganes ma olen? Ta isegi ei tunne mind.
Mul on vahepeal selline komme, et kui keegi tuleb mulle üleni heade kavatsustega mingit väikest ilukõnet pidama või oma maailmavaadet avama ja räägib selle käigus mitteoriginaalset klišeetihedat juttu, sis ma hakkan naerma. Nüüd olen hakanud märkama, et filmides nad kunagi ei hakka naerma, kui keegi mitteoriginaalseid maailmavaatelisi asju vestlusse poetab.
"Eks elus on ju ikka nii... valikud... tõde... em... sa peaksid püüdlema oma unistuste poole... selles maailmas... bla bla... "
Mul üldse ei tõuse mitteoriginaalse filosoofeerimise peale. Rohkem sisukat nohikujuttu, originaalsust, innovaatilisust, vaimukust, vähem kohmakaid katseid diip ja/või elukogenud olla. paista.


Tead kui sünge. Raamatukogus oli üks tüdruk, kellel oli seljas must t-särk, mille ette ja taha oli selgete valgete tähtedega kirjutatud
Surmajärgne koristus

www.cleanend.ee
Kas saab sellest süngemaks minna?



Võiks olla, et ma automaatselt eemaldun nende ainete listidest, mis mul on tehtud, positiivselt hinnatud ja tagasisidestatud. Mudu poole suveni tiksuvad mingid kirjad.
Võiks nii olla, et ma automaatselt olen heal ümberjutustamise tasemel omandanud kõik õppetekstid, mida ma lugenud ja värviliseks highlightinud olen. Mudu tuleb jälle see vastik hinne.
Võiks nii ka olla, et saaks olla täiskasvanud naine, aga ilma migreenideta. Ilma menstruatsioonivaludeta. Ilma body image issue-deta. Üleni šef oleks.

hvideouh kah sest hea laul

ja loomulikult üle ääre

Comments

  1. Ma nägin ka seda tüdrukut. Ta oli viimane, keda ma lahkudes nägin ja see tekst oli mul veel tükk aega silme ees.
    Mõtlesin sellest ajendatuna ettevõtlikele inimestele.

    ReplyDelete
  2. mina armastan Sind
    ja tingimusteta!!!
    kas mina ei olegi inimene?!
    kindlasti armastab Sind üks pisike mees, kes mu juuures resideerub ajutiselt
    ja kaks mehehakatist veel ja üks noor naine, kes laseb ennast Su lapse pojal tädiks hüüda
    ja siis üks lapsepoeg, kellele Sina tädi oled
    siis on veel üks taadu ja üks proua , kelle mehe nime Sa kannad...
    kindlasti on keegi kusagil veel, keda Sa veel ei tunnegi
    seda kõike ei olegi ju vähe?!

    ReplyDelete
  3. üldse pole vaja nii sõnasõnalt võtta

    ReplyDelete
  4. ma mõtsin et äkki sul on meelest ära läinud;)
    kui ma meelde ei tuleta ;)))))))

    ReplyDelete

Post a Comment