You light up my z-coordinates

Mitte et mul midagi oluliselt viga oleks. Aga tahaks olla täna keegi teine. Tahaks värsket tuult puhumas. Mõelda kellegi teise mõtteid, omada mingeid teisi harjumusi. Sattuda kusagile mujale.



Ma olen oma randme äravigastanud. Parema muidugi. Maitea kuidas. Usutavamad kandidaadid on arvutihiir ja magamine. Minu lemmikud randmeretsijad. Pliiatsid on nii eelmine sajand.

Me istume Aiviga raamatukogus, õpime omi asju. Päike loojub tormipilvede taha. Aknast puhub tuul sisse. Me istume suure laua taga teineteise vastas ja räägime üle msni rumalusi. Ja vahel naeratame kavalalt üle laua. Ja ma kuulan klappidest KT Tunstalli ja idüll.

Tead, kuidas ma ei salli sõna 'silmarõõm'. See on see, et küsid mingi pifi käest kuidas tal armuelu ja siis ta ütleb, et tal mõned silmarõõmud ikka on. Siis ma alati kujutan ette, kuidas see pif vahib regulaarselt ila tilkudes mingit suvalist ilusate silmadega tolgust kaugelt ja ei julge ei taha ei oska midagi teha selle suhtes. Silmarõõm. Päh. Nõrk, ma ütlen. See ei ole vastus armuelu küsimusele.
Silmarõõm on pisikesed ilusti riides lapsukesed, keda tuuakse vana-vanaemale näha. Silmarõõm on sõjaväest koju lubatud ainus poeg, kui ta su värskekapsasuppi lürbib ja leiba kõrvale küsib. Või triibuline kassipoeg lõngakera taga ajamas.
Minaeitea, kuidas nimetatakse seda suvalist ilusate silmadega tolgust, keda ila tilkudes kaugelt vaadatakse. Mitte silmarõõm.

Ma mõtlen millestkist muust. Millelegi muule. Milleski muus. Ma olen ära. Mai mõtle.

------- öö vahel -----------

Niisiis. Ärkasin. Eile oli sisutihe. Eile lendas rattasõidu ajal mulle kärbes silma. Hommikul sain alles kätte. Eilse märkidest on veel siin Mattiaselt saadud sall. Sõnu 'märk' ja 'Mattias' tuleb kasutada ühes lauses, talle meeldib.
Mõtlesin õhtul, et 12 ajal ärgata oleks täitsa ok. Aga äratust ei pannud. 12.20 hüppas kass mänguhoos küüntega mu palja õla sisse. Vahel on see nii kõhe, kuidas mu soovid täide lähevad. Vahel on hea.

Emme käis siin ja ära minnes ei teinud oma magamiskohta korda. See on tähelepanuväärne, sest ta nõuab enda järelt koristamist ka oma täiskasvanud lastelt ja lastelt üldse ja täiskasvanutelt üldse. Ju sis oli hea põhjus. Mina eksin pidevalt reeglite vastu, mida ma oma lapsele sean. Nende vastu väga ei eksi, mis ma teistele inimestele sean.

Kusjuures, mul ikka veel käivad vahepeal õudus-taipamised seoses oma erialaga. Kõikidel tasanditel. Palgast matemaatikani. Autoriteedist eneseleidmiseni. Ja kõik, mis seal vahepeal saavad olla.
Kuigi see on veits tobe, kui keegi üritab suurt hulka kokku võtta, nimetades ainult kaks asja sealt ja väites, et kõik vahepealsed on ka. Sest nad tavaliselt ei ütle, mille alusel järjestatakse. Seal ei ole ilmselget järjestust tavaliselt. Kui ma ütlen 'kõik arvud kahest seitsmekümneni', siis sa tead, mis järjestust ma võin mõelda ja tead täpselt, mis arvud seal on. Või 'kõik pealaest jalatallani'. Aga kui ma ülen 'kõik kaheteralistest mõõkadest keskeakriisini', ei anna see ju midagi.
Kuigi jällegi päris hea algoritm pseudo-diipideks fraasideks.
Kõik kollasest armastuseni.
Kõik ajalehtedest lõvideni.
Vahukoorest mustade mõteteni ja kõik mis sinna vahele jääb.

Tead, mis on teine soeng peale palja kuklaga poisipea, mis ma välja kannaks. Need poole seljani pikad õhukesed juuksed, mis on suvalist värvi. Ja ripuvad lahtiselt. Ja nii üleni suva. Ma kohe mõtlen, kellel sellised on. Fiona Apple ongi vist ainus veits kuulus inimene.

Teeks kohvi?

Duct tape is like the force: It has a dark side and a light side and it holds the universe together.

50 krooniga saaks lasta kellelgi siia ühe burksi sõidutada. Või lihatükkidega rulli. 5 minutiga sõidaks sinna rattaga ka. Kuigi peaks tegelt hoopis toidupoodi minema ja olema rahaga neetult leidlik ja säästlik ja tervislik ja kaugeleplaneeriv. Et nädalavahetus üle elada. Kuigi suht ärahellitatud.
Inimene, kes otseselt füüsilist tööd ei tee, saaks mitu päeva ilma toiduta hakkama. Üldse pole vaja siin halada. Üldsegi võiks ju tangu süüa ja rahul olla. Mul on tangu.

  • Harjutused (liiga palju) läbi teha ja mingit kursakaaslast küsitleda selle arvutikontrolltöö koha pealt.
  • Slaidid (40 a4 jagu) läbi töötada ja mingi oma loogika neile peale vägistada ja sisukord ka teha, sis leiab eksami ajal hästi üles.
  • Hakata otsast lissalt vägisi seda kodust kontrolltööd tegema, ilma jonnita, ülehomme on juba tähtaeg.
  • Õppejõule kiri kirjutada ja esitleda oma täiesti läbimõeldud tehtavat plaani see aine ikkagi ära teha. Plaan enne välja mõelda. Vabandused ja ettekäänded juurde lisada.
  • Vastav plaan siis ka ellu viia. Tõenäoliselt koos õppejõu lisatingimustega.
  • Kahe telliskivi suurune käsiraamat ajusse imada ja see neetud kuramuse viimane fking eksam ära teha.
  • Üks kodutöö peab ka enne jaanipäeva ära olema, aga mina tahaks juba enne 15ndat vaba olla.
Mul oli kalender tehtud arvuteooria eksamini, sest ma ei pidanud vajalikuks sealt edasi mõelda. Tükk aega juba seinakalendritu olnud. Nüüd peaks uue joonistama. Saaks suve vaatama hakata otsast juba.

Kass puges teki alla ja jäi magama.

Mul on selliseid saite, mida ma loen selle pärast, et nad teevad vahepeal midagi sellist, mis paneb mind 'ahh!' tegema. Näiteks mõned fotod. Mõned jutud. Mõned naljad. Igatahes. See oli vist Rentsi blogi mille servast ma kunagi igiammu leidsin Andre Jordani. Ja seda tahtsin jagada.

Ma olin juba veendunud, et nelja lehega ristikheinalehti on lissalt kohutavalt vähe. Et see on tavalisel umbrohuna muru sees kasvaval ristikul väga harvaesinev anomaalia. Ma olin otsinud küll neljalehelisi, lapsena ja suurena mõnikord. Süstemaatiliselt lehti läbi vaadates. Ja ükskõikselt vahepeal igaks juhuks pilku heites. 5 kroonlehega sireliõisi olen ma söönud sadade kaupa vist. Langevaid tähti olen ma näinud rohkem kui hädapärast tarvis. Aga ristikheinad, noh. See on pidi olema ju müüt, et nad iseenesest vahel 4 lehega on.
Eile leidsin kaks tükki. Raamatukogu eest. Ühe andsin Aivile.

Aga see on ühest teisest korrast.

Comments

  1. "Üldsegi võiks ju tangu süüa ja rahul olla. Mul on tangu."
    Mõte on hea!

    ReplyDelete
  2. mina ei teinud oma aset ära selle pärast, et arvasin
    et mu tütre raas ei saa ennast välja puhata kui ma ta seljas sõkun ja tatsun;)
    tangusöömine tuleks kasuks küll
    seal pidi olema vitamiin, mis ergutavat mõttetegevust
    mine külla oma onunaisele näiteks ja ütle, et sul on kõht tühi
    ta usub sind kindlasti kui sulle peale vaatab;

    ReplyDelete
  3. Kas siis silmarõõmu asemel peakas kasutama näiteks terminit "v**urõõm" v. mis?

    ReplyDelete
  4. heh, siukest asja ütledki.

    ReplyDelete

Post a Comment