SO... come up to the Lab

and see what's on the slab



Mis Mul Käsil On ehk oma ülemäärase aktiivsusega uhkelt vehkimine:
  • Koolikümblus oli. Sest hea õpetaja kuu ja nii. Vaatlesin tunde ja andsin paar tükki. Hästi õpetlik ja samas hirmutav kogemus. Nüüd peaks ankeedid ja värgid selle kohta ära täitma ja vist veel midagi, siis on ära.
  • Ühe koolimatemaatika konverentsi korraldustiimi asusin. See tähendab igasuguseid ise endale kaela tõmmatud tegevusi, kohustusi ja ülesandeid. Seal on toredad inimesed. Ma tõmbasin endale kaela toredad asjad. Mulle meeldib asjalik olla.
  • Siis on üks tegelikult doktorantidele mõeldud aine, kus ma olen abiõpetaja ja pean mingeid prakse andma ja tegevusi läbi viima. Seda segab oluliselt mu enda ettekujutus minu ülesannete olulisusest, sest ma tahan neid neetult hästi teha ja kui ma parajasti ei saa, sis mai tee ja teadküll.
  • Aktiivne tööotsimine seisneb muuhulgas ka ülikooli pakutavatel vastavatel koolitustel käimist (soovitan) ja igale vähegi sobivale listikirjale, pakkumisele kuulutusele vastamist ja iga pooltuttava ja poolvõõra vestlusse segamine, kui seal on juttu vabadest töökohtadest. Ja noh loomulikult igasugustele vähegi temaatilistele koostöö-ettepanekutele ja abipalumistele “jah” ütlemine.
  • Mu nädala kõrghetked on seotud kahe ainega. Üks on programmeerimine. For all the obvious reasons. Teine on üks eripedagoogide aine, mis on ni kena ja teeb mind üleni ni palju targemaks. Ja muuhulgas kallutab mu taju ja kõik te paistate mulle erivajadustega nüüd.
    Igatahes, need ained toovad endaga kaasa ilge tahtmise lugeda erialast kirjandust, teha vastavas tunnis maksimaalselt kaasa, teha kõiki kohustuslikke, soovituslikke ja vabatahtlikke ülesandeid ja üldse ilgelt tubli.
  • Korraldasime ju nende naistega Rocky Horrori ja seal oli mitu asja enne ja natuke asju pärast teha. Üritus oli mõnus ja edaspidi oleme targemad.
  • Tegin Leelele sünnipäevaks ühe barbiprintsessi kleidi. Selle seelikuosa on šotiruudulisest riidest ja tisside vahel on tilluke lips. Hästi ilus sai. Väärib äramainimist.
  • Tehniliselt ma vist pidin kusagile oma kriitilist arvamust ühe suure juhendi uue väljaande kohta ütlema ja mul oleks palju öelda, aga mai suuda meenutada, mis kanalite kaudu see arvamuseavaldamine käima pidi. Mingid koosolekud? Mingid konkreetsed ettepanekud kindlatele inimestele? Keegi ei tea.
  • Siis on üks töö, mida ma hakkan tegelt juba umbes üleeile tegema. See sisaldab endas koostööd ühe hästi šefi õppejõuga, kes on peaaegu nagu mina (st ainult lahedad saavad päriselt aru, kui lahe ta on ja tal on alati umbes n korda rohkem asju käsil, kui tal tegelikult aega on). Ja see töö on nii mahukas, õpetlik ja arendav, kui tasuv see on. Ehk siis täitsa.
  • Siis on üks teine töö, mille osas käivad läbirääkimised ja paistab hästi huvitav ja on erialane, aga ei sisalda 13-aastastele väärika käitumise ja ratsionaalarvude astendamise õpetamist. Seega šef.
  • Kõigele lisaks on mul veel seltsielu. Näiteks on lähipäevil ette nähtud lauamängud ja rumm matemaatikutega ja igasugused teisedki patused asjad ühel teisel päeval mingite teistega.
  • Laps on ka. On oma imelisel kombel iga päevaga järjest rohkem suhtluspartner ja arvestatav vastane. Kass on ka. Käitub nagu tita. Hommikuti konkreetselt tassin teda oma toimetuste kõrvale süles, et ta kräunudes mul jalgade ees ei tolkneks.
  • Ja muidugi ma ütlesin sellele õpetajale, et ma hea meelega asendan teda, kui ta kusagile ära peab käima. Ja Teeviida kohta ütlesin ka 'jah'.




Muusika-avastuste koha pealt hakkasin Jason Mrazi fännama. Eks ma kunagi kõlaritega arvuti taha sattudes šeerin midagi sealt.


...and he's good for relieving my
tension.

Comments

Post a Comment