ja taevas on lehti täis

Seoses natuke selle eelmise jutuga, et ainult ilusatel tüdrukutel saavad olla väikesed kujuteldavad probleemid oma välimusega - kehtib veel nii paljudes valdkondades. Kasvõi juba see. Ainult populaarsetel ja piisavalt paljude poolt ihaldatud kergesti suhteid loovatel inimestel saavad olla commitment issue'd, probleemid pühendumisega ja paanika kellegagi paaris olles justkui mitte enam vaba olla. Niisugused mured on nende (ses osas) õnnelike inimeste luksus.
Kui sind keegi ei taha, pole eriti võimalik pipardada ka.


tip tap



Sellest, kuidas ma olen täiesti ultrageniaalne ema. Kui laps teeb midagi plastiliinist ja see on nii äge, et tahaks alles hoida ja teinekordki vaadata või sugulaste ees kekutada. Ära pane seda asja riiulile tolmu koguma ja ära luba lapsel seda tükki karpi tagasi suruda ja taaskasutada. Fotode tegemine ka siin ei tööta, olgem ausad. Võta hoopis klaaspurk, kinnita meisterdus kaane siseküljele ja keera purk teosele kupliks peale. Saab vaadata ja imestada ja säilib igavesti. Kaminasimsil.

Kui vanasti tähendas abielludes nime vahetamine justkui oma kuuluvuse ümberkirjutamist. Lapsena kuulusid oma isale, nüüd kuulud oma mehele. Ja võib-olla mõnes seltskonnas või ringkonnas tähendab see praegugi veel perekonna juurde kuulumist. Mehed on paigal ja naisi abiellutakse perekonda sisse ja siis kirjutatakse naine perekonnaga kokku. (Üks ema rääkis mulle, et nii hea, kui pojad abielluvad, saab justkui tütreid juurde, kes hommikul kohvi teevad.)
Siis nüüd tähendab abielludes poole oma nime ümbervahetamine lihtsalt uut identiteeti. Ajastut. Perioodi. Nimi on mõnes mõttes nagu see, kes sa oled. Ja abiellumisest oled keegi muu. Uus. Teine. Jätad oma endised olekud ja näod ja käimised maha.
Nurgapeale laokile.

See nüüd küll väga paljusid ei puuduta, sest ma ei usu, et väga paljud jätaksid niimoodi šampooni kasutamise maha, nagu mina seda teinud olen. (Mitte et ma tahaks kedagi alahinnata või jubedalt provotseerida - ma lissalt usun, et sul on targematki teha) Aga ma tahtsin lihtsalt ära mainida, kui uskumatult hästi ja suurepäraselt ja taevalikult puhtaks saavad juuksed toore munaga. Tule Taevas Appi puhtaks. Nagu nad poleks kunagi mustad olnudki. Ja niimoodi läikivaks ja terveks ja säravaks ja kergeks lehvivaks. Oh. 
Kestab ikka aint 3-4 päeva, nagu šampoonigagi pestes. Aga kõik need keemiaparanoia ja plastaara ja raha kokkuhoiu jutud siiajuurde. Niiet ikkagi win, muarust.
Haiseb nagu koogelmoogel (ma tilgutan eeterlikku õli sisse) ja kui piisavalt sooja veega loputada, tuleb pärast  natuke munahüüvet peast välja kammida. A sest pole midagi.

udus


Keegi on siia blogisse jõudnud otsinguga: teismeline rippuvad rinnad

Mul on kuidagi viimased viis tundi vahelduva eduga hästi halb tuju. Nii, et kui üksinda rahulikult kükitan, hakkab juba enamvähem looma. Aga kohe, kui kellegagi natukenegi suhtlen, kohe solvun ja tõmban kerra ja tahan mossitama hakata. Mis on väga väsitav ja tobe. 
Võib-olla peaks midagi sööma. Või kohvi veel tegema. Või päriselt kell 10 magama minema ja kõik tähistamised ja seltskondlikkused pikalt saatma. Sest päris nii ka ei saa ju ometi.

Comments

  1. sa oled väga armas

    ReplyDelete
  2. sa oled väga armas

    ReplyDelete
  3. mul on commitment issuede väite kohta vastupidiseid andmeid: kui ma olin noor ja suht ebapopulaarne, siis olid mul rämedad commitment issued. suhtefoobia. ma ei tea, kas põhimõttel "viinamarjad on hapud" - väga tagajärjekas põhimõte, iseasi, kas need on nüüd suuremad asjad tagajärjed - või oli tegemist nähtusega "issand, keegi mees pole kunagi minu vastu suuremat huvi tundnud, järelikult kui mees X nüüd huvi tunneb ja asi kisub suhte poole, on ta väärakas." Mingi selline lollakas seis, et eemalt armastan ma kõiki mehi, aga kui keegi hakkab mingeid huvitatud reaktsioone andma, siis see ei ole ju normaalne, sest "normaalne inimene ei saa mind armastada, ää appi pervert.".

    nii et commitment issuede jaoks pole isegi suhteid vaja, mul olid need täiega enne, kui mul üldse suhteid tekkis. olgu või üheöösuhteid. ma suudan täiesti ette kujutada, et kui oleks väheke teisiti läinud, siis oleks ma siiamaani süütu, ilma igasuguste meessuheteta ja sealjuures rämeda suhtefoobiaga edasi.

    Miks keegi üldse tahab noor olla, aru ma ei saa.

    ReplyDelete
  4. mitu muna sul läheb?

    olen täitsa intrigeeritud. Leivaga korra proovisin, ei läinud eriti puhtaks.

    ReplyDelete
  5. 1-2 muna hästi lyhikestesse juustesse. Ja vb mängib siin rolli shampoonivõõrutuse läbitegemine ka.

    ReplyDelete
  6. Plastiliinist asjade kaminasimsil säilitamine ei ole töötav lahendus. Kui sul just angaari ei ole nende purkide jaoks. Aitab ainult foto.

    2D kunsti (joonistused maalid..) salvestamine on veel võimalik, aga 3D tööd lihtsalt ei mahu normaalsesse majapidamisse ära.

    ReplyDelete
  7. No ega ma sis kõiki kõiki plastiliiniasju ei säilita. Ikka neid kõikse ägedamaid.
    A mul on juba nipalju suur laps ka, et see iga näpuliigutust ei tule esitlema vaid aint siis, kui mingi suurem teos valmis saab.

    ReplyDelete
  8. Aga see ebapopulaarsuse ja pipardamise ja viltuse minakuvandi teema on ka, jah. Nagu see, et ma ei tahaks kuuluda ühessegi klubisse, mis mind enda liikmena võtaks.
    Niiet kuni enda rõvedaks pidamisest pole välja kasvatud (või selle ära fetišeerimiseni jõutud), tunduvad kõik lähenejad päris ökk.

    (Fetišeerima on sõna, onju?)

    ReplyDelete
  9. jah.

    (lähenejad tunduvad enda rõvedaks pidajale ökk ja küllap on ka "fetišeerima" sõna - milleks tuletusliited muidu välja mõeldud on, kui et nendega sõnu teha? või noh, kui just ei eelista "fetištama")

    aga see esimene ei ole päris ülesaamatu, mul töötas lõpuks ikkagi see, et mõni mees oli piisavalt järjekindel ja suhtepaanika jõudis sedaaegu üle minna, kui tema järjekindlust harrastas. aitas ka see, kui mees oli kaval ja tegi näo, et ta lihtsalt niisama, ega ta suhet ei taha, me tglt üldse ei käi.

    Huvitav, kas mu suurte juustega läheks kümme muna hoobilt ära.

    Šampoonivõõrutusega on mul nii ja naa, ma läksin tahketele šampoonidele üle, mis ei tohiks küll koostiselt vedelatest väga palju erineda - v.a see, et see, mis mul on, ei lõhna eriti millegi järele - ja selle käigus hakkas tunduma, et nii tihti ei pea enam pesema kui vanasti. nii umbes iga kümne päeva tagant. Ma ei kujuta ette, kas see tähendab, et ma olen juba poolenisti võõrutatud.

    ReplyDelete

Post a Comment