Tethered and tied there's nowhere to hide

teadete sein

Õu, kas ma olen juba sulle rääkinud, kuidas ma ei tea, kas ja miks ja kuhu doktorantuuri minna? Eh, väga naljakas. Muidugi olen. Mõtsin just, et võibolla peaks sellest hoopis niimoodi kõnelema, et kui mingi positsioonitasakaal saabub, just selle kohta märge teha. Selle asemel, et mõlemat poolt kaaluda ja kaaluda ja argumente loetleda ja järjestada.
Igatahes. Täna tuli positsioonitasakaal. Enesekohane kõigutamatum arusaamine. Tead, mis mind kütab? Õpetajakoolitus. Mul on üleni hinge peal, kui palju rumalaid ja ebakompetentseid ja vähehäid ja aegunud inimesi puutub tulevaste õpetajatega nende õpingute jooksul kokku. Ikka täielikke töllakaid, ma ütleks nimesid nimetamata ja näpuga näitamisest hoiduda püüdes ja seejuures siiski silmas pidades, et on küll häid ja toredaid ka, ära nuta. Seega sinna oleks vaja natuke normaalseid inimesi juurde. Nagu mina. Kes teeks asju hoopis hästi. Nagu mina. Ja kellel oleks kirge ja tahtmisi ja sõnumeid maailmale. Nagu mina. 
Ja teine asi, mis mind veel kütab, ongi õpetamine. Ma saan aru küll, et maailm on suur ja lai ja imeline ja rohked igasugused kultuurid ja riigid ja kohad ja värk ja minu ligikaudu nullsuuruses isamaaarmastus, aga ikkagi ma mõtlen, et sitaks sitaks äge on oma emakeeles haridust saada. Ja seega on vaja õpetajaid koguaeg juurde treida. Ja tahaks selle tähtsa toimetuse juures vahtida ja kindlaks teha, et hästi saab.
Rääkimata sellest, kui närvidele mulle sealkandis veel sajad traditsioonid ja trendid ja mentaliteedid käivad.
Seega. Just. Mingi positsioon nagu. Mis on üllatav. Sest ma olen selline laialivalguv ja eksinud enamasti. Aga see siis. Näiteks.

kolmel konnal on koos kevad ja kiindumus selline pusa parajasti käsil
(keskmine vahepeal piiksus ka)


Ma hakkan muutuma selleks naiseks, kes kogu aeg oma mehest tahab rääkida.

Ma vahel mõtlen, et kas ma kunagi tüdinen ära ka sellest, kui palju gossipit ja inimsuhetevahelist hõõrumist ja mini-katastroof-kokkupõrkeid (selles) kontoris töötamine kaasa toob. Praegu ei ole veel kopp ees ega lahkumisavaldust mustandis. Praegu on see veel üleni meelelahutuslik. *haarab popkorni järele

Laps ütles, et tegelt tal on igav, kui ma talle Muumitrolli ette loen. Aga ma võin lugeda ikka. Ta siis samal ajal joonistab. 
"Väga ei häiri."

ronib üles ja vaatab, et kitsed äkki


Valmis maitsestatud jogurtite ostmise lõpetasin ära, kui kogu see tärklis, mis nad sinna sisse segavad, häirima hakkas. Teeb suu paksuks. Ja kui ma avastasin, kui vähe marju ja palju pahna nendesse asjadesse segatakse. Rääkimata sellest, kui vastikult magusad enamik poejogurteid on. Bläh. Ostan maitsestamata versiooni ja segan kodus natuke kodust moosi hulka ja üleni nämm.
Nüüd vist jõuame otsapidi sinna ka, kus ma pean hakkama limonaadile asendust leidma, sest ma ükspäev jõudsin äratundmisele, et kõik limonaadid on ühesugused. Jaah-jah seal on mõni selline, mis ei ole väga paljusid kahjulikke kahtlasi aineid täis ja mõni on võibolla kodumaisem või traditsioonilisem. Aga maitsevad nad kõik sama moodi. Liiga magus, liiga palju gaasi ja enamikus poodides liiga külm pealekauba. 
Kes tahaks suure piinava janu peale kahe päeva normi jagu suhkrut kurgust alla kallata? Pealegi veel sellist, mida ei saa üle kahe lonksu järjest võtta, sest ta kipub nina kaudu uuesti välja purtsatama.
Oeh. Maailm on ikka nii valesti. Ja mina ainsana tean, kuidas peaks.

Saadsaaru, ma olen vahepeal nii mürgine ja vastik ka, et ma saan isegi aru.

ühe veski mälestus seisab otsapidi kevadises jões ja päike on madal

Käisin lauamängupoes ja ostsin ühe mängu, mida nohikutega mängida ja teise mängu, mida lastega mängida. Mängisime öösel mingite oma inimestega rummi ja sellise kõrvale prooviks mõlemat. Hommikul proovisime lapsega koos ka. Siis tuli välja, et see lastega koos mängimise mäng on ülemõistuse talle ja see nohikute mäng täiega põnev. Mitte et ta selles viimases ühtegi punkti oleks saanud. Aga elas kaasa nagu.
Nüüd mai teagi. Ühe pehmete reeglitega jutustamismängu ja ühe koostöös mängu vastu mängimise mängu peaks ka sealt tooma.


Viimase aja teemade hulka läheb see ka, kuidas ma vahepeal imestan asjade üle, mida ma kunagi enne olen mõeldun või öelnud või arvanud. Sest ma praegu enam nii ei.
Ja lisa-imestus sellest, kuidas ma ei mäletanud niimoodi arvamist, aga aastatepikkune blogimine ja Internet ei Unusta.



ütle ka siis midagi ometi

Comments

  1. Mis puutub jogurtitesse.

    Kunagi kah mõtlesin, et jogurtid, jee.

    Aga siis mõtlesin edasi. Et võin ju osta kefiiri ja võtta miskit moosi ja seda kõike kokku segada ja ongi hea.

    Et milleks. Need poejogurtid. Eriti kui veel vastikult magusad.

    ReplyDelete
  2. Kusjuures. jogurt ja keefir on erinevad asjad. ka maitsestamatult. erinev bakter või keski. aga muidu jah ekstaole

    ReplyDelete
  3. Limonaadi asemel võib teeseene jooki juua, kuigi sulle ei maitsenud, aga eks see ole harjutamise asi, õlu ei maitse ka alguses.

    ReplyDelete
  4. Oh, Murca, sa võiks nüüd ka Tritoomi blogis sõna võtta, seal käib pikem andmine teemal, miks õpetajaameti reputatsioon madal on.

    Keefir sisaldab lisaks piimhappekultuurile pärmseent ja selle tõttu natuke alkoholi. Kellel pärmseentega läbisaamine kehv, tasub pigem jogurti või muidu-hapupiima poole hoida.

    Mis limonaadi puutub, siis ma avastasin hiljuti alkovaba siidri, mis on pmst naturaalne õunamahl, millele on süsihappegaasi sisse lastud. Maitsebki nagu õunamahl. Kallim muidugi kui niisama mahl, aga ega päris mahlal vurtsu ei ole ka, eks ma selle eest maksangi. Ja võrreldes sellega, kui ma võtaks ise õunamahla ja segaks Värska veega ära, on ta ikkagi õunasem.

    Teine lemmiklimonaad on gaseeritud vesi ingverisiirupiga. Nii saab teha endale natuke odavamat ginger ale'i kui see, mida alekokk müüb ja pealegi ilma lisaaineteta.

    Ma oletan, et gaseeritud veest ja mahlakontsentraatidest jms naturaalsiirupitest saaks samuti igasuguseid variante.

    ReplyDelete
  5. oh lahe
    minagi olen mööda neist valmis jogurtitest käinud viimasel ajal
    nad nii läilad ju
    ja külmik muudkui täitub nende pudelitega, kus maitsestamata kirjas :)
    ühel õhtul võtsin keefiri asemel seda jogurtit endale magamise tuppa kaasa ja tavaliselt tulen siis keefiri tassiga alla alles hommikul
    sel õhtul käisin tassiga kaks korda üles alla
    see jogurt tahtis kahe tassi jagu minusse saada :)
    nüüd taadi toas ööd kohates avastan, et midagi on puudu heaks uneks mu kõhus :)

    ReplyDelete
  6. See lapse ja Muumitrolli seik oli täiega hea huumor. :D Sul on väga taktitundeline laps.

    ReplyDelete
  7. muide mina olen selline nõid, et ei lubagi osta oma lastelastel limonaadi ja olen tõsiselt nördinud, kui nad seda teevad
    meil on mulllivee masin
    ja kelder erinevaid mahlasid täis
    mahl klaasi ja mullivesi otsa ja paremat limpsi ma ei tea
    iga hetk võid doseerida mahla kuidas tuju on
    ja näed otsekohe mida sulle klaasi voolab :)

    ReplyDelete

Post a Comment