Ja meie hingedel on plekid nagu tekid voodi peal

IMG_0081
õues ei söö

Lihatooteid kaaluv ja pakendav teenindaja suures toidupoes üleni ärritus mu peale ja pidi mingeid vihaseid purtsatusi välja öeldes peaaegu plahvatuma, sest ma palusin, et ta kaaluks mulle selle koguse, mida ma küsisin ja mitte 50 või 100 grammi rohkem. 
Pärast ma käisin mööda poodi ja nokitsesin oma dilemmade kallal. Et kas peaks kellelegi seal ütlema, et neil on kuri tädi lihaletis. Või et ei peaks sugugi. Sest esiteks tahaks isekas olla ja enda rõõmu pärast ainult muretseda. (Jep. Saab rõõmu pärast muretseda.) Ja kuna mina hea meelega tahaksin poes käia ilma igasuguste sekelduste ja võõraste inimeste emotsioonideta, oleks kaebamine igati enda vastu tegutsemine. Sest siis läheb veel rohkem võõraid inimesi endast välja ja on minu poeskäik veel rohkem nõme. Niiet isekas samm oleks mitte kellelegi öelda ja oma asjadega tegelda. Samas jällegi tahaks hea olla ja võib-olla natuke nagu maailma parandada. Sest esiteks ei ole sugugi hea, kui klienditeeninduses töötab inimene, keda ajab klientide teenindamine närvi. Üldse iialgi ei tohiks keegi töötada kohal, kus tema tööülesanded teda närvi ajada. Näe, ma isegi ei tule ütlema, et kõik oma tööd peavad armastama. Tahaks aint seda miinimumi. Et vähemalt närvi ei aja. Lasteaiaõpetajat ei tohiks laste õpetamine närvi ajada. Ehitajat ei tohiks ehitamine närvi ajada. Ja nõnda edasi. Agavot, seda inimest ajas teenindamine närvi. Seega justkui seal oleks üks inimene, kes vajab päästmist. Ta on vales kohas. Mitte et ma arvaksin, et iga kaebe peale lastakse töötajaid lahti piuhh piuhh. Kuid siiski. Nagu väike nüke see ikka oleks. Või kasvõi poe ja üldise keti heaks. Et nad saaksid end parandada.
Aga lõpuks ma siiski olin isekas. Pealegi oli kassapidaja kena ja viisakas.

IMG_0536
ilmatu sinine ilm

Kõik asjad on tagurpidiseks ja vastu oksa aetud ja minaeitea. 
 Kui mingi võõras mees tuleb sulle midagi ebaviisakat või vastikut ütlema, siis see tähendab tegelikult, et sa meeldid talle ja ta tahaks, et tema sulle ka meeldiks ja võibolla seks. Varsti.
 Kui su oma mees ajab sind nii kohutavalt kogu aeg närvi ja vihaseks, siis see tähendab, et ongi tõeline armastus. Sest miks ta muidu sind närvi saab vajada ja sa ikka seal vahid. Ju sis ikkagi armastad.
 Kui sa sööd palju magusat ja erinevaid suhkruid, siis sa lähed hoopis rasvaseks. Mitte magusaks.
 Kui õpilastel on tunnis hästi paha ja ebamugav, siis nad järelikult saavad sealt õppust. Järelikult mõjub. Töötab.
 Kui sul on koolitusel hästi paha ja ebamugav, siis järelikult viib see koolitus sind mugavustsoonist välja ja kõik teavad, kui kole paha inetu asi on mugavustsoon.
 Kui sa võtad rohtu, siis sa jääd kiiresti jälle haigeks ja kui sa ei võta kunagi rohtusid, siis sa ei jää enam kunagi haigeks. Saad supermanniks.
 Kui see maal on ilus, siis see ei ole kunst ja see ei tähenda midagi. Alles okseleajavalt kole või hirmuäratav või segadusseajav teos võib kunst olla.

Teemal koolitus.
Meil oli ühel koolitusel nii, et me saime paberid, kuhu oli suur must ristkülik trükitud ja mingi hetk anti meile üks joonistamisülesanne. Pärast vahetati kõnes ja seletustes sujuvalt see ristkülik kastiga ja siis varsti vahetati iga kõnes olev kast selle kastiga, mille sees ei tohi mõelda. On üks selline, teadküll. Ja siis selgus, et kastist (ristkülikust) väljaspool olevad asjad olid loovus ja kastis sees oli see halb mugavus ja too kardetav paigalseis. 
Kõik noogutasid ja tegid usinalt kaasa ja ma pidin kogu aeg tõrjuma oma pealetükkivat arutelu, et huvitav, kas mul on kogu selle asjaga mingi sõnastusele allumatu probleem, sest ma olen kõige targem inimene siin ruumis või kõige lollim.

Tegelt ma olen igas ruumis kõige targem inimene, niiet see on üldse imelik küsimus.
Tegelt üks targutav piilupart kunagi ütles, et kui sa oled kõige targem inimene ruumis, siis sa oled vales ruumis.
Piilupardid teavad.


Ma tegelt ei tea, ma olen mingis kummalises meeleolus praegu.  Ma lähen proovin seda magamise nõksu korraks.

Comments

  1. Armastus oli vanasti olemas. Nüüd on emotsionaalne sõltuvus. Kui näiteks Selena Gomez leiab, et armastab Justin Bieberit liiga palju, viiakse ta võõrutusravile ja paari nädala pärast on juba parem olla.

    ReplyDelete

Post a Comment