ja pühapäev hinges sul uskuda laseb

Väravapostikass
Lootuse tänava väravapostikassil on kelluke kaelas


Kui pesumasinal on midagi viga, siis ta näitab oma tillukese haleda ekraani peal mingit veateate koodi ja istub vaikselt nurgas (väga viisakas), kuni keegi temaga tegeleda viitsib. Kui kassil on midagi viga, siis ta kräub ja teeb neid imelikke kalasilmi, mida on valus vaadata. Kui arvutil on midagi viga, siis see teeb igasuguseid erinevaid hääli ja teinekord isegi ütleb või hoiatab üht-teist. 
Nõudepesumasina lähenemine probleemsetele olukordadele on: bleh siin on sulle paar liitrit külma räpast vett köögipõrandale, slürp slürp lurrrrrr põrrrr... Ja siis ei aita enam miski muu, kui masin vooluvõrgust välja tõmmata. Sest ta ei tunnista ühtegi oma nuppu ega luugi avamist ega midagi.
Meil üldiselt on selles köögis reegel (minu loodud), et keegi ei tohi mu nõudepesumasina kohta midagi pahasti öelda, kui ta just ei taha terve pere nõusid pesta ise käsitsi iga päev. Mida keegi ei taha. Ja mina võin oma nõudepesumasina kohta halvasti öelda, sest mina ei solvu iseenda ütluste peale. Eriti.


Eraldi sõna nende inimeste kohta, kelle seksuaalsed eelistused ja romantilised külgetõmbed ja südame kutse ei küsi, mis soost või sugupoolt on see teine inimene on, nimetatakse panseksuaalseteks. Mitte bi-, sest see eeldaks, et kõik inimesed on kõikidel tasanditel ainult kahesugused. See on pigem nagu selline variant, kus pole tähtis, mis kehaga sa oled või kellena sa ennast tunned või tutvustad. Kui sa oled ilgelt äge täiega seksikas uskumatult fantastiline iial-ei-saa-küllalt armu-või-ära ilus inimene, siis võib juhtuda, et armubki ära.
Kuigi see on natuke veider, et selle kohta on eraldi sõna vaja. Võiks olla, et see on nagu vaikimisi kõigil ja siis osa (perverdid) on eriti spetsiifilised ja nõuavad tingimata, et oleks noku. Või siis et tingimata poleks. Päris imelik nagu. Et mismõttes osa sinu igaveseks kuulutatud armastusest või kuni surm teid lahutab lubadustest või aruniitvast kiindumusest kellegi vastu tugineb sellele, et tal on emakas? 

"Kas sulle meeldivad poisid või tüdrukud?"
"Mulle meeldivad inimesed."


IMG_0840
Aknakass. Hästi Karlova


Üks asi, mida ma mõnikord teen, on inimeste šokeerimine sellega, kui vähe jalanõusid ma oman. Need on siis sellised kergemini šokeeruvad inimesed, eksole. Sest põmst on jalanõusid vaja kolme paari. Ühed hästi kerged minimaalsete rihmadega hõredad rihmikud kuumade ilmade tarvis. Ühed korralikud tanksaapad, mis on veekindlad ja kuhu mahub villane sokk sisse - kõikide paskade ilmade tarvis. Ja siis nende vahepeale käivad ühed tennised või ketsid kõikide vahepealsete ilmade ja kohtade tarvis. Ja kõik. Mis sa veel tahad? Nojah, tegelt on kontsaga kingad, et kontoris teinekord viisakas paista ja nüüd ühed kontsata kingaimitatsiooniga sliponid tantsimiseks ja muidugi peened üleliia fääntsid jooksukingad, millega saab tegelt aeroobikat ka teha. 
Täiesti eitamise alla kuuluvad nood karvased lagunevad suss-saabas-nässerdused, millega ma käin puid toomas. Ja need lohisevad natuke liiga suured sussid, mis teevad minu liikumise suhteliselt rõvedaks kuulmiselamuseks. Kui peaks juhtuma, et mul millegipärast ei lubata paljajalu kummitada, hakkan ma kummitusena kindlasti neid rõvedaid lohisevaid susse kandma. Mul käivad endal ka judinad üle selja, kui ma nendega mööda tube sahisen.


Ideaalis peaks nii olema, et kui ma lähen klassi ette ja annan endast parima, saavad kõik inimesed selles ruumis hea või parema õpetuse osaliseks, ma meeldin neile kõigile kasvõi natu, annan edasi väärtusi ja hoiakuid nii elu kui akadeemia kui distsipliini kohta ja paari üksiku inimesega saan päriselt sõpradeks ka. Ja nii kogun ma iga õppeaastaga terve hulga uusi ilusaid noori tuttavaid, kellega on meil olnud vastastikku kasulik arendav kontakt ja paar hästi toredat uut sõpra ja maailma parim töö ikka.
Reaalsus on see, et kui ma lähen esimest korda klassi ette, on see mõne inimese jaoks ka viimane kord, sest pärast seda ei tule ta kunagi mu tundidesse. Lisaks ei saa kõik need inimesed hea ega parema õpetuse osaliseks, sest esiteks ma ei ole nii hea õpetaja, et kõigini küündida ja teiseks mõni lihtsalt punnibki vastu ja reeglina pole võimalik saada keeruliste asjade õpetamiseks vajalikku kontakti 30 inimesega ühekorraga. Vähemalt minuarust. Aga võib-olla ma lihtsalt pole piisavalt osav. Lisaks ei saa ma kõigi nende inimestega tuttavaks, osa ilmselgelt paistab mind jälestavat ja suurem osa on puhtalt kirglikult ükskõiksed, niiet ma pean tänaval tuttavat nägu nähes teesklema ka ükskõiksust, sest mul oleks nii piinlik tervitada inimest, kes mind ei tervita. Nagu mingi imelik. A samas võib-olla see on kahepoolne. Päriselt sõpru leian ma ka umbes sagedusega korra kolme aasta jooksul, kui me välja arvame need inimesed, kellega ma olin enne sõber, kui ma neid õpetama asusin.
Nüüd tuleb küsimus optimeerimisest. Või nagu erinevatele eesmärkidele sihtimisest. Mõnes mõttes on hea õpetuse andmine natuke vastuolus heade sõprade leidmisega. Sest üks on rangelt professionaalne korrektne korralik usinus olemine. Ja teine on oma särava kentsaka isiksuse paista ja tunda laskmine.
Üks asi, mida ma autokoolis õpetamise kohta õppisin, on teadmine, et see osa oma minast, mida sa oma tundidesse tood, peab olema rangelt limiteeritud. Võõraid inimesi tegelikult ei koti, milline inimene sa oled ja mis sind tiksuma paneb ja kuidas sa mõtled ühest või teisest maailma asjast. Aga. Aga. Mõtle, kui see on täiega äge õpetaja, kes on üleni põnev inimene ja keda panevad tiksuma igati huvitavad asjad ja kes mõtleb tohutult põnevaid asju ühest ja teisest maailma asjast. Ei.



Khm. Nüüd ma kogemata vajutas

Comments

  1. nagu ikka, kommenteerin eelkõige kui olen eriarvamusel.

    Näiteks on mul tunne, et meie ajal kiputakse armastusele hirmsasti kogu aeg seksi külge ühendama. Nagu oleks see, et keegi mulle kohutavalt-kohutavalt meeldib, kuidagi sama asi, kui see, et ma tahan temaga linade vahele pugeda ja kõiksugu vigureid teha.

    Ehk jaa, mulle meeldivad inimesed. Mh. meeldivad mulle nt mu isa, ema, tütar, poeg, vend, õde, meesoost sõbrad (on olemas kerge ihapõks) ja naissoost sõbrad (eriti ikka ei ole küll ihapõksu, sry.) (Kuigi mul oli kunagi keskkoolis täiesti kõva seksuaalne atraktsioon klassiõe suhtes, kes kandis väga liibuvat võimlemistrikood kehalise tunnis).

    Ei ole üldse nii, et mida toredam inimene, seda seksikam.

    Mõned tüübid on sellised, keda ma sõbrana ei viitsiks pidada (liiga koormav), aga neid nähes keha karjatab: "Oo! Seks!"
    Mõned on maailma parimad, läidavad mu aju nagu tõrviku, aga isegi õigest soost olemise valguses ütleb keha: "Mmm... jaa, see tüüp on üleni ägedus. Aga seks? No... võib ju kah."
    Ja siis on muidugi ka see, kelle puhul keha ütleb: "Oo, seks! Ja põnevus ja usaldus ja rääkida ja hoida ja lasta ennast hoida!"

    Ja no ei ole KUNAGI olnud niimoodi naiste suhtes. Mitte et mulle naised ei meeldiks. Aga seksi moodi meeldimine on väga palju kitsam kui lihtsalt meeldimine.
    Sest keha vaatab hoopis teisi asju kui see, et näe, kift semu ja pulbitsev ajutoide ja teeb sitaks head kiluleiba ka.

    ReplyDelete
  2. Aa mis eriarvamus? Mul on täpselt sama. Inimesed on toredad küll ja hästi meeldib, aga no ei ole ühessegi naisesse niimoodi armunud. Ja mulle päriselt naised väga meeldivad, minuarust on nende hulgas nii palju fanttastiliselt ägedaid inimesi.

    Kuigi viimasel ajal ma mõtlen, et ma ei saa päris välistada, et mul mõne naise hiigla toreduse peale keha ei hakka seks(!) karjuma. Lihtsalt pole ette tulnud. Vahel ei tule pikalt pikalt ühtegi sellist meest ka ette, misseal ikka.

    ReplyDelete
  3. ma vist lugesin mingid reavahed valesti seekord siis eriarvamuste kohta =P

    ReplyDelete
  4. ahh kui hea blogi. hakkan lugemas käima.

    ReplyDelete
  5. Mul on - hoolimata taotistest heteroatakkidest, mis panevad tundma, et ainult mehed saavadki ilusad ja seksikad olla - paar korda elus õnnestunud naisterahvast sisse võetud olla, aga tõsi, see jäigi sellisesse õhkavasse vaimustunud õhushõljuvasse armumisstaadiumi, kus ka meeste puhul veel kehalised asjad meeldegi ei tule. nii et ma ei tea ikkagi, kas naised tekitaks mingi seksireaktsiooni või mitte.

    ReplyDelete

Post a Comment