tule kui leebe tuul

Ma peaks postituse tegema, sest ma tahan öelda, et ma nädal aega nüüd internetti ei tule ja olen hoopis kodune ema ja teen oma maja veits etemasse korda ja loen ja magan ja õmblen ja meisterdan. Aga mul on üks pea ja see on otsustanud valutada, kuigi ma muudkui lõdvestan oma õlgu ja muudkui joon seda vett ja kuulan kella-6-džässi maru vaikselt aint. Ja hullult nõme on teha pool-kohustuslikku postitust, kui sul on selline pea.
Igatahes. Just. Et kommentaaride mitte avaldamine järgmisel nädalal pole eeldatavasti midagi isiklikku. Mingi kiire elutähtis kommentaar on, teed väikest detektiivi, saad mu numbri ja saadad sõnumi.

P6230147
hästi ilusate värvidega seeneksed

Nii. Vaatame, kas mul on veel mingeid asju, mis keele peal. 

Ahjaa. Ma juba ammu tahtsin arutelu lahti teha teemal hädaolukorra asjad. Või need asjad, mis on kaasas või olemas igaks juhuks. Et neid kindla peale ei lähe vaja, aga kui midagi peaks juhtuma või miskit olema, siis on hea, et on olemas.
Näiteks mul on fotoka kotis küünenakitsad. Igaks juhuks kogu aeg kaasas, sest kui mingi küüne serv või nahk peaks rebenema ja mul nakitsat pole, siis ma teen endale kohe hammastega maniküüri ja see on alati halb plaan. Või näiteks kui ma kusagile ööseks lähen, võtan kaasa aluspesu valemi n+2 järgi, kus n on ööbimisele minevate ööde arv. Millegipärast see kaks tagavara paari on täpselt paras igasuguste ootamatuste katmiseks. Kauem ööbimine või ettenägematud avastused, et ongi emakas mul ka töötab ka no tere tali. Kui ma reisil olin, oli mul kotis igaks juhuks pakike glükoosi, sest nälg võtab silmanägemise ära ja koti küljetaskus vihmakeep. Kunagi ennemuistsemal ammusemal ajal oli mul hädaolukorra kotis vahetusriided lapsele ja mähkmed. On olnud aegu, kui ma kandsin kaasas silmalainerit ja peitepulka. Või kondoomi. Ja nii edasi.
Milleni see tahab jõuda. Et hädaolukorra koti või tagavaraks igaks juhuks kaasa veetud asjade loetelu näitab midagi. Näitab, milline inimene sa oled. Ja näitab, milliseid olukordi sa pead võimalikuks. Ja natuke seda, milliseid olukordi talumatuks. Et hakkab sadama. Et küüs murdub. Et ei saa ööseks koju.
Ma tean, et osa inimesi kannavad igal pool paari plaastrit kaasas. Ma tean inimesi, kellel on õmblustarbed alati kaasas, sest rebenev riie või lotendav nööp oleks umbes sama õudne kui hammastega maniküüri tegemine. Šveitsi armeenoa küljes on korgitser. On olemas lapikuid just põuetaskusse mahutuvaid taastäidetavaid alkoholilähkreid. 
Et mis sa mõtled, et juhtuda saab.

P6140408
vihmasuvi ja viimane pilk vanale sillale



No olgu siis pealegi. Ma teinekord jutustan pikemalt. 

Comments

  1. Nuga. Alati peab nuga kaasas olema. Vanasti oli mul pidevalt kotis mu oma isa tehtud pisike pussnuga, millega sai pliiatseid teritada, konserve avada, saia lõigata, mida iganes. Nüüd olen laisaks läinud ja mõnikord avastan isegi matkal, et NUGA EI OLEGI KAASAS! Ja millega siis vorsti lõigatakse? Hammastega...?

    Sokid. Eriti siis, kui kodust on lahkutud pikemaks istumiseks õhtul lõkke ääres või lausa mitmeks päevaks. Siis peavad olema ka villased sokid.

    Aga muidu... hea, kui iseennast maha ei unusta, kõik muu on teisejärguline :)

    ReplyDelete
  2. Minu käekott ongi üks suur "aga äkki". Mu sõbrad ei jõua siiani ära naerda, mis mul kõik igapäevaselt kaasas on. Nt pinal mitme erineva kirjutuspulgaga - ma ei tea ju, millega mul on täna tuju kirjutada. Pinalis on ka alati liim, käärid ja joonlaud (ei, ma ei ole kooliõpilane). Aga vahepeal läheb vaja! Mul on alati ka tilluke vaibanuga, pudeliavaja, välgumihkel (ma ei suitseta), plaastrid, hügieeniproduktid, niit ja nõel jms kraam kaasas. ÄKKI läheb vaja.

    ReplyDelete
  3. Mul on alati kaasas:
    * leht ibukat, sest peavalu on õudne
    * nuga, sest mul on siuke terav ja kokkukäiv ja alati on parem, kui sul on nuga, mida sa ei vaja, kui et sul pole nuga, kui sa teda vajad
    * 2-3 tampooni
    * meigiasjad stiilis 2 silmapliiatsit, BB-kreem, huulepulka võib vabalt mitte olla. BB-kreem on, sest kus krt ma teda siis hoian, kui mitte kotis?
    * Pastakas, mi on seda veidram, et ma käsitsi enamasti ei kirjuta
    * mingit pehmet paberit - kas korralikud pabertaskurätid korralikus pakis või paar korda nuusatud kepsupaberitükk, minu kotis on ALATI pehmet paberit
    * Plaastrid
    * Must niit ja nõel, samamoodi kui nuga - on palju hullem, et sul pole neid, kui on vaja, kui nad on sul ja sa neid ei vaja
    * peegel, sest nuga ja jälle sama põhjendus
    * tikud või välgumihkel ja jälle sama
    * täiesti eiteamiks - Kaitseväe Ühendatud Õppeasutuse värava- ja uste kaart. Jäi mulle kotti Rongi alla minnes ja sestsaati on imelik nii ära visata kui mujale panna kui - mida krdit ma TEEN sellega???

    Kuhugi reisides on veel midagi süüa (stiilis shokolaad), vesi plastpudelis, raamat ja telefonilaadija.

    ReplyDelete
  4. Plaastrid on hõõrumise vastu peamiselt, kellelegi on vaja anda ka siis, kui king hõõrub. Must niit ja jõel on peamiselt augu vastu sukkpükstes, sest nii nõme on, kui silm jookseb ja seda ei ole millegagi kinni panna. Ja peegel on hetkel täiega teema, sest ma tunnen end suht ebakindlalt ära igasugu vaateakendel või peegeldavatel autopindadel, aga see-eest olen palju ebakindlam silmi värvides Ja seda tahaks ikka üle kontrollida, et kas tuli välja nii, et pool värvi pole silma all laiali.
    Ütlen lisaks, sest teised kommentaatorid ei kanna üldse samu asju kaasas ja mis mõttes.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mis peeglitesse puutub. Ühes raamatus üks tegelane ütles, et peeglid pidavat käituma vastavalt sellele, kuidas sa neid kohtled. Ja et enamik inimesi kohtleb peeglit nagu kella. Kuigi võiks seda vaadata näiteks hoopis nagu ust. Aga see kella võrdlus mulle meeldis küll. Et on jah kell. Aga natuke on nagu mingi sidevahend ka ju. Et võtan endale kõne ja vaatan, kuidas mul läheb, mis mul käsil on.

      Delete
  5. Mul on alati rohkem kui paaritunnisel kodust väljasviibimisel kaasas:
    * fotokas
    * küünenakitsad
    * mingi huulekreem või kriimusalv või mõlemad
    * telefoni akupank ja juhe
    * e-raamat
    * patsikumm
    * valuvaigisti
    * tublimal päeval riidest taskurätt, vähem tublil päeval mõned pabersalfaka nutsud
    Viimasel ajal väike pudel oliiviõli natukese teepuuga, sest henna ja päike ja putukad ja kõik see.
    Vanasti oli korgitseri ja kääridega nuga, aga selle ma kaotasin ära ja peaks uue ostma.
    Ja viimatine kord, kui mul oli kombeks kondoomi kaasas kanda, oli see rohkem puhuks, kui kellelgi teisel läheb vaja. Paar korda on läinud ka.
    Enne femmecupile üleminekut oli alati tampoon või paar kaasas.

    Lisaks on olemas töö juures üks karp, kus on igaksjuhuks asjad. Nagu hambahari, Fishermans friend, veel valuvaigisteid, tampoonid, kätekreem, hügieeniline huulepulk.

    ReplyDelete
  6. Mul on mitu eri kotti, nii et alati kaasas olevaid asju on vähe, sest alati on mingi asi teise kotti jäänud.

    Aga alati, kui ma just väga hullusti ära ei unusta, on kaasas rahakott, telefon, pastakas, pliiats, pliiatsiteritaja ja kustukas. Isegi kui ma olen paberi või märkmiku, kuhu nendega joonistada ja kirjutada, maha unustanud. Kui hästi läheb, on võti ja taskurätte ka. ja sageli mingi komm või suhkrutükk, sest vahel keegi kuskil annab või jääb kohvikus üle ja tundub hea mõte kaasa võtta.

    oli ka mingi periood, kui mul oli alati haaknõelu kaasas, sest ma olin nad kunagi kotti unustanud ega viitsinud välja võtta. see oli tantsuprojektides osaledes väga kasulik.

    ReplyDelete

Post a Comment