anonüümne ükssarvik

CNV000001
võtke istet. ma kuulan teid


Ma olen mõni kord lugenud inimeste kirjeldusi sellest, kuidas neid baaris veidralt võrgutada püütakse või kõrtsis kentsakal kombel külge lüüakse ja põnev ju. Ja ikka imestanud, et mulle sugugi ei. Ju ma olen nõnda hirmus. Või nagu mu ema mulle alati kinnitas - poisid kardavad julgeid sõnaosavaid tüdrukuid. Kuigi kuidas peaks keegi eemalt vaadates teadma midagi teise inimese julgusest ja sõnaosavusest. Kuigi eks millegagi peab ta ju oma välise haleduse kompenseerima, võiks eemalt vaadates mõelda.
Aga nüüd just hiljuti, nõnda tore, oli jälle vaheldust pakkuv seik. Tuli noor ja tugev mees ja käis peale, et võiks mulle jooki välja teha. Tegi ka. Rahakotis suured tähed kõik reas ja jutt selline rahutu sügelev, aga muidu nagu päris inimene päris sisuga silmade taga. Ja siis järsku, nagu robot, reastab ta sõnad I. have. big. cock.
Khm.
Ma saan aru, et flirtimise kunst ongi peen habras impro, milles naer on oluline komponent ja iga uue seninägematu partneriga head etteastet ei kooskirjutagi. Aga ikkagi. Mis see oli. Ma naersin oluliselt kauem, kui viisakas oleks ja kadusin oma tasuta brändiga kiiremini, kui muidu heaks kombeks peetakse. 


Muidugi see on see koht, kus hakata kaaluma, et äkki ma lasin just oma saatuse mööda. Alles hiljuti lugesin kanade pidamise kohta. Mõtlesin, et mul suur aed ja nii saab kanamune omast käest, sest poemunad maitsevad viimasel ajal jumala imelikult. Ja kusagil öeldi, et kanu pidades on oluline hea kukk neid karjatama saada. Siis tšikid munevad hästi ja on ise poole tšillimad ka. Nood vabrikukuked olevat äpud, peab ikka korralik talukukk olema, kes kanakarjaga toime tuleb. Aga korralikud talukuked on ju tutvuse kaudu ainult. Ja mõtle. Võib-olla see oli hoopis mu soovetäitev konkreetseid tulevikudilemmasid lahendav mees ja mina, räpane loomake, mõtlesin juba ei-tea-mida.

P3040006
kui sünge


Kõige parem aeg hakata ühegi asja koha pealt sõna võtma, on siis, kui sa oled lugenud läbi vähem kui kolmandiku mingist veits teemasse puutuvast raamatust ja näinud poolt kuni kolme TED ettekannet. Siis on teadmised täpselt selle uue asjaga värskelt tutvumise erutava kiire tõusu peal ja enesekindlus kipub pead vastu lagesid ja taevatähti ära lööma.
Kui sul on miski äri, siis sel äril on veebileht. Kui su äri tõttu on sul miski sissetulek, siis osa sellest tuleb nõnda, et inimesed tillitavad öösel muuhulgas netis ja toksivad, keeled ripakil ja näpud urvis, mingeid värke niisama arvutisse sisse. Toksivad sisse, komistavad sinu lehele, teevad o! ja hakkavad äkitsi hullult tahtma sulle raha anda. Nii käib. Miks inimesed värke tavaliselt just Google'isse sisse toksivad, mitte kusagile mujale - noh, sest see annab reeglina väga häid täpseid õigeid vajalikke tulemusi. Tead miks? Sest ta on tark. Ta saab maailmast ja internetist ja asjadest suurel keerukal läbimõeldud mitmetahulisel moel aru. Ja ta kasutab seda arusaamist ka targasti. Teised püüavad ka nõnda targaks saada ja eks mõni varsti ole ka.
Kui sul on miski äri ja keegi ei tule sugugi su veebilehele, siis see on arvatavasti osaliselt selle pärast, et otsingumootor ei leia seda üles. Müüd küll seda hullu ägedat asja, aga oma lehel kunagi ei ütle otseselt täpselt selgelt 'see hullu äge asi'. Ütled midagi muud või ringiga või räägid aia august hoopis. Või arvad, et pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna. Ise mõtled sinna juurde, et oled väga vaimukas. (höh. höh.) Aga ega masina töö pole sinu mõistukõnet tõlgendada. Võinoh. Mõne masina töö on ka. Aga mitte tingimata ja mitte alati otsingumasina töö.
Üks äge viis, kuidas masin saab aru, et sinu toode on hullult khuul ja võimaldab just seda asja, mille inimene just sisse toksis, on see, et masin proovib vaadata kogu kättesaadavale netile peale ja uurida, kuidas su veebilehte suhtuvad teised veebilehed. Et kas keegi kusagil ütleb: õu, siin on link, vajuta sellele ja siis hakkabki maru ea ja ägedad asjad. See on umbes nagu ühised sõbrad on hea kindlustandev rahustav eelinfo, kui kellegagi esimesele kohtingule lähed. Või kõik räägivad, kuidas nad käisid seal kohvikus või tollel peol, ju siis oli ka äge. Hakkad ka uskuma. Ja ega tavaliselt nii ongi.
Vahel on jällegi nõnda, et keegi ei taha kusagil üldse kirjutada ega linkida, et su veebileht rokib ja seega keegi ei satu su veebilehele ega osta ühtegi sinu seda ägedat asja. Aga sina jällegi tahad raha saada. Siis sa võid teha trikke, et otsingumootor muudkui üha saadaks inimesi sinu manu. Võid kavaldada teisi veebilehti sinust rohkem rääkima, võid teha oma teksti rohkem selgemaks, võid lisada piltidele kirjeldusi. Kindlasti veel terve pesakond asju. Ja varsti hakkavadki kliendid sisse voorima, sest otsingumootorile paistab, nagu sa oleksid maru oluline. Seda otsingutes enese leitavamaks tegemise tegevust nimetatakse SEOks. Mis on tore sõna.
 
Niiet igatahes ma arvan, et see tüüp, kes kõik inimesed tasuta puhaste domeenidega üle valab ja siis üht süütut rootsikeelset lingikest abistab blogi jalusesse kenasti ka sisse seada, on tolle SEOmise tegevuse peal. Et too veebileht oleks see asi, mille inimesed (nagu saatuse tahtel) leiavad, kui nad otsivad rootsi keeles mingit vanni või miskit. Miks see leht kõigi nende rohkete linkide juures ikkagi esimeste tulemuste hulgas ei ole, ma ei tea. Kas Google teab, et nood eestikeelsed blogid tegelt ei räägi rootslastele vannidest? Aga kuidas? Kas neid linke on tõesti nii palju rohkem vaja, et edetabelis tõusta? Ja kui väheolulised need vannid ise ometi olema peavad.

P2250182
nöbikärsaga elajas

Näet kui tore, et ma luuleväljakutset teen. Süütunne, et peaks kirjutama, painab, aga luuletus ei tule. Siis jaurangi siin.

Luuletused on nagu puuksud ja armastus. Öeldakse, et neid ei tohi punnitada. Võinoh. Luuletusi tegelt tohib. Need tohivad sitad ka olla. Samas - kas kõigel ei ole õigust olla teinekord veits pask? Mis kuradi kvaliteedipolitseimine see olgu, maivõi.
Inspireerivad laused, eriti, kui nende peal veits pikemalt peatuda, on põhivärk, mis mind suvalisel hetkel võib kettasse ajada. Eriti, kui neid liigse vaimustuse ja veendumuse ja tõsidusega lausutakse. Teine on nõrgad võrdlused ja meelevaldsed metafoorid. Kusagil näiteks keegi kirjutas, et nagu maja ehitatakse üles vundamendist, kujuneb inimese isiksus välja lapsepõlves. Khm. Nii nagu küpsed maasikad on punased, on kõhualuse kratsimine hädavajalik stressi leevendamiseks. Täpselt sama moodi nagu taevas on maa kohal, on normaalne, et blogimise eest saab tasuta asju. Iga lapski teab, et tuli on tuline, seega pole põhjust imestada, et villased sokid on alati diivani all.


CNV000032
filmi peale pildistamise maagia

 Ma lugesin raamatut Gone Girl, sest ma olin filmi näinud, sest keegi oli midagi öelnud, aga see oli ammu. Raamat oli hea. Kaasaelatav ja vaimukas nii esituslaadilt, karakterite keerukuselt kui sündmuste ja asjaolude kujunemise poolest. 
 Lugesin raamatut 'Kui jumal oli jänes' eesti keeles, sest lihtsalt juhtus nõnda. Üleni nutisin ka, mitu kurba kohta oli. Ma peaks ükspäev sealt ühest asjast kirjutama ka, mis minuga kõneles. Vaatab, kas on meeles.
 Vaatasin ära filmi Shining (mitte tervenisti kõiki kohti, sest see on ikka suht õudne) ja mõtlesin, et Carrie mulle meeldis. Et raamatuna Carrie mulle väga meeldis. Seega pidin ju ometi Shiningu ka raamatuna ette võtma. On käsil.
 Olin just päeval lugenud artiklit, mis muuhulgas ütles, et meestel on oma iha pärast häbi ja inimestel selle ees hirm/vastikus, sest kultuur on selline. Pärast õhtul vaatasin Taani filmi the Hunt ja läks ka teemasse. Film oli hea.
 Käisin üldsegi minaeiteamis muul üritusel ja pärast oli juttu ühtede hoopis kolmandate naistega ja need ütsid, et Fluxx. Laenutasin seletamata keerulist kaudu ühe ja proovisin. Ongi tore. Lapsele ka meeldib. See AdventureTime teemaline, mille eest ma topelthinda maksin, peaks varsti väljamaalt siia lendama. Siis hakkab eriti hea. Ja saab laenutatu tagasi anda.


Pidin tänase luuletuse jaoks mingi vaimse häire kohta teaduskirjandust lugema. Lugesin Oliver Sacksi natuke ja nüüd ma ei saa üldsegi kirjutada, sest milleks üldse kellelgi iialgi midagi kirjutada, kui nii ilusasti on juba kirjutet.

Comments

  1. Fluxx - jaa! Oliver Sacks - jaaa!!!

    ma juba mitu päeva mõtlen, kas seda jumala ja jänese raamatut peaks lugema ja miks. kas peaks? miks? ma nutta tegelt eriti ei taha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. See on niisugune raamat, kus teemad tulevad ja lähevad ja osa toimunu tähendust jõuab hiljem kohale. Sündmustik algab, kui peategelane on laps ja lapsed ongi pigem nii. Samas natuke hüplev ja vähe sügavusse minev kohati. Jätab stseene ja maailmu lihtsalt sinnapaika ja läheb edasi ja edasi. Nagu elu.
      Nutma ajas natuke, sest paaris kohas oli kurb sündmustik. Aga natuke selle pärast ka, kui liigutas. Et oli ilus või tõeline või päris või mingit mus eneses olevat sügavamat asja kõnetav. Teinekord isegi tühine asi.
      Et ma ei saa lubada, et teised ka nutavad. Võibolla ainult mina olen nii.

      Delete
    2. Ma lugesin seda jumal-jänest ja minu arust oli puhas iba. A ta on nii lühike, et tükki ära ka ei võta. Proovida ikka võib.

      Delete
  2. ma nüüd lugesin ka ja oi, mind ka kõnetas. kõige kurvemas kohas (eks see vist on igaühel oma) tuli korraks pisar ka, aga muidu oli see nii ilus ja helge raamat mu meelest.

    ReplyDelete
  3. Kas "nutisin" on uudissõna kombineerituna nautimisest ja nutmisest? Iga teise inimese puhul mõtleks, et näpukas, aga sinu blogis võtab kahtlema. :D

    Aga muidu oled sa nii tark, mul on pooled asjad tellitud selle pärast, et keset ööd avastan, et mul on TÄIEGA vaja just seda särki või just neid treeningrõngaid jne.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ah. Jumala hea uudissõna. Ise poleks nii osanud mõeldagi.
      Nutisin on see sõna, millega veel alles kõnelema õppivad lapsed mõnikord oma olnud kurbustest räägivad. Hääldub hästi pehmete kaashäälikutega ja sellise torus ennast nunnutava suuga. Ma ei tea, miks mulle meeldib neid üle võtta.
      Sama kategooria sõnad on: lissalt, laps-lapse-lapst, imised (inimesed), kufa (kus/kuhu/kust/kuidas). Vahel mul oli rumal komme 'otsa sai' asemel 'sutssai' ka öelda, aga see on juba natuke liig.

      Mul on ka pooled asjad tellitud öösel ja neist pooled purjus pääga. See on ka minuarust nii tark. Saab aastaringselt olla üllatusjõul ja paki avamise põnevus.

      Delete

Post a Comment