iga kivi külge kleepus limusk.

niisama.
uudishimust.

lähenen kolme erinevat moodi ühele sündmusteahelale:
1. lihtne ja kergekäeline suhtumine. "vot, kui lops. mul oli täna hommikul üllatuskontrolltöö. aga mina magasin sel ajal. hea uni oli. tegelikult oli mul plaan aint tunnike tukastada pärast ööpikkust õppimist, aga natu nihu läks. eks siis näeb, kuda sellega saama hakkab. proovin mõni teine päev uuesti."

2. kõik te jobud olete selles süüdi. "kõigepealt kirjutab see õppejõud mulle kirja keset nädalavahetust. nagu, miks ma peaksin olema puhkepäevadel kursis oma kooli postkastiga? vähe sellest, ta polnd ikka veel neid õppematerjale netti üles riputanud, niiet ma pidin selle vastiku külma ilmaga raamatukokku tormama, et õpikutest õppida. ja mu vastik loll telefon ei helisenud hommikul. ma oleksin ju jõundud, kui keegi mind üles ajanud oleks. lisaks hakkas öösel lund kah sadama ja raigo hirmutas mu õppimise isu oma tormamisega ära."

3. ma olen lootusetu juhtum. "ega see mul esimene kord ei ole, et ma sisse magan. sisse magamise pärast on mul nelja loengu jagu materjale puudu. pealegi tuleb mul koolis olles kogu aeg uni peale, läbi une tehtud konspektidest poleks nigunii mingit kasu. kodutöö on kah tegemata, kuigi see peaks mul ammu ära antud ja hinnatud olema. ei usu, et ma üldse sellest tööst läbi oleksin saanud, mulle ei hakka üldse see asi pähe. kuhu ma niimoodi jõuan, laiskus ja rumalus ei klapi üliõppimisega kokku."

mulle endale meeldib seda esimest sorti suhtumine. kuigi on korduvalt vihjatud, et kergekäeline suhtumine ja edasijõudmine on teineteist välistavad.

ma tahan magada.

Comments

  1. Ma arvan, et selle esimese suhtumise kohta sa ikkagi põed liiga palju. Kokkuvõttes oled sa ikkagi enda peale pahane, seega teine variant ka ei sobi sulle. Kolmas sisaldab liiga palju enesehaletsemist ja seda üritad sa iga hinna eest vältida. Mitte ükski neist variantidest ei sobi. Vot nii.

    Homme on kolmapäev, äkki see lasteaiakoht on vaba veel. See võiks ju sind aidata...natukenegi.

    ReplyDelete

Post a Comment