oh, vau! Mina

- Ja siis ta ütles, et mina olen ka needy ja clingy
- Sa ei ole needy ja clingy. Sa oled needy ja pushy

hhaah. sublime. naljakas

Mul on praegu käsil Elizabeth Gilberti Eat Pray Love. Ma ei loe seda, sest raamatukogus polnud ingliskeelset. Ma kuulan seda. Ja see on hea.
Alguses ma mõtlesin, et seda audioraamatut loeb ette mingi näitleja, kes on väga hästi ära tabanud autori olemuse. Autori olemusest tean ma ainult nii palju, kui ma tema Ted talkis nägin. Tal on niisugune meeldiv olemus. Aga ükspäev esitas mu pleier mulle kogemata kõige esimese faili uuesti ja ma kuulsin, et seda raamatut loeb ette autor ise. Mis teeb selle veel kordades mõnusamaks.
Näiteks täna hommikul. Ma ei ärganud üles. Uni üle läks, vedelesin natuke aega voodis, siis sirutasin voodi kõrval vedelevate kõrvaklappide järele ja kuulasin mitu peatükki järjest. Teki all. Silmad kinni.
Siis sai muidugi aku tühjaks. Nii läheb.

Peaks vist hakkama otsast ennast ilusaks tegema. Lähen täna linna ju.
Mu lemmik huulekreem on kadunud kuskile nende hunnikute hulka ja vahele. Nende hunnikute hulgas ja vahel on kogu mu tuba. Hunnikud koosnevad üldiselt riietest. Kapist kistud ja seljast kistud riietest. Ja igasugustest naistevärkide pudelitest. Mõnel pool kangastest ja üksikutest laadijatest või kaablitest, elutähtsatest paberilipakatest, poolelilolevatest raamatutest, unustatud peenrahast... Vahel sekka mõni teelusikas. Kitarr. Unised mõtted. Kammid. Juukseklambrid. Üleüldine hämming ja hajameelsus.



Monogaamia. Keegi fb-s tõstatas. Leiutati selleks, et vältida (tol ajal) ravimatute haigust levimist, julgustada inimesi ühiseid kutsikaid ühiselt kasvatama ja selleks et naisi parajalt lühikese keti otsas hoida.
Mhmh. Loe muidugi kõik (paarissuhte) traditsioonid naisõiguslikuks rabelemiseks. Väga küps.

Ma tahaks üleni sealt raamatust nii mitut kohta tsiteerida, sest nii mitu kohta sellest raamatust on targalt sügavamõttelised, naljakad, teravmeelse sõnakasutusega või kõike seda korraga. Aga audiofailidest on teksti ilgelt raske kontrol-effida.
Guugel näiteks on väga mugavalti Ctrl+F-itav:
"Ok, I think your probably right. Maybe I do have a problem with control. It's just weird that you noticed. Cause I don't think it's that obvious on the surface. I mean – I bet most people can't see my control issues when they first look at me." Richard from Texas laughs so hard he almost loses his toothpick. "They can't? Honey---Ray Charles could see your control issue!"
Ma ei ütleks, et see on nüüd raamatu tipp-tsitaat, mis veenab teid kõiki seda kohe üleni lugema. See on lissalt üks koht, mis mind värskelt naerma ajas, kui ma poodi kõndides seda kuulasin. Ja mis minuga veits kõneles.

Samas, mul on perioode, kus absoluutselt kõik minuga kõneleb. Muusika, raamatud, filmid. Enamasti tähendab see, et ma hakkan otsast vaikselt ära hulluma. Mõnikord, et ma otsin vastuseid. Teinekord üldsegi seda, et ma olen end ümbritsenud parajalt pseudosügava Foreri efekti-tiheda müraga.


Toas on nii neetult külm. See on kummaline. Kui suvel on õues 23, sis kõik on üleni lillelised kleidikesed ja plätud ja nii. Aga kui talvel on toas 23, sis kõik on üleni dressikad ja teksad ja sussid ja sooja joogi najal kügelemine.
Mu kohv sai just otsa.

Aivi kinkis mulle jõuluks sellise kruusi, mis ütleb "We all have problems. Mine are just more important than yours." Ja see on hea. Täpselt minu kruus.

Comments