juhe

või siis kaabel. igatahes koos on. ja mitte vähe. kui kasutaja annab kliendile käsu ja klient edastab käsu serverile ja server saadab kliendile arvu, mille klient kasutajale väljastab, siis on kõik ilus ja lilleline. minu kolme päeva töö on lilledest kauugel. ma pole allaandja, ma olen lihtsalt kannatamatu ja laisk. võibolla seda allandjaks olemine tähendabki.

murca-vana-sõna: ära õrrita nohikut, nohik on targem kui meie.

mingeid seoseid minu käitumise ja sellise soovituse vahel pole mõtet otsida. üleüldse pole vaja seda bloogi lugedes mõelda. mikitamäel oli minu toas suur punastest kividest ahi. viimastel aastatel sai see täis kirjutatud. luuletusi, laulusõnu, pildikesi, nimesid, telefoninumbreid, lõike raamatutest... aga ühe kivi peal oli joonega ümbritsetud puhas laiguke. selle juurde oli lisatud selgitus: mõttelageduse koht. just mõttelageduse kohta olen ma jõudnud. see on üks kuradi ilus koht, kas tead.

mu parem kõrv jääb valusaks, kui ma pikka aega kõrvaklappe kannan. parem kõrv selle pärast, et ta on mul vasakust natuke erinev. ma suudan sellega leppida, et ma pole sümmeetriline. ma ei ole selle pärast kellestki madalam ega tähtsusetum, et ma niisuguste kõrvadega olen. ja kui mõnikord juhtub, et ma ei saavuta oma seatud eesmärki, tean ma, et see ei olnud sugugi mu kõrvade kuju pärast. ma olen nagu kõik teisedki. loeb see, mis on sisemuses. (siinkohal, mis on inimese hinge sisemuses, mitte minu parema kõrva sisemuses mudugi.)

mitme asjaga on olnud nii, et esmapilgul ei ole nagu midagi erilist. aga kui seda asja uuesti ja veelkord uurida ja selle üle arutleda, ilmneb, et tal on point sees. ja mida pikemalt seda analüüsida, seda rohkem pointi seal on. aja jooksul muutub võimalikuks paljude teiste elu aspektide selgitamine just selle asja abil. tekivad seosed, toimub analüüsimine. näited: filmid, raamatud, anekdoodid, vanasõnad, muusikavideod, luuletused jne. aga võibolla ei olegi kõigil nendel asjadel ridadevahelist sõnumit ja sügavat varjatud pointi? võibolla on see liiga pikast süvenemisest tekkiv illusioon? teine variant: point on olemas ja iga pika süvenemise järel see ilmneb. aint, et asju, millel ei ole tegelikult mitte mingisugustki pointi, ei hakka keegi sügavamalt läbi mõtlema.

täna oli nii, et ma lugesin aapo ilvese blogi ja seal oli link. lingi peale vajutades ilmus joonistatud tütarlaps, kes keerutas käes porrusibulat ja laulis. nüüd on nii, et see laul kummitab.

Comments

  1. liikluseteemaline näide. kui üks auto on peateel ja tahab keerata kõrvalteele samal ajal, kui teine on kõrvalteel ja tahab keerata peateele. siis eesõigus on sellel, kes on peateel. ehk siis "loeb see, kus sa oled. mitte see, kuhu sa saada tahad." täitsa pointitihe, kas pole?

    ReplyDelete
  2. anekDoot on korrektne kirjapilt, aga mis ma ikka norin, see osa oli päris mõttekas, muideks

    ReplyDelete
  3. ma alguses kirjutasin D-ga, aga hakkasin kahtlema ja parandasin valeks. see on üks neist sõnadest.

    ReplyDelete

Post a Comment