youre the man im the girl we look good together


"It’s exceedingly likely that my greatest success is behind me. That’s the kind of thought that can lead a person to start drinking gin at 9:00 in the morning." - Elizabeth Gilbert



Aja arvamine käib mingi tähtsa sündmuse suhtes, onju. Tavaliselt, kui kaks inimest räägivad, kasutavad nad mingit ühist ajaarvamissüsteemi, mille kohta nad mõlemad teavad, et teine seda mõistab. Näiteks abikaasad võivad rääkida aegadest, mis olid enne nende esimest last ja pärast. Uue inimesega kohtudes eeldad, et ta on nõus selle kalendriga, mille Jeesus leiutas. Kui just mingil Metsatölli fännide kokkutulekul ei ole, eksole. Ja ega selle peale tavaliselt ei mõtlegi, mis sündmus või mis süsteem. Aga vahel ikka tuleb inimesi mingi omalaadse meetodiga aega arvestada. Ja mis kuramuse ajaarvamissüsteem on ‘enne kui [see inimene] vanglasse läks’.

Kas sa tead, et ma pole mitte kunagi üksinda elanud? Kogu aeg on asjad niimoodi sätitud, et ma jagan oma elamist kellegagi. Kui ma paar korda aastas võtan endale üksinda elamise nädalaid, on see nii imeline ja võõras. Täiesti vau nagu. Üksinda elamine. Ainult endale süüa tegemine. Riiete vahetamine keset tuba. Oma mõttelõngast ei pea kramplikult kinni hoidma, sest pole kedagi, kes seda segada saaks. Ise täiesti segamatult oma päevarütmi valimine. Ja öörütmi.

Haah. 'Öörütm' kõlab nagu mingi püüdlikult kuum laulusõna-termin palmi all seksimise kohta. Tša-tša-tša rütmis.

Mul on nii palju riideid, et need ei mahu kahte sektsioonkapi kapikesse ära.
Mul on nii vähe riideid, et mul pole välja minnes midagi selga panna.
Näiteks ei ole mul
• tavalist musta õlapaeltega toppi.
• tavalist siledat mulle parajat valget maikat. Mul on vastav riietusese sellest soonikulisest aluspesumaterjalist ja mul on Snoopy pildiga maika, aga see pole see
• väikest musta kleiti. Mul on umbes 4 üsna head lähendit, aga mitte seda õiget Väikest Musta Kleiti
• siukest kontoripreili kostüümi väikse lõhikuga seelikuga ja väikse jakiga
• ülikonda. On ilusad mustad viigipüksid ja on Koidu ülikonna vest, mis mul eest kinni ei lähe (jep, mulle ei mahu 5-aastaste poiste riided väga hästi selga). Ja on teisest komplektist pintsak, mille olemasolu ma alati ära unustan, sest see on teises kapis
• seda õiget kampsunit. Ma isegi ei tea päris täpselt, milline see olema peaks, aga igatahes pole ükski mu liiga paljudest kampsunitest see õige. Kuigi mu kõige rohkem maksnud riietusese üldse (400-kroonine nööpide ja kapuutsiga kampsun) on päris lähedal juba.
Eestis võiks ka olla tavaliste riiete pood. Kust saaks särgi, mille peal ei ole sädelevalt selle poe nime või mingit lollakat sloganit ja seeliku, mis on lihtsalt seelik ja mitte mingit iseäranis trendikat stiili kategooriatele mittealluv hilp.

Toppisin aknad kinni ja õues läks soojaks. Nüüd on radikad ka järele jõundud välistele temperatuurioludele ja toas on 25 kraadi sooja. Kas ma just ei unistanud, et saaksin päevläbi aluspesus ringi tuterdada. Kassimuru kasvab hästi sellistes oludes.

Kassimuru on muide selline asi, et küsid seda loomapoest. Siis nad annavad sulle paki ja targutavad veits. Rohkem maksad, annavad karbikese ka. Tegelt suht odav, alla 20 oli vist. Ma panin endisesse hakkliha karpi, kõlbas ka. Siis tõstad selle valgesse sooja kohta koos rohke veega. Veitsa aja pärast kasvab muru. Kass läheb seda närima. Saab sealt mingeid toore toidu vitamiine, mida ta kusagilt mujalt ei saa. Ja hambavahesid sügada. Ja jätab toataimed rahule. Välja arvatud juhul, kui toataimed on need rippuvad. Need rebib ta ikka puruks, sest need on lissalt nii neetult vahvad.

Hoopis vastupidises rollis olemisest. Vahel on hea mõtteharjutus püüda ennast ette kujutada mingis mitte-harjumuspärases rollis. Mitte mõelda, mida keegi teine võiks mõelda. Vaid püüda ette kujutada, mis tunne oleks olla see keegi teine.
Ma olen oma noore värske elu jooksul palju üürnikuks olnud ja igasuguseid üürnikest lahtisaamise viise näinud. Ja nende viiside ennetamise viise välja töötanud. Üüri maksmine enamasti töötab, mitte alati. Aga näe ükspäev hakkasin mõtlema sellest üürileandja seisukohalt. See võib olla ikka ilge nuss, kui mingid kutid elavad su pinnal ja tahad neist lahti saada ja nad üldse ei taha minna.
Või siis veits teises valdkonnas.. tead kuidas mõnikord vastatakse küsimusele ’miks sa temaga ennast sidusid’ umbes et ’ma ei tea, mul oli mingi tume periood.’ Aga mõtle, kui mina olen ka olnud kellegi ’tume periood’.
Ma vaatan kellegi aknast sisse. Keegi vaatab minu aknast sisse.
Mina leian, et mõned inimesed ikka rämedalt haisevad ja püüan nende lähedal mitte istuda või einestada. Mõni inimene leiab, et mina ikka rämedalt haisen.
Ja niimoodi edasi. Tahab harjutamist see. Ma olen siuke enesekeskne kaabakas, tühja mind tavaliselt teiste olukorrad kotivad.

Soko on nii lahe. Poola päritolu koos prantslane olemisega, hea kombinatsioon. Ja niimoodi armas ja pisike. Selline siiras ja usutav. Just see nagu.



Ma pean asjalikuks hakkama.


Pöördumine lugejate poole:
Soovitage mulle häid riisisööke.

Comments