I'm far too extremely busy

Tegelikult me tohime oma lõputööd käest ära anda alles teisipäeval. Aga mina tean, et kui ma luban endal käest ära andmisega viivitada teisipäevani, siis läheb nädalavahetus käest ära. Ja ma üleni armastan nädalavahetusi. Ma ei taha neid käest lasta. Selle pärast ütlesin oma juhendajale ja retsensendile, et reedel läheb käest ära. Töö siis. Ja võib-olla pingelangusest mina ka. Eile mai saanud magama jääd, sest ma mõtlesin. Kujutad sa ette - mõtlesin.
Igatahes, ma olen üleni hõivatud ja sugugi ei saa siin pläkutada.


Kopin ühe teksti, mis ma ükspäev valmis viskasin, kui hoog oli, aga mõtet pold
Praktilised nõuanded kaitsmiseks:
  • Sina tead kõige rohkem. Need inimesed siin ruumis kuulavad ja jälgivad sind väga tähelepanelikult mitte selle pärast, et nad tahaksid sind vahele võtta, sulle piinlikkust valmistada või sulle kõrgharidust keelata. Nad kuulavad sind tähelepanelikult, sest nad tahavad teada. Neil on harukordne võimalus saada pikki põhjalikke vastuseid inimeselt, kes teab selle asja kohta palju. Ja tõenäoliselt ei tea keegi selle asja kohta nii palju kui sina, sest sina oled sellest asjast just lõputöö kirjutanud.
  • Aeg on piiratud. Kaitsmine on mõnes mõttes niisugune mäng, oma reeglitega ja nii. Kui sulle öeldakse, et sul on kaheksa minutit, siis see ei ole nali. Sul ongi kaheksa minutit. Harjuta oma slaidid kodus läbi. Räägi oma kassile või monitorile kõike seda, mida sa kavatsed rääkida. Niimoodi kuuldavalt. Võta stopperiga aega. Harjuta osutitega kella vaatama. Palka endale salamärkide andja, kes saali tagumises nurgas värvilisi kaarte fläššib. Ära mine üle aja.Eelkaitsmine juhendaja juuresolekul on aja hoomamise õppimiseks hea mõte.
  • Tead, miks seda nimetatakse kaitsmiseks? Seal keegi kaitseb midagi. Mitte sina oma au või väärikust. Mitte ka komisjon oma võimupositsiooni. Sina kaitsed oma tööd. Keegi ütleb selle kohta halvasti ja sa ei nõustu – ütle nii. Noh, ole muidugi viisakas ja põhjendatud ja avatud konstruktiivsele kriitikale ja kogu see värk. Aga, jumal hoidku, ära lömita.
  • Tee viisakad slaidid. Sa oled nüüd kõrgharidusega täiskasvanu. Mingi väärikus võiks ikka olla. Comic sans ja emoticonid ja täiesti hullunud oma originaalsuse ja individuaalsuse rõhutamine fondi suuruse, värvide ja kirjavahemärkide ja efektide abil ei ole cool nagu. Onjo.
  • Pane slaidid pulga peale esitluse failina ja pdf-na. Siis lae slaidid internetti ja saada oma juhendajale ja oma e-mailile ka. Prindi ka. Ja kopeeri oma läpaka kõvakettale ja oma asendusläpaka kõvakettale. Õpi oma esitluse telg või olulisemad tugislaidid pähe. Väiksed märkmepaberid ka igaksjuhuks koti põhjas valmis. Sest minesatea, mis juhtub.
  • Wear comfy shoes. See on nüüd see kõige iseenesestmõistetavam soovitus, mis kehtib iga valdkonna kohta. Kui sa pole kontsade inimene, siis ei ilmselt parim mõte hakata end selleks treenima kaitsmise päeval. Kui su tissid varjutavad su intellekti, pane rohkem nööpe kinni. Kui su teksad tegelikult pigistavad su mune ja/või kõhupekki, võib-olla on aeg midagi muud jalga otsida. Ja nii edasi. Ja käi enne pissil ära. Kehal peab hea olema.


Mulle jubedalt meelib nõuandeloetelusid koostada. Ja üldse tarka panna. Oma kogemust ja lugemust ja suurepärast bluffimisvõimet ärastruktureerida ja siis sellega kõigi nina all vehkida.


Peaks ükskord välja andma käsiraamatu 'Kuidas olla lahe.' Siis ma paneks sinna sisse kõik oma targutused teemal titad ja lapsed ja majapidamine ja juuksed ja kool ja õpetamine ja mood ja arvutinohiklus ja kirjutamine ja tants ja pillimäng ja söök ja sport ja ilu ja mehed ja naised ja
Kõik paneks paika.
Aga praegu on mul kibekiire. Vutt-vutt kokkuvõtet kirjutama ja sissejuhatust ja ingliskeelset kokku-sisse-juhatus-võtet. Pluss muud värgid ja filoloogi aja panin õhtuks kinni ja oeh.


Comments