Egal, egal...

Oeh.
M6tlesin juba, et saan p2riselt kirjutada, ilma nende neetud t2pit2htede asendamiseta. Aga ei lasta. Trikk on nimelt selles, et kui ma tahan kasutada oma erilist kiiksuga klahvipaigutust, aga ei taha inimesi 2ra hirmutada mingisuguse installi jutuga, siis ma lissalt blogin MS wordiga, kasutan USA Dvorakit ja re-mapin Wordis mulle vajalikud veidrad t2pit2hed mulle sobival viisil. 
Sul oli vaja seda teada.


nii ongi
Me oleme yleni mingis keset mittemidagit asuvas tibatillukeses idyllilises Saksamaa kylas/linnas/asulas. Siia s6idavad rongid, aga see pole mingi n2itaja. Saksamaal lissalt s6idavadki rongid. Nii k2ib lissalt. Alustasime mingisugune... hmmm... reedel 2kki Amsterdamist niimoodi, et kappasime lissalt raudteejaama. H22letamine ei ole pooltki nii fann, kui kogu aeg mingi tatt kraevahele sajab. Ja seda ta Amsterdamis tegi. M2ngisime veitsake tolle piletimyygimasinaga ja -viola!- piletid Aachenisse olemas. Aachen selle p2rast, et yks meist on seal juba kunagi nooruses n2inud ja selle p2rast ka, et see on juba yleni mitte-holland ja selle p2rast, et sinna sai kahekesi 50 euroga. 
Rongis6iduga seoses oli yks 6ppetund ka. Vahel, kui rongil on s6iduplaanis kirjas kaks sihtpunkti, v6ib olla, et need ei ole j2rjest, vaid on paralleelsete teede peal. Yhel hetkel v6tab rong p2he (v6i kuhuiganes, eksole) ja pooldub(!). Tegelt ka. Kaheks erinevaks iseseisvaks rongiks. Yks l2heb yhele poole, teine teisele. Ja kui see peaks sinu sihtkoha m6ttes kuidagi lugema, v6ib vabalt juhtuda, et istudes rongi vales jupis, tuled l6pppeatuses rongist v2lja ja tahad ymber istuda, aga ei saa, sest sa oled t2iesti vales kohas. Tegelt ei juhtu p2rast seda muidugi mitte midagi p6nevat. Istud teise rongi peale, see viib su sellesse 6igesse kohta ja siis istud juba 6ige peale ymber. See pole nagu rongid aint 2 korda p2evas mingi kolme linna vahet s6idaksid nagu m6nes kohas. 
Aachen on yleni 2nks ja sinna peab t2iega tagasi minema. Sest mism6ttes sihukesed kirikud ja selline raekoda. (Mingi arhidektuuripede minus 2rkamas.)


Couchsurf l2heb ka t2iesti uonderfulaarselt. Sest n2iteks Aachenis l2ksime raudteejaama ees olevasse internetikohvikusse, valisime v2lja 5 kutti, kelle Reply Time oli v2hem kui 88p2ev, kirjutasime neile, et vaevleme diivanipuuduses ja oleme 6htuotsa yleni offline ja helistage, kui meid 88bima tahate. 4 kutti. Saadsaaru. Neli erinevat v66rast inimest v6ttis meiega telefoni teel samal 6htul yhendust, et meile 88maja pakkuda. Esimene nii umbes 5 minuti jooksul p2rast kirjade laialisaatmist. Ja teine kohe p2rast esimesega kokkuleppe saavutamist. Ja nii edasi. Hiiiiiiiglama vahva.
P2rast saime muidugi teada, et Aachen on suurep2rane koht tehnoloogia kallakuga ylikoolile, sest seal alati sajab ja seal ei ole yldse tydrukuid. Polegi muud teha, kui 6ppida. Ja kui kaks h22letavat eesti tydrukut paluvad 88bimiskohta, tuleb muidugi yleliia elevusse sattuda ja kiirreageerida.


Igatahes, jamh. Nyyd on lissalt yks tore p2ris saksa perekond, kes r22gib meiega imekaunis puhtas saksa keeles aegluubis ja n2eb t2iega vaeva, et ennast arusaadavaks teha. Ja parandab mu h22ldust ja grammatikat koguaeg ja lylitub ingliskeelele, kui muu enam ei aita. Nurgadiivan ja luba homme pesumasinat kasutada ja plaan kyngastele ja m2ekestele homme jalutama minna ka. 


Kuidas me yhe p2evaga 300 km r2nnata saime, kysid sa? Noh, meid korjas Aacheni piiri peal yles yks pif, kes oli just oma mehest lahku l2inud ja otsustanud p2rast 3 p2eva kodus nutmist lissalt teise riigi otsa oma s6pradele kylla s6ita, sest talle meeldib autoga s6ita ja sest tal on k6igest suht suva, ta on juba ni vana ka. Saab 41 varsti. 9 aasta p2rast on 50. N2gi v2lja umbes 30 kandis. Oli just endale suuuuuuure lillede ja Shivaga t2toka k2e peale teinud (alustanud) ja r22kis, et tal on oma diskoklubi ja ta oleks tahtnud selle mehega lapsi saada ja peret luua, aga nyyd on k6ik peppus ja mehed on sitapead. V6tab koera lissalt.


Saksa keel tuleb myhinal.


Bremenis on ka juba tudimispesa eel-sebitud. Sest yks 2ge raamatumyyja, kes s6itis logu minibussiga ja s6idutas meid kogemata umbes 100 km oma sihtpunktist edasi ja meie sihtpunktile l2hemale (ta eksis 2ra yritades meid parema teeotsa peale j2tta), andis meile oma telefoninumbri ja emaili ja aadressi.

Comments

  1. Mdx, igal arvutil on mõne hiireklõpsuga võimalik klaviatuur eestikeelseks teha. Olen seda erilise mõnuga teinud just internetipunktides ning jätnudki ta selliseks. Ei ole miski raketiteadus. Tõsi, Dvorakiks teda teha vist siiski niisama lihtsalt ei saa...

    ReplyDelete
  2. ot kas ühe päevaga 300 on palju või?

    nojah, kui see käib niiviisi mõnusasti ja loodust ja vaatamisväärsusi vaadates, siis vist tõesti. mu enda hääletamisrekord on midagi üle tuhande (Kielce külje alt ühe päevaga Tartu), aga see oli ka üks pikk päev ja ma tahtsin ruttu koju saada ja see oli ka rohkem kolimine kui matkamine.

    ReplyDelete

Post a Comment