Tumsikud

Hea kyll hea kyll. Ma siis kirjutan.

Oleme Rotterdamis. Hakkasime umbes 2 ajal Enschedest h22letama ja j6udsime umbes 8 paiku kohale. 6udselt palju autojuhte kulus minumeelest. Vahepeal oli vihm ja kohv ka muidugi. Viimane autojuht (ainus naisautojuht seni) oli vist n2iteks poolakas v6i midagi, s6itis 140-ga, asetas meid maha mingis tema enda kodu l2hedal linnajaos ilma suurema kommentaarita. Kasutasime v6imalust ja kysisime, kus oleks hea syya. Soovitas yhte Tyrgi pitsa kohta, oli hea kyll. Aga linnaosa. Oh, taevas. Ma vist sain peaaegu t2is j6llitatud vaadatud oma uudishimu mustanahaliste inimeste osas. K6ik inimesed olid mustanahalised. M6ned olid tyrklased ja natuke mingeid ladina-ameerika-laadi inimesi. Niiet, kui me saatsime s6numi oma kohalikule majutajale, oli see yleni: heh, te olete ju L6una-Rotterdamis.
Kysisime mingite kohalike kuttide k2est, mis suunas peaks kesklinna k6ndima. Need soovitasid m88da yhte t2navat minna ja keep walking keep walking. Natukese aja p2rast selgus (uurisime bussipeatuse kaarti nagu mingid paranoilised), et see on t2pselt vale suund ja ei vii kesklinna poole. Ja nii edasi.
Igatahes, p2rast piisavalt paljusid kysimisi ja (huvitavate) inimeste kohtamisi (Do you speak english? - Well, I'm irish...) saime ikkagi yhes tykis ja 6nnelikult oma tudimiskohta. See on t2pselt yheks 88ks 16-korruselises korter-yhikas-tornis. Madrats ja diivan ja roosa(?) vein ja h2sti tore.

R22kides h2sti toredast - nii tore on olnud. Inimesed on ilusad ja head. Muudkui s6idutavad meid kohtadesse. Muudkui pakuvad meile head n6u ja huvitavaid kohti ja ideid. Homme l2hme vaatame yhte parki, kus inimesed nisama h2ngivad ja muusikat teevad ja on muidu hollandlased.

Ja ei, me ei ole konstantselt pilves, t2nan kysimast. Suurem osa inimesi, keda me oleme kohanud, on nii 6udselt korralikud tsiviliseeritud haritud shokeerivatest yksikn2idetest 2rahirmutatud inimesed, et nad ei suitsetagi. Mitte kunagi. Aga ma kah ei saa aru, miks peaks keegi Hollandis tahtma pilves olla - elu on niisamagi yleni kena. Lilled ja liblikad. V6inoh, Rotterdamis mitte eriti, aga ikkagi. Tore on siin kyll.

Igahates, jah. Hea meelega kirjutaks muudki, aga meil oli tegelt uneaeg juba eile. Seega. V6ibolla leian homme mingi koha kus on t2pit2hed ka, siis on natuke v2hem perversne lugeda, onju.

Ilm teeb, mis tahab.

Comments

  1. on inglid teile teele vastu tulnud, las nad saadavad teid ikka ja kogu rännakul ;)
    kaunist reisi jätku!!!

    ReplyDelete

Post a Comment