hmm



Mul on need soola-ja pipratoosi tegelased. Pattaya Beach Roadilt ostsin. Tegelt neid müüakse siin kah kusagil. Mingis pudipadi kilakola poes. Novaluxis näiteks. Natu odavamalt valmistatud, aga põhimõtteliselt samad. Sellised keraamilised seest õõnsad kujukesed, mis kallistavad. Must ja valge. Sool ja pipar käivad sisse, silmaaukudest tuleb välja. Noh, ilmselt võib sinna ka midagi muud sisse panna või neid üldse mitte täita. Nad on minumeelest nii ilusad. Kui nad eraldi seisavad, on nad sellised ainult silmadega kurvad longus kujud, lühikesed käed ette sirutatud ja keha natuke kallutatud. Aga kui nad vastamisi panna, klapivad nad ideaalselt teineteist kallistama. Siis ma olen veel märganud, et kui ma võtan soolatopsi ja raputan sealt natuke kuuma söögi peale, on kujuke pärast silmade ümbert soolane. Mingi vee aurustumine ja kondenseerumine ja kogu see teema sealkandis. Pipraga sama lugu. Pärast, kui ma nad uuesti vastastikku seisma sätin, on Pipra õla peal Soola silmadest pudenenud soolaterad. Niimoodi hästi silmapaistvalt valge musta peal. Üleni nunnu ja puha. Mingi aeg ma arvasin, et neid tegelasi pole võimalik üksinda täita. Sest keegi peab neid silmaavasid kinni hoidma niikaua kui teine peapeale pööratud kuju all olevast august maitseainet sisse kallab. Ja keegi peab hoidma kuju ja keegi peab hoidma lehtrit. Mõtsin, et kas need kujud üldse veel tobedamalt nunnuks armastavateks inimesi ühendavateks saavadki minna. Ja siis ma ükspäev nägin, kuidas Mari neid üksinda täitis. Sellega on päris tihti olnud nii. Et mina arvan, et mõnda asja polegi võimalik üksinda teha ja siis Mari teeb seda üksinda ja tuleb sellega imeilusasti toime. Oot, mul on üks pilt ka.

Ma tahtsin öösel liiga palju filme vaadata, aga õues hakkas juba valgeks minema ja ma mõtsin, et sitta kah. Tegin hoopis paar typerace’i ja sain juba kuuekümneni välja. Selle keskmise kiiruse. Üksikud race’id on vahepeal seitsmekümne peale kah jõudnud. Aga siis ma läksin üleni ähmi täist sellest kuuekümnest ja kiirus kohe langes. Hommikul võtsin ja panin endale uue Firefoxi ka. Sest typeracer ütles, et ma võiksin. Mis sa arvasin, et ma oma peaga mõtlen? Uus Firefox on ilus.

Ma mõtlen, kas minna täna jälle Rupsile Ivi maja ehitama või mitte. Seal oli eelmine kord täitsa mõnus. Kui sääsed välja arvata. Sääsed imesid. Ja samal ajal on mul Tartus ka tegelt teha.

Mõned inimesed on ilusamad, kui nad tunduvad.
Mõned inimesed tunduvad palju ilusamad, kui nad on.
Mõni inimene polekski nagu ilus. Mitte mulle igatahes.
Mõni inimene on üleni hästi ilus ainult mulle.

Comments

  1. mu emal oli üks sõbranna
    ta oli tõeliselt ILUS inimene
    mitte välimuselt vaid siemuselt
    tema suhtumine maailmasse ja inimestesse oli üdini heatahtlik ja viisakas
    nagu oleks teinud kummarduse elu ees
    välimuselt oli ta isegi, et veidi inetu suur
    tal oli suur nina, suured käed ja näos suur soolatüügas
    ma ei märganud seda enne kui keegi mulle ütles
    aga see ei seganud teda olema ILUS INIMENE

    ReplyDelete

Post a Comment