hüljatavad hulgad


Ahjess. Mõnus hommik. Ärkamine oli mudugi veits kummaline, sest õhk oli kõik ära hingatud. Roland oli eile mingi paarti pealt mingi punkari kaasa tirinud ja osutub, et neli inimest hingavad rohkem õhku ära kui kolm. Punkarite ööbima võtmisega on meil reegel, et nad ei tohi vaiba peale oksendada.

Kass oksendas üks päev vaiba peale. See oli suht jäkk.


Saatsin oma lapse sünnipäevale. Täisteenindus, kolmeks tunniks laps paartima ja pärast tuuakse autoga ukse taha. Vaja aint õigel ajal ukse tagant tuppa tõsta. Tulin koju ja tegin, mis tahtsin. Üldiset kappasin mööda netti ringi ja tõmbasin endale kõik need firefoxi addonid, mis elu ilusaks teevad. Ja siis installisin firefoxi ka uuesti, sest ta oli eestikeelne. Nüüd on nii kena olla. Nüüd peaks koolitööd tegema.

Läksin raamatukokku midagi kerget leidma. Mingit ajaviite asja. Seisin tükk aega Prachetti riiuli ees ja leidsin varsti, et olen valel korrusel. Ronisin korruse võrra üles ja vaatasin sama riiulit ingliskeeles. Seda ma olen lugenud... seda ka... seda ka... see on põmst sama, mis need... see on liiga lapsik... see on liiga
etteaimatav... hmm, seda ma olen samahästi kui korduvalt lugenud, sest ma olen neid teisi lugenud... oh. Polegi midagi võtta sealt. Aganäe, kui ma juba P tähe juures olen, siin on see mees, kes Fightclubi välja mõtles. Ja tal on mitu kena raamatukest. Ja noh möödaminnes rebisin ühe Vonneguti ka kaasa. Püüdsin sinna juurde elavalt ette kujutada, kuidas oleks, kui ma oleksin Palahniuki enne Fightclubi filmi nägemist lugenud ja kuidas ma siis seda üleni uhkelt inimestele teataksin. Nagu ma raskelt usuks, et ma paistan siis lahedam.
Raamatukogust välja astudes tuletasin endale meelde, et olin tulnud midagi kerget ja mõnusat võtma ja mul on kotis hoopis kaks masendavat õelutsejat.
Ma võtan neid kordamööda õhtuti voodisse kaasa.

Ükspäev ütsin Rolandile, et ta seda kuulutust trepikojas vaataks, kui ta prügi läheb välja viima. Enne, kui ma olin palunud, et ta prügi välja viiks. Siis ma kõkutasin omaette, et nii naljakas oleks, kui see oleks minu arvates hullult hea plaan paluda tal prügi välja viia. Nagu selline kavalus teene palumiseks. Et ma ei ütle 'vii prügi välja' vaid alustan niimoodi muuseas juttu positsioonilt, et ta on
juba nii kui nii minemas.

Kas sa oled juba oma hommikuse viskijoomise kombe maha jätnud?
So, Howard, have you and Rajesh finally summoned the courage to express your latent homosexual feelings towards one another?




Paar asja peab tegelt veel võtma.


Õigekeele-mootor mu peas jupsib veits. Kipub vale sõna valima. See on juba vaikselt teatava humoorikuse omandanud. Sest kui palju keele-feile üks inimene nädala jooksul avalikult teha saab?

Õues olev vaatepilt on mõningal määral oma usutavuse minetanud. Noh ma saan aru, et paar päeva näeb maailm välja nagu glasuuritud piparkoogilinn. Aga nädal aega järjest? See ei saa päris olla. See pole normaalne. Elu ei ole
selline. Täna sadas veel lund ka. Laia. Valget. Lund. Päiksetõusud on roosad ja ööd sädelevad.

Näiteks selline oli vaatepilt eile õhtul lasteaia juures. (Originaal on tõenäoliselt kaks korda suurem kui su monitor, pilditöötlejad täna ei nõustu minuga eriti.)



We erased what really happened from your memory.
- Erased?
Replaced. By a better life... under these...beautiful, Monet-like skies.

- Vanilla Sky script



Appi, mul saab varsti ülkool läbi. Kohe hakkabki mu elu eel-viimane kevadsemester. Järgmine kevad lähen juba õpetama. Aga ma ei taha ju veel. Ma tahan veel õppida. Mul on nii palju toredaid aineid veel võtmata. Ma oleks veel nii paljut tahtnud proovida ja kuulata ja käia. Alles ma tulin siia. Ma olen ju alati õppinud, kuidas ma ilma koolita elan?


Ja väljavõte ask.com-ist: If 4 out of 5 people suffer from diarrhea does that mean the fifth one enjoys it?

Comments

  1. Kas sa tead, et su selle postituse esimene lõik sisaldab ebaproportsionaalselt palju i-tähte?

    ReplyDelete
  2. palahniuk on eri sitaks lahe

    ReplyDelete

Post a Comment