you're wrong when it's right



Ma otsustasin hakata täiesti lambist ette kujutama, et ma usun, et teid huvitab, miks ma ei kirjuta. Nüüd ma kirjutan sellest, miks ma vahepeal ei kirjuta.
- Vahepeal on mul tunne, et inimesed ei oska lugeda. Selle vähese tagasiside ja kommentaaride põhjal, mis ma aeg-ajal saan. Selles mõttes, et nad ei saa aru, mida tekst öelda tahab. Mõnikord ei saa nad aru irooniast ja niisama killu viskamisest. Mõni teine kord nad lissalt ei loe, aga arvavad, et lugesid. Näiteks jätavad terve lause või selgitava lõigu vahele ja teevad omi järeldusi. Siis on mul vahel veits kurb. Oh. Mina siin üleni kirjutan ja nemad ei loe välja.
- Vahepeal on mul jälle selline tunne, et mul pole millestki kirjutada. Sest kirjutada oleks mul asjadest, mida ma teen või mida ma mõtlen. Aga kui ma ei tee midagi jagamiskõlbulikku ja mul ei tule vajadust jagada midagi mida ma mõtlen (jättes esialgu välja ajad, kui ma ei mõtlegi), siis pole nagu mõtet eriti kirjutada.
- Nagu võibolla mõni juba tähele on pannud, kirjutan ma pikki pikki postitusi ka siis, kui midagi ei toimu. Ei minu ümber ega mu peas. Aga ikka postitan nagu kuramuse posti-kana. Selle olukorra nimi on kirjutamis-isu või hoog või vaim. See käib. See pole teadlikult esilekutsutav.
- Noh ja siis on veel see, et ma unustan ära, et mul see blog ka ju.
- Või ma ei pääse ärkveloleku ajal arvutisse.
- Või mu arvuti on katki. Just oli näiteks.


Mulle nii meeldib see Ordi teeninduspunkt. Alati, kui ma sinna minema pean, on olukord lähedal maailmalõpule ja ma olen jälle ära unustanud, et see teenindus pole mitte tavaline teenindus. Tavalises teeninduses annad oma teenindamist vajava toote võhikust klienditeenindaja kätte, kes seda tegelt ei vaatagi, ainult vahendab. Kirjutab asju üles ja võtab allkirja ja telefoninumbri ja lubab ühendus võtta. "Nädal aega läheb kindlasti." Aga Ordis, oh, seal on kõik teisiti. Lähen mina arvutiga sinna, räägin seal kõik hinge pealt ära ja nemad saavad üleni aru ja teatavad mulle, kahetsus silmis, et sellega läheb nüüd aega... tund aega kindlasti. Tund aega. Ma saan oma arvuti umbes kohe kätte. Nii hea.
Ja kuna ma alati olen ära unustanud, et see nii valutult käib, on mul alati meeldiv üllatus ka, kui nad nii teevad. Meeldivad üllatused on nii mõnusad.

Mina, kes ma juba jogurtite kohta alatut laimu levitan. (Ei tohi öelda jogurti kohta, et seal pole tilkagi koort, kui osutub, et selle jogurti sees on kirjade järgi tervelt Seitse Koma Seitse Tilka Koort!) Ma hakkan nüüd kiirsöögikohtade kohta ütlema.
Tegelt ainult kahe kohta neist. Paistab, et Barclay platsi äärde on siginenud kaks uut kohta, mõlemast saab jooksu pealt söömise toitu osta. Ühel on suur reklaam. City kiirtoit või midagi sellist. Ja teine on selline pisike, jääb sinna Illeka tagahoovi poole ja on nimega Teine koht. City söögikoha kohta on mul näiteks selliseid halbu asju öelda:
1. Burger on väike ja ei tee kõhtu täis ja ei ole väga maitsekas ka. Nagu salvrätte sööks, siuke tuim
2. Klienditeenindaja pepu on paljas. Ühel neist. Tookord oli. Olid hästi madalad püksid ja pepu paistis ka püsti seistes. Õnneks ta ei kummardanud ega kükitanud kordagi. Aivi arvas, et see on lihahimu äratamiseks. Mulle ei meeldi lissalt niimoodi võõra inimese paljast peput vaadata. Näha.
3. Kaua läks aega. Burksiga ei läinud, aga kebabi ootasin küll terve igaviku
Hästi oli seal see, et hinnad olid normaalsed, kebab oli täitsa nämm, õhku, ruumi, valgust piisavalt ja wc kergestileitavas kohas. Asukoht on ka suht mõistlik ja lahtiolekuajad on täiesti imelised.
Nii ja see teine koht. Selle pihta polegi mul ei ole halbade asjade listi. Mingid toredad kutid olid seal eksole, lobisesid minuga ja tegid rõõmsalt 35 eest mulle nii suure ja maitsva einevõileiva, et suremaha. Ise sai sisu valida. Võrdluseks muidugi ei sobi, sest einevõileib ongi alati suurem kui burger, aga nad ütsid, et nende burgerid on ka suured (if you know what i mean). Appi ma olen nii rõve. Mh. Igatahes, seal oli kena. Ahjaa, kannukohv just ei ruulinud, see oli veits halb. Noh ja suurt kohvitopsi pold, pidi kaks tassitäit suurde coca-topsi villima. Et ei paistaks, nagu ma siin ühekülgset reklaami teeksin nagu maiteamis. Igatahes ma ise vist hakkan seal Teises kohas rohkem käima. Kõhu täis saamine on tähtis.

Lasteaias. Kappidesse olid arved pannud. Üks isa võtab oma lapse arve, heidab sellele pilgu ja siis pomiseb lapsele: paistab, et sa oled siin päris kenakese summa laiaks löönud. Mina seletan oma lapsele, et vaja vanama juurde minna ja tema hakkab hädaldama, et see on nii kaugel ja tema ei jõua nii kaugele minna ja muud arutud liialdused (vanama elab lasteaiaga samas linnajaos). "See on terve öö kõndimist," jätkab mu laps ahastamist. "Ema on sul terve öö kõndimist," nähvan ma talle.

Nakkav släng.

Mu laps kasutab ülivõrde väljendamiseks sõna 'jumala'. Jumala äge. Jumala hea. Ma tahaks, et ta ei kasutaks, sest see on nii nõme väljend. Aga mul pole siin midagi teha. Lasteaias räägitakse nii. Mingid pisikesed pifid kopeerivad osavalt oma emmesid ja mina pean sellega elama.

Ma tahtsin veel midagi öelda, aga üle vist läks.

Peaks hakkama nuputama, kuidas jooksutada xp-s jooksvat programmi 7 peal, kui programm ütleb, et talle need bitid ei sobi. Läheb häkkimiseks vist.

Käisin täna treeneri konsultatsioonis ja treener soovitas mul sööma hakata, a muidu olen ma õigel teel. Pärast ma kõndisin jõusaalis ühte virtuaalset mäenõlvapidi üles pool tundi. Sinna tuimalt väntamisse ja sinna taichi-pilatese-jooga tärnsugutisse tuleb ka minna.
Mh, kui kaks nähtust kokku panna, öeldakse ristsugutis. Kolm asja ei tee risti, kolm asja teevad tärni. Tärnsugutis.

Keegi peaks õppematerjalidele arvustust kirjutama ja mingeid fraktale joonistama. Keegi peaks homme arvestust tegema. Ja enne seda sutikene magama.

Lugesin täna plakati pealt 'minu veerev leedi.'

Comments

  1. Kusjuures, muidugi ei oska inimesed lugeda. Muidugi ei saa nad millestki aru või kui saavad, siis valesti, halvasti või haigelt. Mis selles siis nii väga erilist on? Mis seos on sellel blogimise või yldse kirjutamisega?

    Igayks, kes iialgi midagi ytelnud on (neid leidub, muideks), on seda kogenud.

    ReplyDelete
  2. Agnes12:26

    Maitsekas ja maitsev on erinevad asjad: riietus on maitsekas, toit on maitsev.

    ReplyDelete

Post a Comment