she says: süda pumpab verd. aju tunneb.


Mashup on selline lugu, kus on kokku kõlama pandud kaks või rohkem laule. Vahel pannakse need lissalt nagu korraga mängima, vahel segatakse elemente või muudetakse mingeid temposid. Minu arvates üleni lahe asi ja paremate mashupide kuulamise juurde olen ma üleni ennast kringliks mõnulemas, kui hea võib olla. Aju teeb mingit sellist lahedat liigutust. Nagu polüfooniate kuulamisel. Tunneb hästi selgelt ära mitu korragatoimuvat meloodiat ja nende koostoimumist.
Mulle meeldib oma aju liigutusi tunda.
Näiteks armunud olles.
Näiteks ruubiku kuubikut lahendades.
Näiteks eriti keerulist asja õppides.
Näiteks tõlkides.
Iga kord erinev ja üleni põnev. Mul on üks masin peas ja see teeb asju.

Igatahes. Mashupide näidiseid. Minu meelest töötavad mashupid siis ja ainult siis, kui mõlemad laulud on hästi teada. Võõraste laulude puhul ei tööta.

Kõik algas sellest:

Nad on erinevad. Neil on erinev stiil ja sõnum ja artistid ja video ja see sobib nii neetult hästi kokku et sure maha.

Ja sis mudugi see. Noh, originaalid on ka sellised samplitega möllamine mitte klassikaline poprock laulu template. Aga ikkagi. Kui geniaalne saab olla.


Hmm. Selle juures meeldib mulle nende laulude erinev kaugus maast. Selline eriti maine igapäevane asi nagu seks ja petmine ja valetamine. Koos sellise kõrgema ja samal ajal sügavama diibitsemisega 'let it be'.



Ja siis. See kõige geniaalsem asi üldse. Mis pole üldsegi MTV teht vaid mingite teiste tüüpide. Ja video rokib ka. Ja nii hea.


Aga kusjuures. Täna just avastasin, et mul on see kombeks. Tunda rõõmu asjade üleratsionaliseerimisest. Või äraseletamisest. Kogu pehme emotsionaalse mahalõikamisest niimoodi jõhkralt. Tegelikult ainult žestina. Samal ajal taustal tunnistades, et see on ulmeline või seletamatu või fantastiline või muinasjutuline või talumatu.
Näiteks Ivi. Tal on jalg haige. Ja ta ütleb selle kohta: "Pehmete kudede vigastus, paranemisaeg 2 nädalat." Selle asemel, et öelda ahastavalt üledramaatiliselt: "Jalg on nii haige!!!" Hästi võluv, minumeelest.
Võiks rohkem ajuteadust teada. Elektriimpulsid ja keskused ja sagarad ja seal on mingid ühendused, mis annavad mingeid signaale... Saaks veelrohkemaid asju ärakastreerida ja nii šef.

Comments

  1. võibolla olen näidanud aga http://www.youtube.com/watch?v=ohaezAQhIvw&feature=related

    album mida poleks pidanud olema: http://www.youtube.com/watch?v=3zJqihkLcGc

    mashupi kunn girl talk: http://www.youtube.com/watch?v=6JBAxkZun3s

    ReplyDelete

Post a Comment