ei midagi

Valik (seltskonna)mänge
  • 'Kõik on lollid.' Mängitakse koosolekutel. Kujutle, et kõikide (enamiku, poolte, mõnede kindlate) inimeste kohta selles ruumis on ette teada, et nende vaimsed võimed on allapoole igasugust arvestust. Et see on kuidagi objektiivselt ja vaieldamatult välja selgitatud, et nad on lootusetud lollipead. Siis on vahva vaadata, kuidas iga üksik asi, mida nad ütlevad, hakkab äkitselt üleni lollina kõlama. Ja kuna nende ütlustel mõtet, sisu ega mingit muud väärtust ei ole, pikendavad need ainult koosoleku aega.
    Mängu saab mängida mitmes versioonis. Üks on püüdes rahulikuks jääda. Teine on püüdes asja huumoriga võtta. Viimast on hea ka paarilisega mängida. Püüdke samal ajal mitte *väga* kõvasti itsitada.
  • 'Kõik on lollid' humanitaarne versioon 'Kõik on targad' on natuke raskemini teostatav. Võib koguni väljakutseks kujuneda. Sest see ju tähendaks, et inimeste laused tuleb lõpuni kuulata ja neid tuleks mõista ja nende mõtteavaldustest õppust võtta. Samuti kaasneb sellega kõigile sõnaõiguse andmine ja mõnikord ka nende sõnade järgi tegutsemine.
  • 'Lase ma vaatan.' Kuula loengut (laivis või video pealt) ja loe kokku kõik korrad, kui õppejõud vaatab ise oma slaidi peale (või mis iganes muu korduv ärevus-lohutus-liigutus). Kui vaatad videot oma kodu privaatsuses või kui oled eriti hard core, saab sellest teha ka joomismängu. Shot iga korra eest. Ärevamate esinejate vaatamisel ei soovita, hakkab mao peale.
  • 'Meeletu tali.' Passi siseruumides, tegele oma asjadega ja lase päikesel natuke tuppa paista. Kujutle ruumis päikeselaike vaadates, et väljas on soe päiksepaisteline kevadilm. Või suvi. Kujutle, kuidas linnulaul ja soe tuuleke su tuppa tuleks, kui sa vaid viitsiks akent paotada. Ja roheline. Ja lokkav. Jalgrattad ja õhupallid ja jäätis. Soe asfalt. Kujutle, milline oleks niisuguse ilmaga su lemmik piknikuplats (Pirogov) või kodutänav. Ela sisse. Siis vaata aknast välja. Valikuline: nuta end puruks.

Üks puu ka. Vaata, mis valgus teeb.

Sest ta tõuseb parajasti, selle pärast.

Mh. Me ristisime ühe random kuti Draco-Spike-blondiks, sest ta on blond ja tead neid nurgelisi näotüüpe, mis on kusagil Skandinaavia kandis vist sagedasemad. Nojah. Nüüd ongi. Inimeste pärisnimed ongi mingi overrated info.
Otsapidi veits seotud teemas: need 22 sekundit.


Paneb luulet ka. R. D. Laing, keda on tõlkinud P.-E. Rummo, keda on Loomingu raamatukogu 78. aastal printinud ja raamatukogu hoidla mulle välja otsinud. Meta.

Ära tüütab see sinu kartmine,
et sinu huvi minu vastu mind ära tüütab.

Ja sinu püüe olla huvitav
tüütab veel eriti ära.

Sa kardad tüütu olla ja
püüad huvi äratada huvi puudumisega,
ja tegelikult ongi sinu ainus huvi see,
kuidas mitte tüütu olla.

Mina sind ei huvita.
Sind huvitab ainult see, et mina oleksin sinust huvitatud.

Sa teed näo, nagu oleksid sa tüdinud,
sest mind ei huvita
see, et sa kardad
et mina ei karda
et ma sind ei huvita.

Comments