My milkshake.




Aga tead, miks on hea meikimata olla:
  • Saab silmi hõõruda. Näiteks kui need sügelevad või praht läheb silma. Või vahel kui on vaja nutta või pärast head suurt magusat aevastust või haigutust silmanurgad tagasi kuivaks tõmmata. Veekindel meik, minu eesel - sa ei pista oma sõrme küünarnukini silma sügama, kui sul on ripsmed värvitud, see pole üldse nii mõnus ja midagi ikka pudeneb maha või laiali ja häda ja viletsus ja kleepuv.
  • Saab nägu pesta. Sest näo pesemine on pirtsaka vinnilembelise näonaha juures täiega teema. Eriti, kui kusagile kiirustades higistad või närvitsed endal poorid lahti. Või lissalt külma veega enda maa peale tagasi toomiseks, kui väga ära hulluma kipub.
  • Kui keegi ütleb, et sa oled ilus, saad komplimendi üleni endale võtta ja ei hakka kohe mõtlema 'uh, hea, et sa mind ilma meigita pole näinud.' Saad hoopis rahulikult mõelda, et ta tahab sulle äkki kätt püksi ajada või oli irooniline või pidas su tisse silmas.
  • Pagasis on rohkem ruumi. Kui mina hakkan meigiasju kaasa pakkima, tundub alguses, et kui palju ruumi see ikka võtab. Ripsmetušš, kulmupliiats, paar lauvärvi, võibolla jumestuskreem. Aga siis selgub ju muidugi, et igaks juhuks tuleks puuder ka kotti panna ja äkki ma järsku ei taha jumestuskreemi näpuga panna, vaja need nutsud kaasa võtta. Siis pead kindlasti meigieemaldi ja vatid kaasa pakkima. Võibolla seda lollakat eemaldit veel väiksemasse purki villima, et teda lennukisse võiks võtta. Lisaks, kuna ilmselt läheb hullemaks naha retsimiseks, tuleb mingi öökreem või aluskreem või mõlemad kaasa vedida, muidu laguned täitsa koost. Noh ja siis ongi üks kotisahtel punnis täis. Mõtle, kõige selle jura asemel oleks saand veel mõne raamatu kaasa võtta. Või tagavarasokke. Või väikese koera.
  • (pohma)Hommikul rõve koletis paistmine on rangelt limiteeritud su enda isikliku koletispotensiaaliga, ilma eriliste kunstlike lisanditeta. See on vahel hea, sest vahel on vaja kohe teki alt välja pistes vähegi kena paista.


Ma arvasin, et maailma kõige halvemad ettekanded on need, kus esitleja loeb paberilt või slaididelt maha. Aga oh sa poiss, kuidas ma eksisin. Hoopiski on maailma kõige halvemad ettekanded need, kus esitleja loeb paberilt või slaididelt maha kohutava arusaamatu diktsiooniga õudselt vuristades tugeva aktsendiga ja tekstiks on tema teadusartikkel.
Pärast inimesed esitavad asjalikke küsimusi ja mina vaatan neid imestunult silmi pilgutades, sest mulle ei mahu pähe, kuidas nad olid võimelised seda sisu jälgima. See polnud kohati inglise keeleski ju. Või keeles üldse.

Loomulikult on mul juba esimesest päevast alates üks umbes endavanune kutt, kellega me koguaeg ringi hängime ja maailma asjadest, konverentsist, teadusest, haridusest, muusikast, internetist, filmidest pläkutame ja vein ja rand ja nii. See lihtsalt läheb alati nii.
Kas sa teadsid, et osa tšehhe on aafriklased? Nagu neid justkui imporditi vanasti ja siis nad ei läinud pärast tagasi vaid kukkusid kohapeal sigima. Õudselt põnev täiesti uus nullpraktiline tarkus muarust.

Kuu ja muud


Kurat ja põrgu. Khm.
Mul on, vaata, selline naiivne idee, et siin vahemereäärses õudselt vanas täitsa hispaanlaste linnakeses peaks olema üks turg, kus kohalikud müüvad oma kraami ja kohalikud käivad ostmas. Riideid ja ehteid ja mänguasju ja suvalisi majapidamisvidinaid. Odavalt õmmeldud turukleite ja ainult Lõuna-Eurooplaste arvates ilusaid naisterõivaid rammusate õõtsuvate ürgnaiselike puusadega kehadele. Ja puuvilja ja kommi ja lakitud teokarpe ja taaskasutusplätusid. Ja palavus ja lärm ja tänavamuusikud ja kauplemine ja odavad pitstrussikud kaasaskantava riidepuuraami peal. Siuke koht peaks olema. Aga ma ei osanud vist seda piisavalt arusaadavalt ühele kohalikule korraldaja-neiule seletada ja ta ütles, et tuleb minna 'to the old part of town' (kõlab hästi) ja üles otsida üks tänav (saab hakkama) ja seal on hästi palju igasuguseid poode, odavaid ja kalleid ja müüakse riideid ka. Lähme siis vapralt unistusi ja sularaha täis topitult sinna juhatatud kohta ja arva ära - kuradi Mango ja Adidas vahivad vastu.
Vb peaks täna uuesti proovima ja mõne vanema inimese käest küsima. Noored ikka ei tea maailma asjadest midagi.

Korraks tundus õhtul, et sain päikest liiga palju, sest asendasin lõunapausi rannas lainete vaatamisega, aga vist ikka pole hullu.

Hästi. Tagasi asjalikuks.

Comments

  1. ma üldiselt meigin eriliste sündmusteta nii, et värvin kulmud silmapliiatsiga pruuniks ja vean ülemiste ripsmete sisse-peale joone. vahel alla laule ka natuke joont.
    Sellega saab kõike teha: nägu pesta, silmi nühkida, kõike. halvemal juhul ainult kulub maha veits, aga rõve välja nägema ei hakka ja tükke ei aja ja ööseks peale jättes ka midagi hullu ei tee.
    Huulepulgaga sama värk. Kulub nagunii ise maha, eemaldada pole tarvis, midagi väga hullu ei juhtu ka, kui on pooleldi maha kulunud parajasti.

    ReplyDelete
  2. mul on küll silmapliiats tükke ajanud. ja silmi vett jooksma ajab ka. ja esinemiste värk, vahel lausa lavavalgus, ilma ka ei saa, nii et tuleb lihtsalt pärast esinemist esimesel võimalusel maha kraapida.

    eraelus asendavad prillid edukalt igasugust silmameiki.

    ReplyDelete
  3. Kasvatage endale sellised kulmud nagu minul ja teil pole iial midagi tähelepanu püüdmiseks vaja peale määrida. Pruunid (või tumesinised) silmad tulevad ka kasuks.

    ReplyDelete
  4. Kuidas ma neid kulme kasvatan? Vaatan hästi pingsalt peeglisse ja mõtlen "kasva, kasva"?
    Ma olen umbes kolm korda elus kulme kitkunud, ja siis ka kuskil 7 karva kahe kulmu peale kokku. Sest mulle väga meeldivad tugevad kulmud.

    Need tekivad mul küll ainult siis, kui ma need endale pähe värvin, aga no vähemalt armastus võiks ju ka lugeda ju?

    ReplyDelete

Post a Comment